reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
A Amelka od kolegów z pracy mojego M dostała takie fajniutkie body z sukieneczką ale musimy poczekać na upalne dni no i by Amelia ciut podrosła.A ja jej dziś na odpuście kupiłam opaski 100_0647.jpg100_0641-6.jpg

Dostałam od znajomej resztki opakowań różnych wkładek laktacyjnych to mogę zrobić małe podsumowanie, szczególnie, że leje się z moich cyców mocno, marnotrastwo dobrego mlecka :-p

1. miejsce: TT - chłonne, duże, nie odkształcają się, kształt dopasowany do piersi - jak wykończę to co mam to właśnie TT kupię, są super i pakowane po 2 jako jedyne z tych co mam = mniej śmieci :-p

2. Avent noc - rozmiar, kształt i chłonność ok. Niestety jak są trochę mokre to zaczynają się dziwnie zbrylać i odkształcać.

3. Avent dzień - Podobnie jak te na noc, tylko już jak dla mnie trochę za małe.

4. BabyOno i NUK - duże i chłonne, ale mają ogromną wadę - są płaskie, przez co dość szybko albo bolą mnie sutki, albo się wkładka odkształca, z czego NUKi są miękkie więc jeszcze nie jest tak źle.

Ja dziś w nocy przeżyłam powódź - zalało mnie całkowicie - od cycków aż po kolana, cała pościel i nawet narzuta, którą skopałam na podłogę przy łóżku. Jak jakieś wkładki podołają takiemu czemuś to szacunek:) Używam tych Belli, ale tylko na wyjścia, w domu chodzę w samym staniku, L jest wniebowzięty.

Mam tak z tym mlekiem, że karmię co 2,5-3 godziny z jednej piersi, ale po ok 30-40 min. Tak więc cycka opróżniam co ok 5-6h i na początku karmienia mleko dosłownie samo leci, zwłaszcza w nocy, bo mały się budzi co 4 godziny. Jak na razie wszystkie nocki przespane, od 22-23 do 8-9 rano, z dwoma przerwami na cyca. Na początku używałam tych wkładek w nocy, ale przez nie musiałam przed karmieniem lecieć do łazienki cycki myć, a jak śpię z cyckami na wierzchu okutana w 2-3 pieluszki tetrowe, to wystarczy, że wacikiem się obetrę i mogę młodego tankować, nie otwierając oczu - L ma lżejszy sen i to on z reguły się budzi i ssaka do cyca mi podaje.

reklama
ja na poczatku uzywałam chusteczki pampersa. a teraz kupuje nawet te najtańsze po 3,5 i różnicy nie widze.Mała tez nie ma żadnego uczulenia ani nic;)

ja moge odradzic wkladki laktacyjne PENATEN (babka w aptece mi polecila a ja głupia je kupiłam !!!)

Do góry