reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

najlepiej? body, body, body. nie będę kupowała koszulek - ani wiązanych z tyłu, ani zapinanych z przodu. powód? strasznie się podwijają i gniotą maluszka w plecki. body natomiast zostają na swoim miejscu, może pod nie założyć rajtki lub na nie śpioszki lub pajacyk. warto zwracać uwagę na to, czy nadruki są dobrze zabezpieczone od spodu - czy nie będą drapać.. nie kupię także smoczka - mieliśmy go już w szpitalu i owszem - pomagał uspokoić dziecko, ale miał inny kształt niż moje sutki, co było jedną z wielu przyczyn nieudanego karmienia.. i nie ma co kupować dużo małych rozmiarów. ja np. nie kupowałam wcale ubranek rozmiaru 56 i słusznie, bo Barti miał 57 i rósł błyskawicznie. oczywiście można trafić na mniejszego dzidziusia, ale wtedy mąż leci do sklepu i kupuje kilka odpowiednich śpioszków:)
Jeszcze nie wiem jak będzie z kupowaniem na wiosnę i lato, bo miałam dziecko na jesień, ale damy radę:)

brakowało nam także rękawiczek, żeby synek się nie drapał i cienkich czapeczek na "po kąpieli". mieliśmy ich stoooosyyyyy:)

jak wkroczę do dziecięcego, to mąż mnie będzie wyciągał siłą;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też polecam body. Najwygodniejsze. A rękaw to dowolnie. W lecie pewnie bardziej z krótkim się przydadzą. Ja zakładałam z krótkim pod pajaca a z długim pod śpiochy.

JOASIA - dokładnie jak ja:) ale mimo, że Barti urodził się na jesień więcej miał body z dł. rękawem i śpioszków (starałam się go nie przegrzewać, bo już w szpitalu miał potówki).
dużym błędem było kupowanie ubranek, "bo śliczne". dopiero w domu okazywało się, że np. ciężko przechodzą przez główkę, albo gryzą naszywki od spodu, ale teraz nie dam sobie wcisnąć jakiegoś słodkiego dziadostwa:) choć jak będzie dziewczynka, to bez falbanek się nie obejdzie;)

ja z kolei odradzę wam ciuszko welurowe. Są pieknę ale nie przepuszczaja powietrza i dzieci łatwo się przegrzewają i dostają potówek. Lepiej, zdrowiej dziecko ubrac za chłodno niz je przegrzać.

ciuszki.jpg to nasza kolekcja:p niedawno bylismy w hurtowni i oglądalismy wozki, wanny, łóżeczka:) niedługo wszystko kupimy:) wstawcie też jakieś fotki :)

ja mam pełen strych ciuszów. Tylko do spzitala musze coś dokupić i nieco od znajomych poodbierać co im popożyczałam.
Jedyna opcja to, ze będzie dziewczynka, oj wtedy to jak zacznę sukieneczki kupować to nie wiem czy skończę :D już widzialam pare ładnych na allegro

Ja biorąc pod uwagę porę roku w jakiej urodzimy to pewnie też w sporą ilość rampersów się zaopatrzę bo też są lekkie,przewiewne i mega wygodne.

ja mam taką radę dla mam, które buszują po lumpeksach:) doradzam kupić 3 body i 3 śpioszki w rozmiarze 50. O dziwo wsrod moich znajomych rodzą się ostatnio głównie niewielkie maluszki. ja bedac w ciazy ze Stasiem nie kupiłam takiego rozmiaru a pozniej zalowałam, poniewaz Stas miał 49cm i był chudziutki, potrzebowalismy ubran na 50cm. mąż musiał objechac cały poznań w poszukiwaniu wyprawki na ten rozmiar, w koncu kupił 3 body i 3 spioszki, kiepskiej jakosci i za duzą kase, były duzo drozsze niz rozmiar 56 i w górę. w lumpeksie takie ciuszki kosztują grosze. waze jest jeszcze to, aby bodziaczki miały odpowiednie wycięcie na główke, poniewaz my kupilismy sporo takich w ktorych dekolt sięgał aż do pępka:) kaftaniki odradzam, u nas sie nie spisały. a wanienke polecam z ikei, sa co prawda jednokolorowe,ale maja spod antyposlizgowy i sa ok, a kosztują 19,90:) u nas spisała się na medal:)

reklama
Do góry