reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Flaurka teraz się rodzą mniejsze dzieci, zazwyczaj ok. 3500g i tak się zastanawiam z czego to wynika, skoro mamy biorą witaminy od których dzieci rzekomo tak rosną. Także ja bym się nie przejmowała bo to nie jest do końca prawdą.
Ja na pewno będę brać witaminy- w dalszym ciągu Femibion Natal 2 albo coś innego. Ten preparat mi odpowiada, bo są kwasy DHA. Z tym szokiem dla organizmu to faktycznie możecie mieć rację, a z drugiej strony po porodzie zaraz się zaczną owoce, świeże warzywa i moze wtedy zadecyduję o samych kwasach DHA.

Stokrotka 3,5 kg to nie takie male dziecko, to normalna waga. Ja biore witaminy cala ciaze tak samo jak poprzednia i nie sadze zeby to mialo jakis wplyw na wage, P. wazyl 3,300.

kurcze trudno powiedziec jakie sa hehe nie znam sie na tym za bardzo :( jedynie mogla bym ci dokladne zdjecie tego smoczka zrobic zebys zobaczyla
nie, dzięki, nie odpakowuj sobie na razie.

Też slysząlam o tym, ze po witaminach dzieci większe się rodzą i sama po cichu liczyłam, ze skoro teraz nie biorę witamin, no i do tego dziewczynka (ze niby podobno zwykle dziewczynki mniejsze) to ze mała będzie nieco mniejsza od reszty ale niestety tak samo duza jak chłopaki.

i kurczę nie wiem co z tym pasem, teraz dałyście mi do myślenia - zakładałam, że zaraz się w niego wcisnę i po problemie..
z Bartim dopiero po 1,5 miesiąca kupiłam i nie dałam rady za długo nosić, bo bolał mnie od niego krzyż:/ muszę pomyśleć..

zakupy śliczne, aż się nie chce wierzyć, że z lumpka;)

ja nie biore zadnych preparatow witaminowych, tzn. lykam caly czas tylko kwas foliowy, magnez z potasem i zelazo. no i teraz jeszcze urinal ale tylko przez miesiac przez bakterie w moczu. lekarz nie zaleca nic wiecej wiec mysle ze nie ma sensu. wszystkie kolejne zakupki super :) ja kupilam wczoraj 3 pary body i taki komplecik z body koszulka polspioszkami i czapeczka. jak sie dorwe do aparatu to porobie zdjecia :) i narazie chyba nic wiecej nie bede kupowac. za tydzien mam jechac do kuzynki, ktora ma 2 letniego synka i moze cos wybiore sobie z jej wyprawki

właśnie kurier dostarczył mi łóżeczko turystyczne muszę je później złożyć i sprawdzić czy wszystko ok a jutro pewnie przyjdą pościele, rożek, śpiworek które zamówiłam już nie mogę się doczekać żeby sprawdzić jak w realu wyglądają:tak: uwielbiam dziecięce zakupy:-)

reklama
Do góry