reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

A ja widzę różnicę i sprawdzam składy, a te tanie mają parabeny, więc za darmo ich nie chcę:no:
Z tych pampersa miałam wszystkie i pomarańczowe oraz białe są suche, szybciej wysychają. Używam tylko niebieskich active baby, kupuję w promocji 3+1 lub 4+2 hurtowe ilości, bo przy dwójce masa tego idzie, a M. jak się spieszy to tak na szybko nawet nimi buty przeciera:-D

reklama
Zgadzam się z Elvie- białe chusteczki Pampersa są strasznie suche, na szczęście zużyłam już wszystkie które mieliśmy. Teraz testuję Johnsona ale te wydają mi się zbyt mokre. Następne w kolejce do testowania mam Nivea więc zobaczymy.

jeśli o wkładki laktacyjne chodzi to ja używam Lidlowych i jestem zadowolona. Nie przeciekają a momentami leci ze mnie jak z kranu :) No i cena bardzo przyzwoita. Minusem jest to, że nie ma ich w stałej ofercie,

wiadomo co mama to opinia:) kiedys nie bylo tego wszystkiego i jakos kobiety dawały sobie rade, maluchy tez. A teraz kazdy patrzy na skład,na jakosc ...
Wiadomo jednej cos pasuje a drugiej nie odpowiada to i tak juz bedzie zawsze:p

Ja dziś w nocy przeżyłam powódź - zalało mnie całkowicie - od cycków aż po kolana, cała pościel i nawet narzuta, którą skopałam na podłogę przy łóżku. Jak jakieś wkładki podołają takiemu czemuś to szacunek:) Używam tych Belli, ale tylko na wyjścia, w domu chodzę w samym staniku, L jest wniebowzięty.

Mam tak z tym mlekiem, że karmię co 2,5-3 godziny z jednej piersi, ale po ok 30-40 min. Tak więc cycka opróżniam co ok 5-6h i na początku karmienia mleko dosłownie samo leci, zwłaszcza w nocy, bo mały się budzi co 4 godziny. Jak na razie wszystkie nocki przespane, od 22-23 do 8-9 rano, z dwoma przerwami na cyca. Na początku używałam tych wkładek w nocy, ale przez nie musiałam przed karmieniem lecieć do łazienki cycki myć, a jak śpię z cyckami na wierzchu okutana w 2-3 pieluszki tetrowe, to wystarczy, że wacikiem się obetrę i mogę młodego tankować, nie otwierając oczu - L ma lżejszy sen i to on z reguły się budzi i ssaka do cyca mi podaje.
Wkładki same nie dadzą rady ,ale jak je włożysz w muszle laktacyjne to razem dadzą radę .
Ja tak się ratowałam właśnie.
Teraz już używam samych wkładek ,bo nawał mleczny już poza nami i oby tak zostało.
Muszle laktacyjne mam Medeli i są super bo z wentylacją (dziurki )
Wyjątkowe osłonki piersi - Medela Medela - Wkładki laktacyjne i formujące brodawki - Sklep BawiBobas
A obecnie używam wkładek laktacyjnych wielorazowych (do prania) i też mam spokój.
Jeden wydatek i cały czas w użytku .;-):-):-)
Imse Vimse wkładki laktacyjne 6 sztuk. :: naturalna mama

A ja widzę różnicę i sprawdzam składy, a te tanie mają parabeny, więc za darmo ich nie chcę:no:
Z tych pampersa miałam wszystkie i pomarańczowe oraz białe są suche, szybciej wysychają. Używam tylko niebieskich active baby, kupuję w promocji 3+1 lub 4+2 hurtowe ilości, bo przy dwójce masa tego idzie, a M. jak się spieszy to tak na szybko nawet nimi buty przeciera:-D
Dokładnie tak.
tanie chusteczki mają w sobie bardzo dużo chemii.
Ja w ogóle zrezygnowałam z chusteczek jednorazowych i używam myjek wielorazowych .
Można samemu zrobić lub kupić w zestawie .
CHEEKY WIPES - greenMAMA

Najlepsze są w ręczników IKEA i koszt wtedy niewielki.;-):rofl2::rofl2:

wiadomo co mama to opinia:) kiedys nie bylo tego wszystkiego i jakos kobiety dawały sobie rade, maluchy tez. A teraz kazdy patrzy na skład,na jakosc ...
Wiadomo jednej cos pasuje a drugiej nie odpowiada to i tak juz bedzie zawsze:p
Kiedyś do pupy to była czysta przegotowana woda i ręczniczki z flaneli,które się własnoręcznie cięło z pieluch w rozm.ok. 15/15 cm :-D:-D:-D
A jeszcze wcześniej co kobiety pod ręką miały to tym tyłek dziecku wycierały i też się dzieci wychowały ....
;-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
a ja wlasnie najczesciej myje woda- wlewam sobie do miseczki przed przebraniem i juz- wyjatkiem sa noce i gdy sie czlowiekowi spieszy

Pewnie wodą się równie dobrze przemywa:tak:,a chusteczki mam z dzidziusia mają jedną wadę czasem są tak sklejone,że wyciągają się np naraz 3 sztuki

my używamy chusteczek pampers głównie zgadzam się że te białe są niestety suche ale inne są ok, huggisy też są fajne te w tym jasnym opakowaniu bo są dość duże i porządnie nawilżone.Nivea też są fajne ja byłam z nich zadowolona. Co do tych tanich to ja ich w ogóle nie próbuję z tych względów o których tutaj piszecie. Jak na spokojnie zmieniam pieluszkę to zamaist chusteczek używam wody,wacików i mydełka nivea.
A wkładki laktacyjne mam johnsona i jestem zadowolona, innych nawet nie próbowałam jakoś te kupuję od początku.

Tak, ja też stosuję chusteczek pampers jak jedziemy gdzieś w odwiedziny :)
Faktycznie te wkładki Penathen czasem przyklejają się do piersi i boli przy odklejaniu :dry:

reklama
Hejka, jestem tu nowa mamusia :-) Nasz smyk ma 4 miesiace i my uzywamy chusteczek NIVEA pure baby (granatowe, maja barzdo fajny zapach, skladu nie znam :confused:). Chcialam was spytac o rade! Slyszal ktos moze o pieluchach Bambino? Probowal ktos?? dzieki!

Do góry