reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Oj tam,Kochane,jak malenstwa sie urodza to nie bedziemy mialy chwili nad zastanowieniem sie jak sie ubrac,jak nas widza inni i wogole.Wazniejsze rzeczy sie pojawia,nad ktorymi myslec ;-)
Ja wczesniej bedac "xl",a potem i "xs",bede sie miala w co ubrac...a jak nie to co za problem "dopiescic sie" malymi zakupami ;-)
A tak btw...ja jestem antydresowa,w sensie nie pozwalam sobie nawet "teraz" na wyjscie w dresach do sklepu kolo domu,one moga sluzyc mi tylko do sportu.Za to jeansy...uwielbiam i czy mialam dupsko jak szafe 3drzwiowa,czy anorektyczna,to z nich nie rezygnowalam eheheh.
Jedynie zaluje,ze teraz w ciazy nie kupilam jakiejs dodatkowej pary typowo jeansowych spodni ciazowych,bo mi brakuje tego materialu na tylku :-( Juz sie nie moge doczekac kiedy ponownie je zaloze ;-)

reklama
Jak ja jestem taka gruba to mnie zakupy nawet nie ciesza... tu odstaje tam odstaje:-(
Teraz czuje sie już na prawde bardzo źle.. nie atrakcyjna i wydaje mi sie ,że przy moim S wyglądam jak gigant !!!

U nas do porodu chyba trzeba mieć swoją... wezmę jakąś starą, która jest dość krótka - łatwiej ją będzie podwinąć, nie zrobi mi wałka pod plecami. Najwyżej jak się ubrudzi to dam M do prania, albo mojej mamie :tak:
Pieszczoszko ja, pomimo dość dużego brzuszka, spodnie ciążowe mam dość luźne... :baffled::baffled: to znaczy na brzuszku ok, ale w udach i pupie mam luzy... Aczkolwiek, 10 kg na plusie, w ciuchy sprzed ciąży nie wejdę, też zostaje mi do kupienia coś na lato :baffled::baffled: bezsens, no ale nic, odwiedzę lumpka, może coś dopadnę. Szkoda mi po prostu wydać kasę na nowe ciuchy, które później będą za wielkie.

Ja juz kupuje na po porodzie ale moj rozmiar XS i o dziwo sie w niego mieszcze, ale nie tak jak trzeba bo brzuch, d... i boki;)
Ale po porodzie mam zamiar chodzic w legginsach, tunikach tych co teraz, gorzej ze nie mam nic z krotkim rekawem, ale spodnie mozna ubrac takie z wyzszym stanem (kupilam na gumce ostatnio takiej grubszej w H&M i maja sciagacze tez na dole) i bede w tej gumie zwalka upychac ;) heheheh
A tak serio to juz maj bedzie, trzeba sie opalic i legginsy chyba takie za kolano ledwo i daly rade jakos...
A mam plan zeby sie poopalac na dnoach jak bedzie taki upal jak dzis. STroj kapielowy (ucisne sie jakos) i na balkon...bo inaczej w lipcu w PL bede miala jak sciana:/

MNie tez spodnie ciazowe juz wkurzaja, niekofmoftowo sie w nich czuje...
A Ty pieszczoszko jeszcze 2 tyg i mozesz zaczac biegac po schodach, wiec moze przed majem sie wyrobisz:) ja mam zamiar skonczyc 36tc i sie gimnastykowac, sprzatac itd...oby to cos dalo!

ja mieszkam na drugim piętrze i dziś ledwo na nie wlazłam z psem ze spaceru hehe sapał i pies i ja :-D:-D:-D

jak dzis byłam w leginsachi tunice z długim rekawem i myślałam,że sie ugotuje !!! w leginsach nogi mi sie pociły jak cholera nie wspomne już o kroczu:baffled: jak wrociłam do domu majtki całe mokre:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja bede rodziła w Pawła koszulce a po porodzie zmienie na koszule bo i tak pewnie bede mogla wode wyciskac z koszulki porodowej po tak sie upoce :)

Pieszczoszko ja sie własnie zastanawiam ktora z nas pierwsza urodzi? Roznica miedzy nami kilku dni. Nie dziwie sie ze na 2 pietro nie mozesz wejsc ja mam juz problem z pierwszyj, jak wejde to sapie jak lokomotywa :-) dobrze ze mam winde bo ja mieszkam na 5 pietrze. Ale chyba w kwietniu zaczne sie zmuszac i po trochu bede wchodzic moze uda sie ze w kwietniu urodze

Olisiaa ja też mam wielką nadzieję, że urodzę w kwietniu. bardzo bym chciała przed majówką.
Jutro mam wizytę u gina więc zapytam od kiedy mogę już biegać po schodach i myć okna.

reklama
Do góry