reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja jak na razie większość rzeczy mam białych, kremowych, takich neutralnych. Ale to z racji tego, że nie chcę wiedzieć czy to chłopczyk czy dziewczynka.

reklama
Dziewczyny - mnie nie chodziło o herbatkę (też dostępną na rynku) tylko napar z suszonych liści malin - jak to zamawiałam to mi przyszło w worku foliowym, wyglądało jak śmieci pozamiatane z ogrodu. Smaczne nie jest, ale można przywyknąć. Stojąc nad garnkiem i parząc to śmiałam się, że wyglądam jak czarownica:-D
A jaka jest roznica miedzy herbata z suszonych lisci a naparem? z ciekawosci pytam? elvi.... to stad masz taki a nie inny avatar ? :D

A jaka jest roznica miedzy herbata z suszonych lisci a naparem? z ciekawosci pytam? elvi.... to stad masz taki a nie inny avatar ? :D
Ten susz to tylko zmielone liście malin, podobno działają też mlekopędnie.
Takie ekspresowe herbatki to dla mnie pozamiatany magazyn;-)

Oto aukcja osoby od której ja w pierwszej ciąży kupowałam i teraz też zamierzam:
ŁATWY I SZYBKI PORÓD ORAZ HERBATKA LAKTACYJNA200G (2174385664) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pani mi napisała, że najlepiej zacząć pić 3 tygodnie przed porodem i po porodzie także.

a pilas ta herbatke wczesniej i nie mialas wczesniej niz termin porodu? ile herbat dziennie nalezy pic?

ja liscie malin kuplam w zwykłym ziołowym. Trzeba po prostu spojrzec by były to liscie a nie herbata w toorebkach, bo ta w torebkach jest głownie owocówa nas owoce nie interesują. Na tych lisciach jest napisane, ze nie wolno przed 36tc. Piłam przed drugim porodem i faktycni leko posżlo, choc nie wiem czy to zasłuuga tych lisci

no i wlasnie nie wiadomo jak to faktycznie pomaga bo moja kolezanka probowała dosłownie wszystkiego zeby tylko przyspieszyc porod , sex ,spacery , masaz sutkow ,picie tego naparu i nic:sorry2: mała wyszla tydz po terminie :sorry2: ale ja zapewne popróbuje a nuż sie uda :-)

le kobietki my to mamy pić nie by przyspieszyć ,a dlatego by nam to poszło lekko ,łatwo i no niech będzie "przyjemnie'"

ja sie zgadzam z agasim co do smoczkow! moj wcale nie chcial i chwala mu za to, bo oby sie bez pobudek nocnych co chwile i wkladania smoczka.. O ile wygodniej jest bez smoczka!

gia widze, ze masz tak samo jesli chodzi o plec jak ja :) imiona chociaz wybrane? masz jakies przeczucie co do plci? w jakich dniach bylo przytulanko? ile dni od owulacji lub w owulacje?

reklama
Do góry