reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Mysiochomis - nie polecam tych "rtęciowych" niertęciowych termometrów - kupilismy takich chyba 3 jak mała mojego L miała gorączkę - po 5 minutach pomiaru słupek rósł o 1 stopień - trzeba było mierzyć ok 15 min, cudem małą w bezruchu trzymaliśmy. Poza tym jak skończyliśmy mierzyć to nie mieliśmy pewności czy to już koniec czy dalej słupek by urósł, ale mała się zbuntowała - jak to dziecko czteroletnie z gorączką. W aptece pani powiedziała, że one tak właśnie mają - strasznie długo mierzą - imho - nie nadają się dla malutkich dzieci - nie dasz rady zmierzyć nic nim. Dla malutkich polecane są czołowe albo douszne - a najlepiej zapytać położnej w szpitalu lub na szkole rodzenia - one mierzą temperaturę kilkadziesiąt razy dziennie, więc chyba mają swoje typy. I ja mam tak zamiar zrobić.

reklama
a to nasze malutkie zamówienie:
jaba16 Pajace śpiochy 0-3 Early Days MIX KOLORÓW (2068367233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - lemon - beż
jaba16 Body Early Days 0-3 NAJWIEKSZY wybór wzorów (2068364679) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - różyczki z koronką
PAJAC MIŚ EWA KLUCZE rozm. 62 POLECAM! (2078830641) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - różowy i ecru
ŚPIOCHY / ŚPIOSZKI SITO rozm. 56 EWA KLUCZE (2034119324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - różowe i niebieskie
PAJAC HIPCIO rozm. 62 - EWA ! KOLEKCJA 2011! (2050064539) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - piesek i dinuś - chcieliśmy kupić body i półśpiochyw ten wzór, ale rozmiary zaczynają się od 68..
PÓŁŚPIOCHY - SPODENKI Z KIESZONKĄ r.62 POLSKIE (2072512043) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - 100 i może 615
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r.56 MIX KOLORÓW POLSKIE ROBIK (2086841863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - niebieskie i różowe
dużo rzeczy wybieraliśmy tego samego użytkownika żeby przesyłka była mniejsza. brakuje nam jeszcze body z dł. rękawem, czapeczek i dresiku - reszta po Bartim została (na szczęście dużo ubranek mamy unisex, więc nie ma problemu, z resztą nawet teraz kilka niebieskich zamawiamy, uważamy tylko na nadruki - żeby samochodu nie było;p)

laktator mam taki ręczny tani kupiony na prętce w szpitalnej aptece - przy zastoju i tak nie pomogało nic prócz dłoni męża, ale też nie karmiłam, więc nie wiem jak będzie. na razie nie kupuję - upatrzę sobie i w razie czego mąż pojedzie kupić.
Butelki miałam zwykłe, jakieś antykolkowe z apteki i lovi samosterylizujące - te były najlepsze i teraz też je kupię.

super zakupy - te spodenki z kieszonką są extra :)

Wczoraj z przerazeniem doliczyłam sie ze do mojego porodu zostało 11 tygodni...szok:) tak wiec bierzemy sie ostro za przygotowania, ten czas tak pedzi ze zanim sie obejrzymy to bedziemy juz w czworkę:)

Wczoraj z przerazeniem doliczyłam sie ze do mojego porodu zostało 11 tygodni...szok:) tak wiec bierzemy sie ostro za przygotowania, ten czas tak pedzi ze zanim sie obejrzymy to bedziemy juz w czworkę:)

oj leci leci :) najgorsze jest to ze ja mialam mnostwo rzeczy zrobic siedzac w domu a nawet polowy nie zrobilam :/

dziewczyny super zakupy.
jeszce raz napisze ze ubranka z EARLY DAYS sa swietne, i kazdemu polecam. szkoda ze ja mam juz tak duzo bodziaczkow bo sama bym cos zakupila

reklama
muszę ponieważ nie odczekałam dwóch lat po urodzeniu Stasia poprzez cesarskie cięcie, moja lekarka od razu uprzedzila ze po pol roku mozemy zaczac starania ale wtedy nie ma innej opcji jak tylko cc, w ciąże zaszłam po 8 miesiącach od narodzin Stasia. nie mniej jednak wspominam pierwsza cesarkę bardzo pozytywnie, wiec nie narzekam na takie rozwiązanie. jedynym problemem jest to ze nie bede mogla przez jakis czas podnosic Stasia ale licze na to ze sobie poradzimy:)

Do góry