reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

natalka śliczne

martusia preferuje ale wszystko obejrzałam no i takiego jak chce nie ma. Głownie chodzi o romiar, wsyztskie sa wąskie w brzuchu a te niesymetryche, które rozdziawiają się na brzuchu mnie nie interesują. znalazłam jedne co ma dobre wymiary, choc nieco za dlugi ale te paski mnie odstraszają o taki H&M MAMA - DŁUGI SWETER - A'LA PŁASZCZ - XL 42 (2119444185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale nie jets to szczyt moich marzeń
chciałabym taki SUPER MODNY CARDIGAN CIĄŻOWY 44/46 (2122112497) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. w jakims ciemniejszym kolorze ale wszytskie sa małe. Niby napisane, ze duzy rozmiar ale wąskie
Będę jeszcze szukac

reklama
Kikolek nie wiem czy masz w pobliżu c&a, ale tam na pewno jakiś udałoby Ci się znaleźć.
Z dzisiejszych zakupów: Femibion Natal 2 - 2 paczki, Emolium - balsam i emulsja, no i Palmer's na rozstępy.

Nie wiem czy to dobry dział na pytanie o witaminy po porodzie, ale najwyżej będę pytać Was jeszcze raz gdzie indziej;-) Zamierzacie brać jakieś suplementy, preparaty czy same DHA podczas karmienia dziecka?

dzięki stokrotka. własnie ja nic takiego tutaj nie mam, w ogole brak firmówek. Musze w tej sprawie do wawy pojechac i stąd moje pytanie, bo nie mam siły cąły dzień po galeriach latac, a tak jakbyscie cos gdzies widzialy to bym od razu tam skierowała swoje kroki. Pójde zatem do C&A (o ile mi lekarz w czwartek pozwoli)

Stokrotka, powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nad witaminami po porodzie... Może któraś z mam się wypowie, to i ja chętnie coś doczytam, bo póki co w tych sprawach świecę zielenią :sorry:

Ja bede lykala przez nastepne pol roku te witaminy co teraz lykam mimo ze raczej nie bede karmic piersia. Dr mi to polecila i wiele dziewczyn bo to zmniejsza wypadanie wlosow i wyniszczenie po porodzie.

Ja bede brala podstawowe witaminy,ale nie bede karmila dziecka.Niestety wlosy beda wypadaly,bo te ktore aktualnie nie wypadaja potem sie beda sypaly i zadne witaminki ich za bardzo nie powstrzymaja.U mnie byla tragedia i juz teraz sie ponownie boje tego wypadania owlosienia :-(

fiore no pdoobno nie przerywanie lykania witamin tych dla ciezarnych bardzo duzo daje! na pewno beda wypadaly ale nawet fryzjerka mi mowila ostatnio, ze nie az tak i wszystkim to radzi..nawet pol roku po porodzie lykac te same! bo tak jak ja np skonczylam je lykac w dniu porodu to organizm przezyl nie tylko szok porodowy to jeszcze brak witamin calkowity a te witaminy daja nam teraz bardzo duzo.

Tez sie boje wypadania bo amm bardzo malo wlosow i drugi raz w zyciu mam tak fajne ze nie widac lysiny...no i ostatni pewnie raz :(

No wlasnie,ja zmarnowalam sobie wlosy bo je rozjasnilam sposobem domowym i popalilam cebulki:zawstydzona/y:,a kiedys mialam takie wlosy,ze chodzilam je cieniowac bo byly za grube i kobiety mnie na ulicy zaczepialy i gratulowaly dlugosci,grubosci,koloru i piekna moich wlosow :-(Teraz mam wlosy,jak moja Mama po chemioterapi-rzadkie i cienkie,choc jak mam pasemka i ogolnie w jasnych wlosach mi lepiej,to nie widac tych "przeswitow".Niestety,ale ja stosowalam witaminy te ktore w ciazy i tak wlosy sie sypaly,ze az strach,ale mialam tez inne problemy zdrowotne no i anemia nie pomaga.
Wlasnie pierwsze zakupy po porodzie,to beda fiolki do wlosow,oprocz witamin.

nie wsystkie witaminy dla ciężarnych nadają się w połogu. Najlepiej kupic z tej samej serii witaminy dla kobiet po porodzie/karmiących. Np prenatal jest inny na kazdy trymestr i na połóg te inny. Wlosy to chyba niestety zalezy od predyspozycji beda wypadac.
Ja teraz nic nie biore, bo mam bardzo dobre wyniki,a po porodzie to zobaczymy

reklama
Kilolek,ja mam witaminki do stosowania w 3trymestrze i do 6msc po porodzie,wiec u mnie no problem.

Do góry