reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Dziewczyny wielkie dzięki za podpowiedź z ta maścią.

Czarna takie coś jak ty to ja mam i u mnie za każdym razem okazało się właśnie po takich parciach bólach i kłuciach że to szyjka mi się skracała. Może przejdź się do lekarza nich to zobaczy.

Ciril z tego co wiem to czop może wypaść dużo , dużo wcześniej i niema to wpływu na poród. Ważne żeby wody nie odeszły i szyjka się nie rozwarła.

reklama
Czarna ja nie mam takiego uczucia i nigdy nie mialam mysle ze Sami Cie uciska :))
Ciril to pewnie czop ale skoro bez sladow krwi masz jeszcze czas 2-3 tyg. wiec spokojnie:))
Ale zazdroszcze tym co sie cos u nich dzieje!!

a mnie dziś nic nie boli w okolicy brzucha. nic a nic. ciiiiisza jak makiem zasiał.
dzidzi malutko sie rusza, tylko jak poszturam to troszke.

jedyne co mi dolega to opuchlizna masakryczna wróciła wczoraj, w nocy stopy jak balony i drętwienie rąk, palców, to dość bolesne ale z brzusiem cisza:baffled:

czekam. czekam i wyobrażam sobie jak wygląda moja kruszynka...
ale boje sie troche tego porodu...

no i mamy weekend i jakoś tak sie układa że wtedy najgorzej się czuję:baffled: rano, jak już pisałam a teraz hmm dziwnie,dziwnie. naprawde, jakbym chwilami własnie @ sie spodziewała, tak jak czułam się zwykle przed i takie "wkręcianie". chwile ok jakby nigdy nic, a za chwile :baffled: i do tego od kilku dni jakby upławy. ale nie, bo to jest bardziej takie hmmm, upałwy sa ciągle a to cos np 2-3 razy dziennie takie bardziej gęste i w dużej ilości jednorazowo.:confused: nie mam pojęcia. może to jakaś infekcja???
tu normalnie będzie pamiętnik moich boleści ciążowych- powinnam wydrukować wszystko i schować na dno szafy, hihihi:rofl2:

hej dziewczyny,
ja z tymi upławami też się troszkę mam. Jest ich coraz więcej, a infekcji żadnej nie mam. Ciekawe co to może być. Wczoraj wieczorem się dziwnie czułam, ale znam przyczynę :zawstydzona/y: umyłam podłogi w domu. Już nie mogłam patrzeć na ten syf i sama wzięłam się do roboty. A później leżałam w łóżku i prosiłam cudzika, żeby jeszcze nie wychodził....;-)

magdziunia dzięki za wyczerpującą odpowiedż:tak:
Ja takie skórcze mocniejsze i dłuższe mam od niecałego tyg ale myślę że to trochę za wcześnie na przepowiadające bo u mnie dopiero 35 tydz.
Muszę zacząć liczyć ile trwają i jak często się powtarzają:confused:

no to ja sie z tym zgadzam tylko ze te 7- 10 dni u mnie trwa juz dluuugo. bo te bolesne jakies 2 tygodnie a wczesniej byly niebolesne i mam w karcie ciazy wpisane ze od 7.07 czyli ponad 2 miesiace. ale wtedy tylko brzuch twardnial i nic nie bolalo a teraz jakos tak inaczej.ale ciesze sie ze one sie nie nasilaja po nocy :)
Magdziunia kochana jestes ze zawsze znajdujesz takie konkretne odpowiedzi:*
moze jakies zaklady zrobimy o kolejnosc porodow:)))))

Dziewczyny te skurcze bądź bóle odczuwane tak jakby miała przyjść @ to znak, że macica przygotowuje się do porodu.
Mięśnie się przegrupowują, kurczą i rozkurczają co powoduje twardnienie brzuszka.
Pytałam mojego gina i powiedział, że jeśli skurcze nie występują częściej niż co 30 min to normalne.
Ale wiadomo - przecież dmuchamy na zimne :-)

Magdziunia no bo wlasnie ja chyba za bardzo panikuje i za mocno sie w to wszystko wslu****e. bo niby normalne ale ja biore no-spe i dalej mam co 30 min, ale nieregularnie w sumie. bo czasami co 10 min pozniej 2 godziny nic pozniej co pol gdzoiny pare razy i pol dnia nic, a potem co 40 min ptrzez caly dzien i noc.ja chyba o tym za duzo mysle....

reklama
Asiu może być i tak - psychicznie myślisz o skurczach, porodzie i takie masz odczucia.
Postaraj się zająć czymś - książka do poczytania, dobry film.
Mnie też twardnieje brzuszek, ale staram się wtedy oddychać głęboko na ile się da - bo czasem to aż zatyka.
Jeśli nie ma przy tym silnego bólu z krzyża, to raczej są to skurcze BH.
Ale doskonale Ciebie rozumiem, bo ja każdego dnia już teraz rano wstając mówię do siebie i brzuszka czy dziś to dziś czy jescze ten wielki dzień nie nadszedł.

Do góry