reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Bo Gabriel to cudne imie dla chlopca jest :)

A co do watku zakupowego, to ja dzis pomyslalam o kupnie jakiegos dobrego... aparatu fotograficznego :-D Moj ma juz swoje lata i jego "szybkostrzelnosc" pozostawia bardzo wiele do zyczenia, a zeby dziecku fajne zdjecie zrobic, to raczej musi byc zdolny do dzialania natychmiast, a nie po minucie :happy: Macie moze cos do polecenia z kompaktowych, niezbyt drogich aparatow, ktore sa szybkie i fajne?
ja ostatnio kupiłam oplimpus u-5010 dałam 360zł (w tym dodatkowa gwarancja na 4 lata) nieły jest, zdjecia fajne robi, lekki, mały, poręcny i ładny bo w różnych kolorach. Ma duzo funkcji, funckje fiimów (nawet 2,5 godziny filmików mona nakrecic tylko nie dluższych niz 30 minut) super szybki nie jest ale wystarczający

reklama
Jak patrzę na tą bluzę polarową, to mam coraz większą ochotę przytulić Krzysia :-D Może dzisiaj obfotografuję coś więcej z wyprawki, to jeszcze wrzucę, a póki co - chyba mi się pralka popsuła...:baffled::baffled::baffled::-:)-:)-(

100_3046.jpg100_3047.jpg

gia ja chcialam planowac dziewczynke, ale mi nie wyszlo bo mi sie owulacja przesunela;( no i cala ciaze mialam schiza na dziewczynke, moje marzenie wielkie i jak urodzil sie Patryk to stwierdzilam, ze niech bedzie, druga bedzie dziewczynka..
A teraz mysle, ze bedzie chlopak bo nie trafilismy przed owulacja i nie ma innej opcji wg mnie.
Nie raz plakalam z tego powodu:( no ale oswajam sie..

A:tak: ja Ci powiem ,że wcale nie musi być chłopiec.Myśmy tak w ogóle chcieliśmy mieć jeszcze dziecko więc jak by tak wnioskować z owej owulacji to i w ten czas żeśmy działali i wcześniej i potem ,a ponoć ma być dziewczynka tak więc nie wiem czy da się płeć zaplanować.;-):-).

ja myślę, że jednak zaplanować się nie da, może te "udane próby" to po prostu przypadek? przecież szanse są 50/50. oby tylko dzieciaki były zdrowe, choć wiem dobrze, że gdyby mimo wszystko Hania miała być Tomkiem, to byłoby mi przykro..

a to moje maleńkie zakupy:
DSC00339.jpgDSC00340.jpg body dla Haneczki, a majty z myszką miki dla Bartiego, bo już wyrasta ze starych i coś go gniotą niektóre, powiem Wam, że wyboru nie ma - jakieś nieforemne i byle jakie. te trafiły się tylko dwie pary, po 7;50 na szczęście. kupiliśmy jeszcze 5 pieluch tetrowych, ale białych, bo innych nie było. muszę się wybrać do "naszego" sklepu, to będę mogła szaleć;)

reklama
Do góry