reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Ja swojego łóżeczka jeszcze nie zamówiłam - czekamy do 10 na przypływ kaski ;-) a jeśli chodzi o rozłożenie - to pewnie na początku kwietnia je skręcimy, żeby zdążyło wywietrzeć (wiem, jak długo wietrzały nasze nowe meble w sypialni:baffled:).

Który rożek jest lepszy? Usztywniany czy miękki? Bo ja chciałam kupić miękki i teraz nie wiem....:confused::confused:

Co do rożków to mam i usztywniany i miękki.Ale jak chcesz kupić tylko jeden to chyba usztywniany .Usztywnienie jest wyciągane i wtedy masz miękki.Miękki to i z kocyka zrobić się da.Zresztą nie wiem bo jak maj ciepły będzie to i z rożków nie będziemy korzystały .

Ja mialam sztywny ale od razu wyciagnelam to usztywnieje.
Teraz to chyba jak najcienszy, chociaz mysle ze tylko w szpitalu nam sie przydadza... nie wiem czy w ogole jest sens kupowac. Chyba bym nie kupowala gdybym nie miala.

Kolyske juz mam zlozona, kupilismy juz taka, tylko nogi trzeba bylo dokrecic. Mm dokrecil i czeka juz sobie, nie bylo sensu rozkrecac.

Ollena pytałam dlatego czy nie wysusza pupy bo ja wlasnie jestem kosmetyczka i wiem ze ma działanie wysuszajace bo ma cynk w skladzie i przy dłuższym stosowaniu ten skladnik moze powodowac podraznienie skory. Sama sie zastanawiam co zakupic i mysle nad linomagiem, bo on bardziej nawilza lub krem penaten do codziennego stosowania. Linomag w masci lub kremie kosztuje jakies 7zl.
Pieszczoszka ja proponuje skrecic łóżeczko i sprawdzic czy jest kompletne, czy posiada wszystkie sruby i wkrety bo czytałam wiele opini przy łóżeczkach ze brakowalo elementow. Przy okazji zwietrzeje troche i nie bedzie czuc nowoscia. A kolor posieli to rzeczywiscie typowy buraczek bo u nich na aukcji bardziej bordowy był kolor. Ale idealnie pasuje do Twoich scian w pokoju. Nam na szkole rodzenia mowili ze lepiej zakupic rozek miekki bo bardziej idzie otulic dziecko a przy sztywnym juz tak sie nie dopasuje do cialka. A niemowlak lubi jak jest ciasno i cieplo.

Ostatnia edycja:
Moja siostra sudokrem odradzała. Mówi, że tragedia. I właśnie linomag polecała. Więc co matka to opinia:) najlepiej jak sama sprawdzisz:)

Ja napewno kupie linomag :tak: bo tez duzo osób mi go polecało :tak: ale tak jak piszesz paulinka ile matek tyle opinii i dopiero jak cos wyprobujemy na dzidzi to bedziemy wiedziec czy dziala czy nie;-)

reklama
Kazdemu co innego pasuje , dobrze ze na rynku jest tyle produktów bo kazdy cos znajdzie dla siebie :-) od wyboru do koloru. :-) Ollenka a jak masz wypróbowane to stosuj, ja zapewne tez kupie kilka kosmetyków i bede testowac, ktory lepszy. No chyba ze Malutka bedzie alergikiem to wtedy pewnie wszystko hipoalergiczne czyli oliatum, oilan albo ballneum :D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry