reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

dzieki dziewczynki! napewno skorzystam z Waszych rad! tez mi sie wydaje ze troche za malo. spiochy wlasnie mam zamiar dokupic jeszcze no i oczywiscie skarpetki o ktorych zapomnialam napisac. skarpetek ogladalam bardzo duzo ale nie zdecydowalam sie na zadne bo wydawaly mi sie ze maja za ciasne sciagacze. ostatnio rozmawialam na ten temat z doswiadczona mama i mowi ze najlepsze, nieuciskajace sa z gatty

reklama
she - też mi się wydaje, że troszkę tego masz mało, śpioszków na pewno musisz dokupić.

W Tesco (nie wiem, czy w każdym mieście) jest teraz fajna oferta - o ile dobrze pamiętam 5 sztuk śpioszków kosztuje ok. 32 zł. Jutro się po nie wybieram :tak:

joasiu z tego tez wzgledu nie kupuje lezaczka. To jest przydatne na pierwsze 2-3 miesiace, pozniej dziecko juz ruchliwe jest. Na takie 'posiadowki' w domu bedzie fotelik a krzeselko do karmienia od 6 miesiecy.

she ja juz mam wyprawne wszystko i czesc wyprasowane wiec Ci mniej wiecej powiem.
body z krotkim- 20 szt
z dlugim - 10szt
czapeczki- duzo, ale pewnie uzyje ze dwoch, bo to maj wiec nie beda az tak potrzebne

Poza tym mam polarki rozne na wyjscia.

No i wg mnie masz troche tego za malo, bo malucha czasami 3 razy w nocy trzeba przebierac, wiec trzeba miec tego spory zapas. Ja z Patrykiem mialam duzo wiecej niz teraz a czasami nie wyrabialam na zakretach z praniem. Takze dokup jeszcze troche bodziakow i pajacow, chocby na noc i po domu, bo wiadomo ze pajace to nie na wyjscia za bardzo.
pajace-9
legginsy/polsiochy- 6szt
spiochy-2 szt (dostalam wiec mam, ale nie lubie wiec dobrze ze tylko tyle).
No sorry ,ale 20 body na krótki rękaw??? :szok::szok::szok::szok:
Delikatnie mówiąc -dla mnie kilometrowa przesada .

She wszystko zależy jak chcesz malucha ubierać .
Skoro masz bluzeczki to dokup śpiochów kilka i będzie git
pajacyków starczy
Według mnie body i bluzeczek też Ci wystarczy ,bo zakładasz albo body ,albo bluzeczkę i śpiochy.
czapeczek też full -ja mam 2

Napiszę tak :
Jestem minimalistką i mam po 4 komplety w 2 rozmiarach i dla mnie tofull opcja .;-):-):-)
Na pewno jeszcze jakąś bluzę musisz dokupić lub kilka kaftaników do śpioszków.
Jak chcesz to mogę Ci napisać co posiadam i niczego już nie dokupuję .;-):-):-)
Ale ja piorę codziennie dziecięce ciuszki ,więc zawsze mam zapas czystych i tak i tak.

Ostatnia edycja:
she z mojego doświadczenia przy Julce wynika że to co masz to nawet na jeden dzień by mi nie starczyło :-D Ale nie zakładajmy tak okrótnego scenariusza :tak:;-):biggrin2:

Jula miała refluks i non stop ulewała. Potrafiło jej się cofnąć chwilę po, godzinę dwie a nawet 3h po jedzeniu. Śliniaki nie wiele pomagały bo zawsze gdzieś się dostawało :eek: albo poszło na spodenki jak była w pionie noszona... :-D w związku z tym była przebierana tak 6-10 razy dziennie :eek: koszmar ale gorszy był smrodek nie przebranej, więc dzielnie przebierałam... :-D

W tej chwili mój zapas ciuszków jest masakrycznie wielki :-D ale to dlatego że ja wyprawkę dostałam po mojej chrześnicy, dostałam spory worek uniseks po synu sąsiadki, potem po Juli dałam mojej siostrze dla Amelki i wróciła do mnie moooocnooo powiększona bo wiadomo że zawsze ktoś coś przyniósł, coś się dokupiło okazyjnie w lumpie, itd, itp.

:szok:właśnie przeliczyłam po łebkach: As lepiej nie czytaj :-D:-D:-D
Więc bodziaków na krótki mam- 30szt,
na długi rękaw- 14szt,
rampersów -10szt
pajacyków bawełnianych- 15szt
pajacyków frote-4szt
do tego ze 20szt welurkowych ale dlatego że Jula grudniowa (teraz mogą sie nie przydać),
kaftaników ze śpioszkami w komplecie mam -20szt.
Do tego kilka bluzeczek na długi rękawek, jakieś ogrodniczki, sukienusie, dresiki, bluzy itd... To tak w rozmiarze 56-68 :tak:

Oby mały śmierdziuszek ulewaniec się nie powtórzył :biggrin2::-D

Dokupiła bym na twoim miejscu bodziaki, pajacyki albo kaftaniki ze śpiochami, jakąś bluzę, skarpeciochy, może niedrapki na rączki ;-) ja bardzo lubię i polecam wielopaki. np. BODY krótki rękaw 7 pak, 0-3 m-ce (2163959934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pajac Pajace Śpiochy Early Days 0-3 m 62 cm 3szt (2125033392) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dobrze się piorą, prasują, nie zniekształcają i są niedrogie ;-)

As, bylabym wdzieczna rowniez za Twoja liste :)
Rozm 56
Wyprawka 5 elementowa taka tylko bez tej koszulki zapinanej na 1 napkę na ramionku
Wyprawka z Napisami 6 części POLSKIE NAPISY r.56 (2118139716) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
3 pary body z długim
4 pary z krótkim
4 pajace
4 komplety śpiochy + kaftanik tego typu
Komplet Śpiochy Kaftanik Śpioszki Sito r.56 Polski (2118138699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
1 czapeczka bezszwowa do szpitala
rożek
w zasadzie tyle zabieram do szpitala ;-)
2 bluzeczki takie na wierzch
4 pary skarpetek

rozm 62
4 pajace
4 komplety śpiochy + kaftanik
body z krótkim
4 body z długim

i to tyle na ten moment
Prawda jest taka ,że dzieciaczki na początku bardzo szybko rosną i wszystko zależy od tego jak duże się urodzą .;-)
ja przy takiej ilości i tak się zastanawiam czy zdążę wszystko założyć ...:-D:-D:-D,bo pewnie nie
Klaudia w 56 mieściła się tylko w szpitalu w zasadzie ,a Kubuś może ze 2 tygodnie chodził ...
Więc nie ma co przesadzać ...
Wiecej na pewno zakupię takich na 68 i większych....

she z mojego doświadczenia przy Julce wynika że to co masz to nawet na jeden dzień by mi nie starczyło :-D Ale nie zakładajmy tak okrótnego scenariusza :tak:;-):biggrin2:

Jula miała refluks i non stop ulewała. Potrafiło jej się cofnąć chwilę po, godzinę dwie a nawet 3h po jedzeniu. Śliniaki nie wiele pomagały bo zawsze gdzieś się dostawało :eek: albo poszło na spodenki jak była w pionie noszona... :-D w związku z tym była przebierana tak 6-10 razy dziennie :eek: koszmar ale gorszy był smrodek nie przebranej, więc dzielnie przebierałam... :-D

W tej chwili mój zapas ciuszków jest masakrycznie wielki :-D ale to dlatego że ja wyprawkę dostałam po mojej chrześnicy, dostałam spory worek uniseks po synu sąsiadki, potem po Juli dałam mojej siostrze dla Amelki i wróciła do mnie moooocnooo powiększona bo wiadomo że zawsze ktoś coś przyniósł, coś się dokupiło okazyjnie w lumpie, itd, itp.

:szok:właśnie przeliczyłam po łebkach: As lepiej nie czytaj :-D:-D:-D
Więc bodziaków na krótki mam- 30szt,
na długi rękaw- 14szt,
rampersów -10szt
pajacyków bawełnianych- 15szt
pajacyków frote-4szt
do tego ze 20szt welurkowych ale dlatego że Jula grudniowa (teraz mogą sie nie przydać),
kaftaników ze śpioszkami w komplecie mam -20szt.
Do tego kilka bluzeczek na długi rękawek, jakieś ogrodniczki, sukienusie, dresiki, bluzy itd... To tak w rozmiarze 56-68 :tak:

Oby mały śmierdziuszek ulewaniec się nie powtórzył :biggrin2::-D

Dokupiła bym na twoim miejscu bodziaki, pajacyki albo kaftaniki ze śpiochami, jakąś bluzę, skarpeciochy, może niedrapki na rączki ;-) ja bardzo lubię i polecam wielopaki. np. BODY krótki rękaw 7 pak, 0-3 m-ce (2163959934) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Pajac Pajace Śpiochy Early Days 0-3 m 62 cm 3szt (2125033392) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dobrze się piorą, prasują, nie zniekształcają i są niedrogie ;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wiesz jakbym dostała taką stertę to też bym miała ,ale wątpię ,żebyś tyle kupiła na początek ....
Tym bardziej ,że maluch szybko rośnie i jak nawet nie masz już 56 rozmiaru to nic się nie stanie jak założysz 62 i podwiniesz rękawek .
Świat się nie przewróci z tego powodu do góry nogami :no::no::-D:-D:-D
Dla mnie możesz sklep "ciuszek " otwierać :-D:-D:-D:-D:-D

dzieki jeszcze raz dziewczyny! osiwecilyscie moj mozg :) naprawde juz glupialam czytajac te wszystkie rozne listy wyprawkowe :/ Paula, ja pamietam wlasnie jak pisalas wczesniej o tej swojej malej i caly czas o tym myslam liczac moje ciuszki ;) ale to chyba naprawde ekstremalna sytuacja i oby sie nie powtorzyla!
wiem ze musze dokupic kilka rzeczy ale nie bede przesadzac. te ktore mam sa w rozmiarze 56 i 62 z czego wiekszosc 62 i teraz dokupie juz tylko 62

ja uwazam ze nie ma co przesadzac z kupowaniem ciuszkow w rozm 56 bo wystarcza moze na miesiac i bobas wyrosnie z nich, a poza tym bedzie lato :) wiec tylu warstw ciuchow chyba sie nie zaklada???

reklama
Ja rodziłam w sierpniu i wcale nie bylo upałów, nie pamietam dnia zeby dziecko w 1 warstwie na dwor wychodziło - nie ma co sie sugerować miesiacem, wszystko zalezy od pogody:tak:W maju tym bardziej moze byc roznie, same sweterki zarzucimy nie raz pewnie;-)

Do góry