reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

zaneta nie przesadzone, ale ja sie sugeruje dniem zapodlonienia i wg mnie nie ma opcji na dziewczynke. A co do poznania plci to z P. tez nie wiedzielismy i dla mnie niespodzianka jest bezcenna :-) Jakbym znala plec to juz bym w ogole nie miala ochoty rodzic, bez zadnej atrakcji taki porod ;-)))
azula no ja mam wszystko uniwersalne a nawet bardziej pod chlopca. Ze 2 rzeczy mam od kuzynki dziewczynkowe na wszelki wypadek;-) no i od tesciowej dostalam pajacyki na zamki, jeden jest rozowy ale moge chlopcu na noc zalozyc. No i zadna to atrakcja zakladac chlopcu dziewczynkowe.....to dziewczynka prawdziwa ma byc!!! ;-)

reklama
Dziewczyny zakupy super. Mam do pytanie do mam, które mają już dzieciątko, czy faktycznie korzystałyście dużo z fotelika wpinanego w stelaż wózka? Niby mam upatrzony wózek i w sumie do tej pory twierdziłam, że kupię wszystko tzn. gondola, spacerówka i fotelik. No ale dostałam od siostry W całkiem ładny, niezniszczony fotelik, który niestety nie pasuje do mojego upatrzonego wózka i zastanawiam się co zrobić, no bo w sumie do samochodu fotelik bym miała, na zakupy do supermarketu małej raczej zabierać nie będę i tak właściwie nie wiem czy jest sens kupować nowy. Co mi radzicie?
Do mojej gondoli żaden fotelik nie pasuje i przeżyłam. Po marketach maluszka wozić nie będziesz, poza tym mnie przeraża widok malucha w takim foteliku, bo nie jest mu wygodniei nie jest to zdrowe. Jeśli dostałaś porządny fotelik to nie ma sensu wg mnie drugiego kupować. My fotelik wrzucaliśmy do kosza sklepowego jak już musieliśmy młodą do sklepu zabrać. Później już jeździła w spacerówce.

Wróciłam z tesco - obkupiłam ciuszkowo Lenkę i Maćka, bo promocje F&F -50%, a ja lubię F&F, bo ubranka w przyzwoitych cenach i gatunkowo zupełnie nie odbiegają od H&M który też uwielbiam:tak:

zaneta kapelutek boski

dusia ja szczerze mówiąc to moe ze 4 razy użyłam tego fotelika na stelażu tak to albo fotelika albo wózka ale fakt, ze ja nie mam samochodu ale te i po marketach sie z dzieckiem nie włóczę. Teraz liczę, ze sytuacja się zmieni i czasem mi sie przyda fotelik na stelażu.

Ollena
skoro tak Cię to gniecie to moze jednak spytaj lekarza na usg

Olena ,a cóż atrakcyjnego jest w porodzie:szok:.Czy znasz płeć czy nie to jak się to mówi co wlazło to wyleźć musi.

atrakcją jest to,że zobaczy sie swoje dziecko a nie jakas tam niespodzianka. To ,że znam płeć to co mam sie nie cieszyć z tego cudownego dnia>?:baffled:

dziewczyny jaki lepszy rogal do karmienia ten mały czy ten taki duzy co mozna tez z nim spac?

Ostatnia edycja:
dziewczyny jaki lepszy rogal do karmienia ten mały czy ten taki duzy co mozna tez z nim spac?
Ja mam taki:
Poduszka do karmienia ROGAL **MILPOL** (2177484548) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i uważam, że jest super, ale ja z nim nie spałam - używałam wyłącznie do karmienia.
Nawet nie wiem, czy on duży jest czy mały (wg mnie duży), bo z uwagi na to, że mam to się nie rozglądałam co tam teraz modne;-)

reklama
azula moj porod byl piekny mimo czasu DO podania znieczulenia:)

kilkolek mnie nie gniecie, ja nie mysle o tym wcale, nie mam ani troche checi poznania plci przed porodem. gdybam sobie ogladaja ubranka ale nic poza tym.
A usg juz nie bede miala.

pieszczoszko oczywiscie, ze masz czekac na TEN dzien bo zobaczysz swoje dziecko :-) ja rozumiem, ze ktos moze chciec poznac plec wczesniej i szanuje to. Przy pierwszym nie chcialam i nie zaluje, piekna niespodzianka byla i teraz bedziemy mieli druga niespodzianke zyciowa:-)

Poza tym to oszczedne poznac plec wczesniej.
ja bede miala dodatkowa atrakcje (oprocz ujrzenia dziecka) bo dowiem sie kto mieszka w brzuchu :-) tzn ja czuje, ze chlopak, rodzina chce to potwierdzic. nie tylko ja na to czekam bo cala moja rodzina i znajomi. Tzn podczas porodu sie o tym nie mysli, dopiero jak dziecko wyskoczy to czlowiek sobie przypomina po co w ogole tam przyszedl ;-)

Co do fotelika to ja mam wpinany w stelaz i bardzo nam na tym zalezalo, bo Patryk przewaznie tak jezdzil. Duzo po sklepach, bo polu tez.
elvie no bo czemu nie jezdzic po marketach? ;-) No i mylisz sie co do zdrowotnosci wozenia w foteliku, 2 dr nam polecalo zeby jak najwiecej wozic w foteliku bo tam dziecko jest idealnie ulozone, dzieki fotelikowi naprostowala sie szyja P. bo do jakiegos 7miesiaca przekrzywial w jedna strone..

Ostatnia edycja:
Do góry