reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

reklama
Mnie zgaga męczyła strasznie na poczętku ciąży. Właściwie to nie ominęły mnie chyba żadne ciążowe dolegliwości:szok:
Ale od ok 4 mies. wszystko przeszło, zgaga też tylko ten ból pleców mnie męczy. Zobaczymy co jeszcze nas czeka w 3trymestrze:confused:

Kaska na zgage mozna brac zwykle RENNE :tak:
A zawroty glowy to ja tez ostatnio czasem mam juz kilka razy mi sie to zdazylo nawet dzis jak wchodzilam po schodach to mi sie zakrecilo i dobrze ze sie chwycilam poreczy bo bym poleciala i byloby zle :baffled:

te nasze zawrotyy glowy to tez przez pogode....jest goraco i duszno, malo tlenu w powietrzu..... jak popada to oddychniemy:)nasza pelna piersia
zauwazylyscie ze kobiety w ciazy oddychaja brzuchem??---powietrze idzie prosto do przepony zeby blizej dzidziusia byc:) a wszytscy inni plucami??:)
oooo to juz prawie 6 miesiac a u mnie brzucha ani troche nie widac:szok:jak mi wkoncu wywali to cala popekam:p dziwnie nie miec brzuszka okraglego dzidziusiowego a widziec jak ten maly szkrabik sie tam rusza....brrr:)

A ja mam dzis czasem jeszcze takie szczypanie w piersiach zwlaszcza w sutkach takie ostry bol szczypania :-( MOze to przez mleko ale ja sie nie znam moze ktoras wie cos na ten temat ??????

No ja ci Dorotko nie podpowiem nie mam tak i nigdy nie mialam, wiec trudno mi cokolwiek powiedziec.
A mi dzis znow brzusio sie stawia!!nie podoba mi sie to.

Ostatnia edycja:
wlasnie co to znaczy ze brzuch sie stawia???
bo miczasami brzuch robi sie twardy...jak sie zmecze najczesciej--po sexie np.jakpo schodach laże alebo po prostu leze i klade reke a tam twarda pilka.
czytlam juz cos w neciei to ponoc bardzo zle jak brzuch twardnieje
z tym ze ja tego nie czuje to mnie nie boli ani nic.
czy to moze byc niebezpieczne bomoja mama juz by mnie do szpitala chciala brac.najgorzej ze nastepna wizyta dopiero za miesiac........

Twardnienie brzuszka jest przy naszym zaawansowaniu, czyt. 6. miesiac, normalne. Nie musi sie pojawiac u wszystkich. Tak macica sie przygotowuje do porodu. Mi tez juz sie stawia, o tyle dziwnie, ze gorna czesc brzuszka mam twarda, a dolna jakby bez zmian :confused:

Gosiak.... ma racje na tym etapie moze sie stawiac choc to niejest regułą. Mi w poprzednich dopiero koło 38 tyg sie stawiał i to tylko pare razy:-p
Natomiast jezeli te stawiane bedzie sie bardzo czesto powtarzac należy kontaktowac sie z lekarzem:tak:
ps mi tez sie stawia
kasia19 według tych suwaczków co ma Dorota1234.... i Kaka np juz jestes w 6 miesiącu:-p
dorotka mnie czasami za kłuje albo mocno ciagnie w brodawkach i zganiam to na kanaliki mleczne:-p

reklama
Na mam czasem uczucie takiego nabitego brzuszka ale przeważnie jest to wieczorem i mam wrażaenie że jest to zwiazane ze spożyciem wzdymających owoców lub warzyw.

Do góry