reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
Dziewczyny mam problem. Około 20.00 złapały mnie silne skurcze:baffled::baffled:. Trwały tak około 20 minut. Jak mnie puściło poszłam się wypróżnić (bo strasznie mi się zachciało) a z pochwy wyleciały mi do toalety takie dwa bardzo gęste zbite gluty w kolorze chyba białym:szok:... zastanawiam się czy to nie czop:szok:Czy czop zawsze podbarwiony jest krwią? Zaczynam się bać, a czuję że leki przestają działać:baffled::baffled::baffled:

Ciril z tego co pamietam dziewczyny wczesniej pisaly to czop nie zawsze jest z krwia. jesli jest z krwia to na krotko przed porodem, jesli jest czysty to jeszcze moze czasu troche minac. Jystyna chyba miala bez krwi o ile pamietam.kurcze nie sypcie sie jeszcze....3maj sie Ciril

Czop śluzowy

Powstaje na początku ciąży - korek z gęstego śluzu w kanale szyjki macicy. Uszczelnia kanał tak, aby chorobotwórcze drobnoustroje nie mogły przedostać się do macicy i rozwijającego się w niej dziecka.

Odejście czopa, który wygląda jak gęsty śluz, często różowy albo brązowawy, uznaje się za początek porodu. To nieprecyzyjny wskaźnik, świadczy tylko o tym, że kanał szyjki macicy rozwarł się na tyle, że czop się z niego wysunął. U kobiet rodzących kolejne dziecko może się to zdarzyć nawet kilkanaście dni przed porodem.

Ciril trzymaj sie i nie panikuj tylko obserwuj i informuj nas

Kurcze, co jest dzisiaj :szok:, najpierw czytam, ze Magdzie wypadl czop, teraz Ula. Dziewczyny trzymajcie sie, troszke to jeszcze za wczesnie.

Ojej nadejdzie wreszcie ta chwila że któraś w końcu się rozsypie:szok:bo juz prawie połowa września...
Ciril- ale Ty jeszcze na jakiś czas poczekaj

Ja nie wiem jak ten czop śluzowy wygląda bo mi w trakcie porodu wypadł chyba:zawstydzona/y:
A tak poważnie to też mam stracha jak to będzie:szok:

CZARNA ja nie mam pojecia co to u Ciebie moze byc :-( A jak w nocy teraz sie czulas ????

Dziewczyny moze sie bedziecie ze mnie smialy ale ja nie wiem jak sie czuje te skurcze wy piszecie ze je macie a ja nie wiem jak to jest odczuwalne jak sie je ma :-(
Moze to i dobrze bo u mnie to 34 tydzien i jeszcze mam czas ale mam nadzieje ze jak przyjda te skurcze nawet przepowiadajace to bede wiedziala ze to jest to ??? :-)

CIRIL ty sie jeszcze nie rozsypuj kochana ale jak masz jakies obawy to ledz do lekarza lub do szpitala 3 mam kciuki za was i nformuj nas co sie z toba dzieje :-)
A dziewczyny dobrze ci napisaly Jak odszedl ci ten czop bez krwi to spokojnie jeszcze jakis czas mozesz pochodzic w ciazy :-)

Dziewczyny zauwazylam ze zaczynaja sie sypac te mamuski ktore maja jeszcze czas CO SIE DZIEJE :-(
Te ktore chca sie rozpakowac NP JUSTYNKA ,AGNIESZKA I CHYBA MINISIA ;-)
to nie moga a tu zaczyna sie cos dziac u dziewczym ktore maja jeszcze czas Moze to rzeczywiscie ta pelnia ????? :-(

Dziewczynki 3 majcie sie dzielnie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry