reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Kilolek co do espiro gtx to ma raczej dobre opinie wśród dwóch moich znajomych. :tak:

Ja zdecydowałam się na espiro atlantic. :tak: Kolor turkusowy ;-)

Pościeli do wózeczka nie kupuję będzie kocyk ;-):-)

Podusi do łóżeczka też nie wkładam ;-) Mam po Juli pościel a tam jest podusia grubości chyba 1cm więc nieszkodliwa a bardziej dla ozdoby :-D

A co myslicie o chustach do noszenia dzieci....?
ja przy Colinie uzywalam jak musialam wyskoczyc do sklepu albo na krotki spacer,czasami nosilam go po domu.Mala taz zamierzam nosic w tej samej chuscie.Jak znajde foto to wstawie.

tes slyszalam pozytywne opinie o espiro, sama sie nad nim zastanawialam, ale wkoncu wybrałam implasta bolder sd ecoline kolor stone. MA bardzo duza i obszerna godole w porownaniu np do x landera i przede wszystkim jest dosyc wysoki i moj maz smiesznie przy nim nie wygladal :-)

A co myslicie o chustach do noszenia dzieci....?
ja przy Colinie uzywalam jak musialam wyskoczyc do sklepu albo na krotki spacer,czasami nosilam go po domu.Mala taz zamierzam nosic w tej samej chuscie.Jak znajde foto to wstawie.
Jak najbardziej będziemy chustować Franciszka, nawet mąż jest chętny. Ja już nawet na Warsztatach uczyłam się wiązać chustę. Moim zdaniem to świetne rozwiązanie zapewniające wygodę mamie, a dziecku poczucie bliskości i bezpieczeństwa.

nie wiem ale mnie te chusty jakoś nie zachęcają nie ufam im... ale to pewnie dlatego że na żywo nie miałam z nimi nigdy styczności bo nikt w moim otoczeniu ich nie używał.

ja chustowałam obu. Kubą to niedużo ale Michala naprawde sporo. i na dworze i po domu. W chuście zasypiał w 10 sekund - wystarcylo, ze się przesłam po mieszkaniu. Teraz jak najbardziej też zamierzam chustować. Chcę kupić chuste kółkową (wiązane mam 2 ) żeby tak na szybko była. Już wybrałam
CHUSTA KÓŁKOWA NATI RING OD NATIBABY - ROZMIAR M (2123294825) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolor lilio
a mam takie:
DSC00616..jpgIMGP0135..jpg

a kiedyś mialam taką - elastyka ale u mnie się nie sprawdziła
IMGP0031.jpg

edit:
jeszcze mama taiego poucha (kieszonkę) to taki tai z allegro. Niestety nieco odgniata nóżki, bo am niezbyt elastyczne wykończenie ale sama konstrukcja godna poleceniaIMGP1293.jpg
i nosidlo ergonomiczne (tania podróbka ale bardzo się sprawdziło) tylko to juz dla duzego dziecka

IMGP4435.jpgIMGP4274.jpg

ja keidyś na chustoforuum brałam udział w testach. Przysyłali nam chusty różnych firm na tydzień (za koszt przesyłki dalej) przez tydzien się nosilismy, pote słałam dalej i wystawiałam opinię. Dużo najróżniejszych chust i nosidel azjatyckich wypróbowaliśmy, niektóre napradę świetne (choc np niewyględne)

i na koniec jesczez fotka jak to chodizlismy sobie na spacerki. Nosidła niestety nie nasze tylko właśnie z testów
DSC00162.jpg

ja jestem maniaczką chustowania. Gdybym miała kasę.....

Ostatnia edycja:
W Portugalii chusty sa dosc popularne, tak z moich obserwacji to wiecej widze chust niz wozkow. Znajoma mnie juz naumiala jak sie to placze, dziecko jest tam opatulone w taki sposob, ze nie ma jak wypasc, jesli jest zaplatane prawidlowo. To juz chyba latwiej przewrocic wozek :rofl2:

reklama
Do góry