reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Olissia tak,doslownie o ta zabawke - kolor niebieski :sorry2: Dostalam odpowiedz,wiec do soboty zobaczymy czy dotrze czy nie.

Kilolek zgadzam sie i wiem co masz na mysli,niestety wszystko jest "made in china",gdzie wykorzystuja tania sile robocza :-( Ale jezeli sa takie dobre te pieluszki,to chyba zloze zamowienie przez Mame i je zakupie-dziekuje :tak:

reklama
Kupiliśmy łóżeczko w sklepie, a wygląda tak (zdjęcie z neta):
2175504680.jpg

no i pościel, kołderkę, poduszeczkę, materacyk...

Kupiłam też dla siebie te podkłady poporodowe, majtki siateczkowe, koszulę i szlafrok do szpitala... coraz bliżej hehe

Agasim gratuluję udanych zakupów! fajne łóżeczko, takie proste.
Ja czekan na wypłatę męża i dokupuję resztę rzeczy już hurtowo, bo to coraz bliżej.

fiore czy dobre to się dopiero okaże. Na razie wyglądają porządnie. Jest tu na bb jakis wątek o pieluchc wielorazowych moe treba by posuzkac i dowiediec sie czegos wiiecej o tych pieluchcach. Ja zaufalam As i kupiłam dokładnie takie jak ona. Z reszta na razie mam ich tylko kilka musze dokupic ale z tym poczekam do becikowego najprawdopodobniej

ja juz tez nie moge sie doczekac wyplaty i koncowych zakupow, juz wielki czas konczyc wyprawke przed pojsciem do szpitala

a co do smoczków, to ja jestem ogólnie przeciwna i mam cichą nadzieję, że bez smoka się obędzie, ale to nasze pierwsze dzidzi, więc jeszcze nie wiem, co nas czeka heheh.

Ja jestem przeciwna ze względu na to, że potem trudno się go pozbyć, bo uzależnia dziecko. Jestem logopedą i trafiają do mnie potem dzieci, które ssały smoczek zbyt długo i mają problemy nie tylko z mową, ale przede wszystkim ze zgryzem!!!

Dziewczyny super zakupy:tak:Co do koloru wozka ja mam teraz jazde wlasnie na turkus:tak:Pod koniec miesiaca bedziemy kupowac,ale jaki to nie wiem bo my uzywany kupujemy i nie wiemy jaki na sie trafi:-D
A to moje sobotnie zakupy ubranka dla FrankaIMG_0462.jpgIMG_0470.jpgIMG_0469.jpgIMG_0468.jpgIMG_0467.jpgIMG_0466.jpgIMG_0465.jpgIMG_0464.jpgIMG_0463.jpgIMG_0474.jpg

reklama
Andav ja jeszcze nie ejstem zdecydowana. Chciałabym odzic w tym co zwykle a tu jest tylko roomming nie am oddzielnego oddziału, neonatologii. W razie czego mam w odwodzie ten bardzo dobrą neonatologią ale jest daleko, warunki już nie tak lusksusowe i kaza sobie placic za rozne rzeczy. Trudna decyzja i chyba ja podejme w ostatniej chwili, zobacze jak sie akcja bedzie rozwijac.
A co do tej pizamy. Pewnie polożna Wam pownie na SR ale do szpitala treba mieć koszulę nocną żeby wietrzyc
mega trudna decyzja.... moj bez oddzialu dzieciecego jest blisko i wiekszosc tam rodzi..,tak wynika ze statystyk... ale musze jeszcze z ginem pogadac, czy on widzi jakies przeciwskazania, czy z maluszkiem na 100% wszystko ok.

Pieszczoszka nareszcie...gratuluje zakupu wozeczka :)

Do góry