reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe Kłopociki

Ja jak na razie mam 6 no 6,5kg na plusie ... :-D po wczorajszym ważeniu się.
To i tak dobrze.
Ale wiecie co - jesteśmy w dobrym okresie ciąży. Wiosna a za parę dni zacznie się lato. Dużo spacerków, picie wody, świerze owoce i warzywa - to wszystko jednak ma wpływ na naszą wagę.

reklama
Magdziunia to zależy. Ja np. jem wiele owoców dużo pije, praktycznie jem tylko ciemne pieczywo. do minimum ograniczyłam ziemniaki itp, Słodycze to u mnie świętosć i co???????????? waga idzie do przodu.Pewne rzeczy są uwarunkowane genetycznie. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 w drugiej prawie 16 dlatego nielicze ze teraz bedzie mniej:-( Ale mam nadzieje ze uda mi sie to zgubić inaczej trza sie ebdzie wziąść w garść i sie wspomóc:tak:

Tak uwarunkowania genetyczne też są ważne.
Ja myślałam, że będzie u mnie gorzej - mam tendencje do tycia.
I czasem pozwalam sobie na "zdrową żywność".
Jednak trochę ruchu i dużo wody pomaga.

Najważniejsze to jeść dla dwojga a nie za dwoje ... w niektórych przypadkach za troje.

Ja jestem dopiero 3 kg na plusie:) ale wielka byłam przed więc się wyrównujemy;-)

Ze względu na złe wyniki cukru mam ograniczyć wszystkie cukry. Kazano mi jeść 6 niewielkich posiłków dziennie. Mam już za sobą 4 i wcale już nie mam apetytu. Mam też wybierać małosłodkie owoce. Zjadłam jabłko i mam zgagę:baffled: Upiekłam schab bo powinnam jeśc czerwone mięso to aż mie odrzuciło...spróbuję na kolację zjeść z chlebem....Jakaś przybita jestem.

Kaka Kochana, nie martw sie. Po porodzie wszystko wroci do normy. Pomysl, ze zostalo Ci mniej jak polowa. I bedziesz sie wtedy cieszyc swoja Malenka Coreczka i w chwile po tym zapomnisz, ile wyrzeczen kosztowala Cie ciaza. Jestem z Toba!!!! Glowa do gory :tak:

reklama
Ja mam 4 kg więcej ale po pierwszym dziecku dużo mi zostało więc wolałabym dużo nie przytyć, po za tym u mnie w rodzinie mojej mamy wszystkie kobiety są mocno" przy kości" a jakoś nikomu specjalnie nie chce się odchudzać.
Ja kiedyś próbowałam to mało co się nie wpędziłam w bulimię i odpuściłam.
Mam jednak nadzieję, ze przy dwójce dzieci nie będę mieć czasu tak sobie dogadzać bo od paru dni jak nie zjem czegoś słodkiego to nie myślę o niczym innym noi jem, ale dziś skończyłam batoniki i więcej ich nie kupię...

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

Do góry