reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Mam pytanie do doswiadczonych mam czy uzywałyscie moze przy karmieniu piersia tych osłonek na brodawki? zastanawiam sie czy nie kupic sobie jednej pary w razie czego gdyby karmienie sprawiło problem? co o tym sadzicie

reklama
ja miałam takie osłonki gdyz mały nie umiał załapać brodawki bo miałam takie płaskie , ale kupiłam dopiero jak byłam w domu i to juz chyba było za póżno tak ,że moje karmienie skaczylo sie po tygodniu:-(
Teraz juz zakupie do szpitala i będe od razu w tych karmić , rozmawiałam ostatnio z koleżanka pierwszego dziecka nie wykarmiła nawet jedne dzienz powodu wklesłych brodawek , a drugą córe z tymi własnie wkładkami karmiła do roku...
Tylko że te moje nakładki miałam z aventu takie twarde były bardzo pytałam, juz kiedys ale ponawiam pytanie może któraś wie z jakiej firmy najlepsze???

Patina ja tez mialam plaskie brodawki,a Sebe karmilam 1,5 roku:tak: ja wlasciwie jestem przeciwna tym nakladka:tak:ale to moje zdanie nikomu nie odradzam bo sama nie wyprobowalam i nie wiem jak dzialaja:tak:

Ja wiem,że dziecko strasznie mi brodawki zmasakruje.ale i tak mam zamiar to przeżyć i nie kupować nakładek

Nakladki sa pomocne ale upeirdliwe bardzo, bo trzeba je wszedzie nosic, zakladac itd. Ja mam duze brodawki ale maly mi je tak zmasakrowal, ze zanim dostalam pokarmu to powiedzialam, ze nic z tego, ja nie bede wyc z bolu i stresowac sie.

Prezent od mojej mamuni:-D

Załączniki

• SAM_7455.jpg
    SAM_7455.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 51
  • SAM_7456.jpg
    SAM_7456.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 56
Ja Mateuszka karmiłam tylko 3 miesiące,miałam nakładki z aventu ale nie korzystałam z nich. Teraz położna, która była u mnie w ubiegłym tygodniu polecała gdzieś od 34 tygodnia smarować brodawki Maltanem - maść na brodawki, której też nie trzeba zmywać przed karmieniem. Chce ją kupić i wypróbować.

reklama
Pieszczoszka...pieknosci!
Co do bluzy to bedzie Ci niewygodnie zakladac przez glowe:( ja wole na zamek.

Tez mam ta masc, nie slyszalam zeby przed porodem smarowac. Kupilam na wszelki wypadek, ale nastawiam sie na karmienie butla.

Do góry