reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja np wode na noc szykowalam w butelkach i w nocy tylko kazda butle podgrzewalam w mikrofalowce i proszek do tego i papu gotowe;) szybko i bez bawienia sie z podgrzewaczem czy czajnikiem.

Oilatum czy emolium tylko jak jest potrzeba? ja jestem innego zdania bo np.Oilatum to bezzapachowy czyli najlepszy plyn, idealnie nawilza itd. Nie bede sie bawic w inne plyny na probe, skoro wiem ze Oilatum bardzo nam pasowal, nie trzeba bylo np juz smarowac niczym malucha po kapieli. A inne plyny tylko wysuszaja skore i czesto uczulaja:(

reklama
Ja np wode na noc szykowalam w butelkach i w nocy tylko kazda butle podgrzewalam w mikrofalowce i proszek do tego i papu gotowe;) szybko i bez bawienia sie z podgrzewaczem czy czajnikiem.

Oilatum czy emolium tylko jak jest potrzeba? ja jestem innego zdania bo np.Oilatum to bezzapachowy czyli najlepszy plyn, idealnie nawilza itd. Nie bede sie bawic w inne plyny na probe, skoro wiem ze Oilatum bardzo nam pasowal, nie trzeba bylo np juz smarowac niczym malucha po kapieli. A inne plyny tylko wysuszaja skore i czesto uczulaja:(
No i widzisz tu znów rozbieżność zdań .
Sanosan nie jest emolientem a pięknie nawilża i też po kąpieli nic nie trzeba stosować .;-):-):-)

Z podgrzewaczem jest jeszcze szybciej :-p Zawsze ustawiałam temp na taką akurat do picia, wstawiałam butelkę z wodą i jak się młoda budziła to tylko siup mieszankę oczywiście odmierzoną i naszykowaną w pojemniczku* i do dzioba. Wyjmując jedną butelkę, od razu wstawiałam drugą i sobie stała od karmienia do karmienia :tak:

* Pojemnik do mleka w proszku Avent | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Pojemniki na pokarm | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka kapitalny wynalazek :-D nie martwiłam się czy zaspana w nocy wsypię odpowiednią ilość mleczka :-p

classic-120-500x500.jpg Dzisiejszy zakup:-):-)Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie;-);-)

Z podgrzewaczem jest jeszcze szybciej :-p Zawsze ustawiałam temp na taką akurat do picia, wstawiałam butelkę z wodą i jak się młoda budziła to tylko siup mieszankę oczywiście odmierzoną i naszykowaną w pojemniczku* i do dzioba. Wyjmując jedną butelkę, od razu wstawiałam drugą i sobie stała od karmienia do karmienia :tak:

* Pojemnik do mleka w proszku Avent | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Pojemniki na pokarm | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka kapitalny wynalazek :-D nie martwiłam się czy zaspana w nocy wsypię odpowiednią ilość mleczka :-p
ja robiłam dokładnie tak samo - butla zawsze w podgrzewaczu. Takie pojemniczka nie mialam ale szykowąłam sobie w malutkich sloiczkach (takich po koncetracie pomidorowym albo po owockach)

Zgadzam się że emolienty jak jets potrzeba tyle, ze u mnie zawsze byla potrzeba i teraz tak myślałam czy nie kupic od razu zamiast eksperymentowac od poczatku. już nie wiem

Ja nadal nie wybrałam wózka.... wiem czego chce ale żadna kolorystyka mi nie odpowiada. Poza tym sa tak podobne do siebie, ze mam metlik

Moje zakupy dzieciowe to jak na razie: nowe okno do pokoju dziecięcego oraz biurko do komputera w celu wyprowadzenia komputerów z pokoju malutkiej;) W lutym/marcu malowanie, odbiór komody i wtedy zacznę cokolwiek nabywać. Choć już jestem prawie pewna dwóch rzeczy: to któraś z was pokazała i się napaliłam mocno: CEBA ZESTAW KĄPIELOWY KOMODA+PRZEWIJAK+WANIENKA n (2066275877) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. oraz zastanawiam się nad łóżeczkami 70x140, z których się potem robi mały tapczanik. Tego zestawu do przewijania i kąpania jestem pewna - malutka łazienka z bardzo dobrze działającą wentylacją - wręcz przeciągi w niej są, więc i tak będziemy się pluskać w pokoiku, natomiast o tapczaniuku chciałabym posłuchać - ktoś ma/miał i ma opinie jakąś? Przykładowe takie to FINO łóżeczko 70x140, Bellamy BABYDECO – materace i łóżeczka dla dzieci i niemowląt

wcale nie jest powiedziane że inne płyny do kąpieli wysuszają skórę uczulają itd mój siostrzeniec od malutkiego był kąpany w normalnym płynie (nie pamiętam którym) i nigdy nie było problemu z wysuszoną skórą żadnych dodatkowych nawilżaczy siostra nie musiała stosować i żadnych alergii czy uczuleń mały nie miał.

As mam pytanko o ile dobrze pamiętam to chyba Ty zamówiłaś na allegro zestaw pościeli dla maluszka czy to była firma ARUŚ? jeśli tak to czy gatunkowo są ok? bo spodobały mi się takie tylko nie wiem czy są ok jakościowo.

Co do wysuszania się skóry czy tez nie przy kąpieli, to nie zapominajcie o jeszcze jednym składniku równania - rodzaju wody. Przez 30 lat nigdy nie używałam balsamów, oliwek i innych takich, a odkąd zamieszkałam w Zielonej Górze to bez tego nie da rady - skóra jest tak ściągnięta po kąpieli, że się uśmiechnąć nie da. Jak ktoś ma dobrą wodę to pewnie inaczej będzie dziecko pielęgnował, przy takiej wodzie jak ja tu mam to raczej bez tych nawilżających czary-mary się nie obędzie.

reklama
Do góry