reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

Witam,

Zastanawialam sie jak to jest z tym obnizonym brzuchem, ale u mnie w pierwszej ciazy obnizyl sie chyba podczas porodu... A teraz tez na pewno jeszcze nie bo ciagle czuje ucisk na zebra no i ta mala pojemnosc zoladka:wściekła/y:

Martynaag nie martw sie ja tez przez pol obecnej ciazy walczylam z tym grzybkiem.... I tak jak pisalala Anetka, gin przepisze Ci lek typu nystatyna bezpieczny dla kobiet w ciazy:tak:

Cześć dziewczyny!
ledwo siedzę:baffled:. Dzisiaj złapała mnie taka rwa kulszowa że dosłownie poruszam się jak moja prababcia. Wszystko mnie boli a najbardzie posladek kręgosłup i noga. Do tego wczoraj wieczorem dostałam skurszy dlugich i bolesnych ale nieregularnych- teraz też brzuszek mis ię spina:-(. I powiem szczerze trochę się martwię...

Z rwa tez mam problem, ale tylko podczas spania, doslownie koszmar bola mnie biodra no i te posladki:-( Ale jakos w ciagu dnia przechodzi, na szczescie. Moze powinnam znalezc jakos inna pozycje do snu??

Mam tez pytanko, czy podczas chodzenia tez macie uczucie jakby wam dzidzius doslownie siedzial na pecherzu??? Normalnie jakby co 10 min chcialo sie siusiu???

reklama
MARTYNKA - powodzenia u ginka.....Daj znac co i jak.....to dzis ten pessar, prawda?
EWCIA - problem z czestą potrzeba siku to ja mam przez cala ciaze......ale teraz to juz jest tak, ze jak tylko wstane, brzucho sie napnie...i juz musze :sorry2:
Odkad maly zszedl nizej doszla jeszcze jedna nieprzyjemna rzecz....od czasu do czasu takie kłucie jakby w szyjce....jakby mi tam ktos palucha wkładał (poprzednio tez tak mialam).....
A jak siedze....ja rozkrok...brzuch lezy i mlody rusza sie tak jakby mi na pachwinach gral jak na fortepianie :-D

Mnie praktycznie od momentu jak brzuch zrobił się widoczny, to mówią, że jest nisko, więc nie wiem... A co do Piotrusia, to też często mi w pachwinach rączkami stuka, a czasem czuję Go jakby w pochwie czy coś, a jak walnie w pęcherz, to masakra... Jednak i pod żebrami Go czuję... Jest wszędzie :)

Dziekuje Kochane :*

I juz po.. Jakos przezylam... Szybko poszlo.Zalozenie bylo troche nieprzyjemne, ale poki co to nie czuje tego pessara.
Taka noramalna wizyte z usg i badaniami mam 9 pazdziernika, czyli w sumie juz niedlugo. I ustalimy kiedy go sciagnie mi.

Martyna ciesze się że już po ;-) no i najwarzniejsze że nie peseer nie sprawia dyskomfortu:tak:
A ja mam wizytę 8 więc znów mamy podobnie.

Cześć!
Jestem tu nowa, jak można zauważyć. Nigdy jakoś nie przepadałam za forami internetowymi, ale można z nich wiele się dowiedzieć. Jestem jedną z listopadowych mamuś, tzn termin porodu mam wystawiony na 8 listopada.

Mam do Was pytanie. W 30 tygodniu ciąży, na USG wykryto, że mój aniołek jest w położeniu miednicowym niezupełnym. Wiecie może co powinnam zrobić po kolejnym USG ? Zgłosić się do szpitala ? Jestem w tej chwili już w 35 tygodniu ciąży i nie mam pojęcia co dalej robić.

Czekam na jakąś odpowiedź.
Karolina.;-)

nik_i: Ooo hi :-) a skąd jesteś ? :-)

enssne: witamy! :-) co do Twojego pytania to nie mam zielonego pojecia, wiec ja niestety Ci nie pomoge, ale inne listopadoweczki napewno :-)

reklama
enssne witamy w naszym gronie:-)
mój synek też był w pozycji miednicowej ( tylko nic lekarz nie mówił że w niezupełnej ), ale potem się odwrócił głową w dół. zapytaj lekarza co masz robić bo się najnormalniej w świecie boisz. Trzymamy kciuki. Wszystko będzie OK :tak:

Do góry