reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja kupiłam tylko sobie spódniczki ciążowe na allegro, bo chodziło mi o jakiś ciuszek, który nie będzie mi brzucha uciskał.
A o zakupach dla Dzidziusia póki co nie myślę. Miałam to w planach na ok marzec...ale pewnie nie wytrzymam aż tak długo;p
A znacie może jakieś sklepy ciążowe, gdzie szyja odzież na miarę? Ja mam z ubraniami problem, bo jestem grubaskiem (48) i ciężko mi będzie znaleźć coś na siebie, więc szukam takich miejsc, gdzie szyją pod rozmiar.
Znacie może jakieś miejsca takie w sieci?

reklama
Carmella szalejesz :)ja nawet jeszcze się nie zastanawiałam co bedę musiała kupić chyba tylko wózek wielofunkcyjny bo po synku mam,ale jest taki duży i nieporeczny,a nad całą reszta bede mysleć najszybciej w marcu a może nawet w kwietniu przy pierweszym dziecku z mężem wszysko razem upatrzylismy a jak synek się urodził mąż pojechał i sam wszysko kupił a gdy wróciliśmy ze szpitala pokój był pięnie przygotowany:)

szaleństwo:)

my nic nie kupiliśmy i długo tak zostanie. Za pierwszym razem kupiliśmy TYLKO wyprawkę,butelki, kosmetyki w 35tyg. auto :-) (taaa nasze pierwsze rodzinne),wózek, wanienkę i resztę Mąż kupił kiedy byliśmy w szpitalu.

przy kupnie wyprawki sugerowaliśmy się spisem z jakiejś gazety. I owszem, część rzeczy się przydała, a części brakowało, ale może to zależy od szpitala. niepotrzebne były kosmetyki i ubranka, a np. pampersy już tak. Nie wiedzieliśmy także, że jeśli mąż chce być przy porodzie musi mieć zamienne ubranie (nikt o tym nie mówił!)- o 1 w nocy leciał na nogach do mojego brata coś pożyczyć (akurat mieszka jakieś 20min od szpitala). bardzo przydały się mokre chusteczki - mnie, bo papierem szpitalnym nie dałam rady się podcierać. oczywiście majtki jednorazowe są świetnym udogodnieniem. i SKARPETKI!! kiedy się rodzi jak ja 12h, to nogi marzną niezależnie od pogody:) 2 butelki wody wypiłam słuchając radia i czekając na rozwarcie:)

takie rzeczy jak pampersy, chusteczki i moją wyprawkę do szpitala kupimy wcześniej - na wszelki wypadek. Za pierwszym razem spakowana torba leżała na klatce od 7 miesiąca:) teraz też tak będzie:)

troche mnie nie bylo a tu nowy watek i tyle rozpisane :) chyba nidgy Was nie nadrobie :) musze zamowic koniecznie ten internet, zeby byc na biezaco :)

my dla maluszka jeszcze nic nie mamy, chociaz ostatnio jak kupowalam prezent dla dzidzi kolezanki to mnie korcilo :) dla siebie tez za duzo nie mam, wlasnie ogladam na allegro leginsy i rajstopy ciazowe :) i moze jakas spodniczke wybiore :)
troche rzeczy obiecali nam znajomi, w tym wozek i fotelik.

pozdrawiam i zycze udanego dnia!!!!

no wyprawka do szpitala to zupełnie inna historia. W moim szpitalu trzeba mieć dosłownie wszystko, włącznie z papierem toaletowym. Jeżdżę do tych porodów jakbym na wczasy 2 tygodniowe z całą rodziną jechala :/
trzeba się dowiadywać, bo w każdym trzeba mieć co innego. Jeden oferują wszytsko, inne nic.

agushka, a patrzyłas w lumpeksach? widziałam ze sa tam naprawde spore rozmiary ubran ciazowych, przynajmniej tak jest w lumpeksach w poznaniu.
w szpitalu gdzie rodziłam Stasia i gdzie zamierzam rodzic teraz daja wszystko, gdybym pod "pache" złapała chusteczki nawilzone to spokojnie by mi to wystarczyło. co prawda chusteczki takze daja, ale na raz tylko 10 sztuk i pakuja je w rekawiczki jednorazowe, wiec jest to malo wygodne.

To faktycznie trzeba być zorientowanym, żeby później na ostatnią chwile się do szpitala nie pakować.

Z zakupów mam 2body 62, sweterek 56, i 2 większe koszulki :-) dziś mam w planach zakup 3 body, bo są prześliczne. Też zamierzam czekać z zakupami, prawdopodobnie do wielkich lutowych wyprzedaży.

reklama
Do góry