reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

My uzywamy pampersow i penathenow do dupska bo mamy kupony znizkowe a jesli chodzi o wkladki laktacyjne to na poczatku mialam NUKa i byly super...sa rozne rodzaje chlonnosci...ja mam malo wyciekow i jedna spokojnie i na caly dzien starcza...Penathenow tez nie polecam...mam je teraz i tez mi sie kleja no chyba ze po kazdym karmieniu wytre brodawke do sucha...Super sa te nakladki od Madeli...polecam dla malych sutkow bo wyciskaja je i odrazu sa dluzsze...kozystalam na poczatku jak mialam zmasakrowane sutki..a teraz leza bo mam wielkie cycki i z tymi muszelkami sa jeszcze wieksze!

reklama
w naszym przypadku chusteczki pampersa sie nie sprawdzily, Kazik jest na nie uczulony, uzywamy hugissow, a wkładki uzywam z rosmana, kosztują 7 zł 30 sztuk a u mnie sie sprawdzają, choć mnie jakos szczegolnie nie "zalewa".

Co do chusteczek to u nas głównie Dada ale tylko zielone. Niebieskie i fioletowe są takie obślizgłe... wstrętne jak dla mnie :-D
Teraz kupiłam nowe Dady. Takie w kremowym opakowaniu i są super!!! Ciekawe czy będą w stałej ofercie :sorry2:
Prócz tego lubię chusteczki Bambino, a spacerowo Bobini ze sztywnym zamknięciem. Nie wysychają a ten plaster w zwykłych z czasem przestaje się lepić ;-)
. BOBINI Baby Chusteczki 70 szt. Nawilżane BOBINI Baby Chusteczki 70 szt. Nawilżane | dla dziecka \ Pieluchy i Chusteczki \ Chusteczki BOBINI \ Chusteczki | SuperKoszyk.pl™ - Sklep internetowy

Pieluszki Pampers i Dada.

A wkładki mam teraz Penathen. Wcześniej Johnson. Jak dla mnie takie same. I chyba tak samo się przyklejają do cycków :baffled::crazy:

Pieszczoszka kupiłam wtedy tą karuzelkę! Świetna jest choć na początku byłam zła że taka cicha :-D ale jest ok! Dzięki!

U nas pieluszki i chusteczki Dada - sprawdzają się super. Tylko widzę, że Małemu jakieś czerwone krosteczki wyszły, chyba mu Atoperal średnio odpowiada. Będę smarowała dupkę Cetaphilem, a jak nie pomoże to wrócę do Linomagu.

Kobiety czy wy macie kremy na kazdy rodzaj krostek?!
Moja mala czasem ma krostki na dupce a po kolejnej zmianie pieluchy juz ich niema...przewaznie sa to potowki ktore same znikaja...ja nie jestem fanka zasmarowywania dzieci...mydelo i oliwka wystarczy...
Ostatnio przeszllysmy ciemieniuche ktora pokonalysmy w jeden dzien oliwka i miekka szmatka.
Skora musi oddychac szczegolnie latem...grunt to nie panikowac.

My używamy na noc i spacery pampersów "pampers", w domu dada. Chusteczki różne testujemy, ale jak na razie wygrywają Nivea, teraz mam Huggies aloesowe, ale strasznie mocno pachną jeszcze nie używałam i się zastanawiam czy w ogóle zacząć. Dada wypróbowane i było ok. Teraz widzę że pupa czerwona i nie wiem czy to pieluszki czy chusteczki są powodem.

Suse, ja używam tylko linomagu , ewentualnie sudocremu jak trzeba, ale staram sie unikać.

Ponieważ Ninia zaczęła akceptować smoka, możecie polecić takiego który w miarę trzyma się w buzi???
Mamy lovi i canpol i oba wyskakują na metr nawet z łóżeczka.

Ostatnia edycja:
Suse - krostki wyszły po przerwie w smarowaniu Atoperalem... Stwierdziłam, że jak wszystko jest ok, to może nie trzeba? Więc chyba jednak czymś muszę, widocznie Krzyś ma delikatne ciałko... Nie mam kremu na każdy rodzaj krostek/plamek, ale jak widzę, że pomimo iż niczym nie smaruję, a one nadal się utrzymują, to czymś zasmarować chyba powinnam... Może i panikuję...

annte co do smoka nie doradzę bo moja np. akceptuje tylko lovi !!! co prawda ssie go bardzo mało moze z minute a później wypluwa :p

moze smoczek nuka by ci spasowal? on taki maly i zagiety jest

A ja smaruje jak jest czerwona pupka i roznymi kremami..mam pare probek. Moja mala nie ma uczulenia na nic wiec luzik:p ja nie wyobrażam sobie nie smarowac dziecka niczym i uzywac tylko mydla i oliwki do pielegnacji... ale to każdego indywidualna sprawa. A na potówki i rozne krostki mam specjalna maść robiona z apteki .. użyłam ją moze z 3 razy i jak do tej pory ani jednej krosteczki ani wyprysków nie widać

reklama
Pieszczoszko, Ninka ssie tak intensywnie, że mały smoczek chyba odpada :-D
Co do kosmetyków, to ja kąpię Ninkę w emolium i już niczym jej nie smaruję, bo skórka jest gładka i miła, jak pojawia się jakieś suche miejsce to linomag. Do pupy również i tak jak pisałam czasami sudocrem. mam próbki linomagu z cynkiem ale jakiś jest wodnisty i mi nie pasuje, próbowałam też nivea na odparzenia ale jakoś mi też nie podszedł.

Do góry