reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Super zakupy dziewczyny:tak:
Pieszczoszka mi ta buraczkowa tez bardziej sie podoba:tak: Ja nie kupuje nowej poscieli,maly bedzie mial po Misi:tak:
Jutro moze sie przejde do jednego lumpku kolo Misi przedszkola:tak:Juz nie moge sie doczekac kiedy cos kupie dla maluszka:-D dzis zrobilam troche miejsca w szafce i wlozylam to co mam dla Frania czyli kilka tetrowych pieluch, dwa pajace, 3 pary spioszkow, kilka body:tak:

moim zdaniem kocyk jest odpowiedniejszy, zwłaszcza na lato. pogoda moze być różna - raz dasz lżejszy a raz grubszy, a poduszki wogóle się niemowlętom nie kładzie.
Ja kiedys kupiłam taka pościel - to był mój pierwszy zakup dla Kuby (od tego wlaśnie sprzedawcy, moim zdaniem jakość bardzo dobra) i nie przydąła mi się zupełnie tzn moze nie do końca, bo kołderke kładłam na przewijak (drewniany) a poduszkę chłopaki używają do zabawkowego wózka w którym woża kota :baffled:

a poduszkę chłopaki używają do zabawkowego wózka w którym woża kota :baffled:

Rozwaliłaś mnie doszczętnie;))

A swoja drogą. Mam dylemat.

Czy do łóżeczka dajecie poduszkę dla malucha? Ja planowałam nie dawać, bo tak widziałam u znajomej. Byłam u innej i ta daje. W sklepie mi powiedzieli, że tak pół na pół - jedne mamy kupują a inne nie. Ponoć w Anglii się nie używa i stąd no nas moda przyszła, bo w Polsce były zawsze te poduszki i w łóżeczku i w wózkach. No i sama już nie wiem - sercem jestem żeby nie było poduszki, ale muszę mieć dobry argument, bo mój L mówi, że wydziwiam. To na razie pierwsza rzecz gdzie sie mijamy w tym co chcemy dla dziecka i sie tym przejmuję - on ma już córkę i jakoś to mnie przekonuje, że niby wie. Ale z drugiej strony to facet...

Hej,

Dziś znalazłam kocyk 100x120 za 25 zl... brałam od razu. Chciałam co prawda 100x140 ale one u mnie kostują blisko 20 zl więcej. Nie będę sie przecież zabijać o 20 cm więc wziełam...
W brzuchu rośnie mi mutant więc parę rzeczy mogę sobie pomarzyć że założę kiedykolwiek :/ no ale to są pojedyncze półspiochy :D więc dramatu nie ma :D

Flaurak ja np podusi nie będę dawać... w ogóle w łóżeczku będzie tylko misio przywiązany do szczebelek. Dzieciakami opiekuję się juz od bardzo dawna i ich rodzice nigdy nie wkładali poduszek. Dopiero gdy maluch kończył z 5 miesięcy to się spotkałam. Sama nie wiem kiedy włożę poduchę ale na początku takowej nie będzie miał

Pozdrówka :*

Ostatnia edycja:
Flaurka to nie moda tylko raczej wskazania pediatrów i fizjoterapeutów. Raz, że różne zeczy mogą się zdazyć jak się dziekco w poduszkę wtuli a dwa, że jak dziecko ma głowe podgietą na poduszce to źle to wpływa na odcinek szyjny kręgosłupa górną szczękę - tylko nie pamiętam czy to się tyłozgryz cy prodozgryz tworzy.
Ja używam poduszek odkąd chyba rok czy 1,5 roku skończyli a wczsnij to dawąłam klin
PODUSZKA DLA NIEMOWLĄT, KLIN , 60 x 36 cm, DUŻA (2169103411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Flaurka ja z Seba i z Misia nie mialam poduszki na poczatku:tak:Pod glowke dawalam tylko pieluche tetrowa i bylo ok:tak:Do wozka tez bez poduszki:tak:

Do góry