reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Nospa mozna brac i jest nawet opinia ze nospa pomaga w poronieniach tzn zeby sie nie poronilo.
Mnie normalna nospa nie pomagala i biore silniejsza nospe forte ja lekarz rodzinny mi przepisal a gin potwierdzi ze moge ja brac i jak cos mnie dlugo meczy to ja biore i nie boje sie o dziecko :-)
Co do apapu to tez mozna brac aoczywiscie ne codziennie ale co jakis czas jak juz czujemy taka potrzebe ze chcemy ja wziasc i ja o apapu slyszalam tylko opinie ze mozna bez problemu stosowac w ciazy :-).Ja np dzisiaj wzielam pol tabletki apapu i zaraz ide na spacer bo glowa mnie boli a pol tabletki z pewnoscia nie zaszkodzi moze tylko pomoc :-)

reklama
A ja z innej beczki. Dziś rano jak wstałam to miałam strasznie płaski brzuchol i jak co rano głaskanie i witanie:-p i nagle SZOK wyczułam taką kule w środku dookoła jej pusto. To tak jakbym w brzuchu miała wielkiego grejfruta:szok: i nic wiecej aż mówie do M czy tez czuje i tez był zdziwiony.:szok: Normalnie mi sie wydaje ze to była macica ale do końca nie jestem pewna:rofl2:

Dziewczynki ja jestem bardzo blada i wsio mi widac na ciele i mam strasznie
widoczne zyly na piersiach normalnie z daleka je widac szok i jest ich duzo.Wiem ze to przez to ze teraz w naszych zylach sprawniej sie transportuje krew ale wczoraj to az bylam w szoku jak widzialam ze zyly.One nie wystaja na szczescie ale sa strasznie widoczne i jest ich duzo macie tez tak ???????????

Witaj Dorotko! Ja mam ciemna karnacje (wszyscy mi zazdroszczą bo beż opalanka wygladam jak po wakacjach:-)) a też widać żyłki bardzo wyraznie-poprostu tak ma być:tak: taki teraz nasz urok;-)

A mi zaczęła się pojawiać ciemna krecha od pępka tam w dół :-). Kopniaki z tygodnia na tydzień mocniejsze;-). Jedno co mnie denerwuje w tej ciąży to okropne pryszcze na plecach,a na twarzy wyglądam jakbym miała uczulenie. Muszę od rana chodzić wypudrowana, bo nie mogę patrzeć na siebie.
Te hormony zaczynają mnie wkurzać :-(Mam nadzieję że po ciąży przejdzie!!!!!
A jak tam u Was?
Pozdrawiam :-D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A to Nasza Natuni i fotki z dzisiejszej parady :laugh2:z Norwegii bo dzisiaj mieli święto narodowe .

dorota123456789 mi widoczne żyły pojawiły się też na brzuchu:szok:
^marta^ co do pryszczy to przed ciążą to zdarzało mi się że mnie lekko wysypało ale od czasu kiedy jestem w ciąży pojawiły mi się kilka razy takie pojedynczee małe i szybko schodziły same. Ale czytałam że w ciąży albo pryszcze przechodzą albo właśnie wyskakują:crazy:. Może po ciąży to minie:sorry2:

Witam. Mnie na szczęście pryszcze ominęły, przynajmniej narazie, ale za to przez pierwsze 3 miesiące okropnie swędziała mnie skóra, niektóre ubrania wręcz mnie parzyły. Teraz juz to się uspokoiło i mam nadzieję że nie wróci:-).
Z ciażowych dolegliwości pozostały mi tylko bolące piersi i modle się żeby już przestały mi się powiększać, nie chcę mieć ich większych niż brzuch, a coś mi się wydaje że na E się nie skończy:-p - mdłości, jadłowstręt, węchowstręt, nadmierne zmeczenie, sennośc minęły wraz z rozpoczęciem 4 miesiąca i już o nich prawie nie pamiętam.
Żyły też mam bardziej widoczne, zwłaszcza na piersiach.
Narazie cieszę się z coraz silniejszych ruchów dziecka:-)

Witajcie ja miałam dziś straszną noc. Dostałam skurczów mocniejszych jak przy miesiączce..bolało i bolalo aż w końcu pomogła mi no-spa ale rano poszłam do lekarza i niby wszystko jest ok, no ale tutaj badania ginekologicznego nie ma noi w zasadzie nic dalej nie wiem a brzuc mnie dalej pobolewuje. Co robić? Doktor przyspieszyła mi tylko usg na przyszły czwartek, ale to tak daleko.

6c8ac34a9d.png
2ff2fcf6e9.png
888f779fe9.png

reklama
W takim wypadku ja bym na Twoim miejscu poszla prywatnie bo nigdy nie wiadomo co sie dzieje, a jesli nie to zglos sie na pogotowie tam napewno zrobia ci USG ale licz sie z tym ze pewnie na kilka dni skieruja ci na obserwacje.Ja byym mimo tego dla wlasnego spokoju jak nie prywatnie zdecydowala sie na szpital.Napisz co postanowilas i jak samopoczucie?trzymamy kciuki napewno wsio oki!!!!

Do góry