reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

ja sie zgadzam z agasim co do smoczkow! moj wcale nie chcial i chwala mu za to, bo oby sie bez pobudek nocnych co chwile i wkladania smoczka.. O ile wygodniej jest bez smoczka!

gia widze, ze masz tak samo jesli chodzi o plec jak ja :) imiona chociaz wybrane? masz jakies przeczucie co do plci? w jakich dniach bylo przytulanko? ile dni od owulacji lub w owulacje?

A już myślałam, że jestem jedyna co nie chce wcześniej wiedzieć. W pierwszej też nie chciałam, ale wydawało mi się, że będzie chłopak i tak było - nawet nie byłam szczególnie zaskoczona na porodówce, bo gdyby powiedzieli, ze dziewczynka, to w szoku bym była. I w tej ciąży też przez większość czasu tak miałam - uczucie, że to będzie chłopczyk, ale im bliżej terminu tym więcej wątpliwości nabieram. U mnie w rodzinie moje rodzeństwo (to bliskie i to cioteczne) Ci co mają dwójkę dzieci, to wszyscy maja parki bez wyjątku. Gdybym urodziła drugiego chłopca byłabym pierwsza, która się wyłamała :-D. Zobaczymy :happy:.
Co do imion, to tak jak pisałam na imiennym wątku - rozważania trwają, nie mam pewniaków. A swoją drogą piękne imię dla chłopca wybrałaś :-p;-).

reklama
Ja chcialam nie wiedziec jakiej plci bedzie maly, ale lekarz na USG nawet nie zapytal czy chce wiedziec, tylko powiedzial, ze chlopak. W sumie nie zastrzeglam sobie, ze ma cicho siedziec. No i w sumie z perspektywy to nie marudze, fajnie wiedziec z jakiej formie gramatycznej sie do swojego brzucha zwracac :rofl2:

Moja kumpela ma tego stokke i powiem wam ze ten wozek jest tragiczny bo dziecko nie ma swobody w spacerowce tylko siedzi tak sztywno i prosto. Faktycznie super po schodach sie go wciaga bo sie sklada jak taki wozek na zakupy na kółkach i łatwo go wniesc a tak poza tym to leciutki jest i fajny w prowadzeniu bo plynnie idzie. Cena tez jest "fajna" nie dałabym tyle za wózek

Ta firma to ma w ogóle zabójcze ceny.Na allegro widziałam łóżeczka i pościel tej firmy .łóżeczka mi się podobają.Ale ceny NIE

Olisiaa, fajny wózeczek:-)

Jeśli chodzi o ubranka to ja też stawiałam na uniseksy. Właściwie tylko te, które dostałam od znajomej WSZYSTKIE są różowe. Ubranka kupione przeze mnie nadają się i dla chłopca i dla dziewczynki. U nas podobno ma być dziewczynka, ale na 100% okaże się w maju, więc ja się nastawiałam tylko na uniseksy. A poza tym z myślą o przyszłości, że jak zdecydujemy się na drugie dzieciątko to jakby był potem chłopczyk, to wyprawka będzie pasowała i nie będę się musiała stresować, że nie mam ubranek. Ależ ja jestem praktyczna hehe. Jak już dzidzia będzie na świecie i płeć będzie znana to na pewno też będę kupowała typowo dziewczynkowe ubranka, ale teraz uniseksy są najbezpieczniejsze;-p

gia tez zdaje sobie sprawe, ze imie dla chlopca wybralam piekne :-)))
A co do plci to z Patrykiem tez nie wiedzielismy, ja cala ciaze klocilam sie ze wszystkimi naokolo, ze dziewczynka bedzie i przezylam mocny szok na porodowce.
Teraz z dnia zapodlonienia wnioskuje, ze bedzie drugi chlopak, zreszta po usg 4D z twarzy mozna wywnioskowac, ze to meska twarz ;)
A to, ze cala Twoja rodzina ma parki o niczym nie swiadczy i tym sie nie sugeruj, bo to nie od tego zalezy. Mi wszyscy niedoinformowani wmawiaja, ze skoro moj maz ma 2 braci i zero siostr to ja tylko synow moge miec. Dziwne, bo u mojego taty byla taka sama sytuacja i kazdy z braci ma corki;)
No ale trzymam kciuki zeby bylo to co chcesz! :-)

Tylko ja sama nie wiem co bym wolała ;-). Zanim zaszłam i na początku ciąży chciałam żeby to był chłopiec, ale mi przeszło - nie napalam się ani w jedną ani w drugą stronę. Zabrzmi to może banalnie, ale jednak najważniejsze żeby było zdrowe! Mój teść jak zobaczył zdjęcie buźki, to też stwierdził, że to na pewno chłopak :laugh2:. Co do zapłodnienia, to mi też raczej wychodzi, że chłopak choć nie mogę być pewna, bo ten sierpniowy cykl to miałam dziwny.
A Ty wolisz chłopca czy dziewczynkę?

Bo Gabriel to cudne imie dla chlopca jest :)

A co do watku zakupowego, to ja dzis pomyslalam o kupnie jakiegos dobrego... aparatu fotograficznego :-D Moj ma juz swoje lata i jego "szybkostrzelnosc" pozostawia bardzo wiele do zyczenia, a zeby dziecku fajne zdjecie zrobic, to raczej musi byc zdolny do dzialania natychmiast, a nie po minucie :happy: Macie moze cos do polecenia z kompaktowych, niezbyt drogich aparatow, ktore sa szybkie i fajne?

reklama
Do góry