reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciązowe Kłopociki

U nas też będzie rodzinny poród z czego ja się bardzo cieszę bo będzie się miał kto mną opiekować :happy2:
W moim szpitalu każą panom przy porodzie stać u wezgłowia łóżka więc nie ma obawy że będzie widział szczegóły :-p
Aneta23 ładnie opisałaś Wasz poród :blink:

reklama
Martynaag - to tzw. kandydoza pochwy... czyli najbardziej standardowa i często spotykana infekcja pochwy i to nie tylko w ciąży. też się z nią borykam, da się przeżyć.

Dziekuje Kochane :* Ja sie wystraszylam, ze to znowu jakas powazna sprawa...
Jutro ide na zalozenie pessara, to bede pokazywala mojej gin te wyniki.

jeśli chodzi o poród rodzinny, to ja nie chciałam i mąż też nie. Ale w zeszłym tygodniu stwierdził, że jednak to dla niego bardzo ważne i bardzo chiałby być ze mną i maleństwem w tym ważnym momencie:tak:Więc będziemy rodzić razem:tak:

Dziekuje Kochane :* Ja sie wystraszylam, ze to znowu jakas powazna sprawa...
Jutro ide na zalozenie pessara, to bede pokazywala mojej gin te wyniki.

Z tego co się orientuję to,żeby założyć pessar posiew musi wyjść jałowy i nie może być infekcji, ale mogę się mylić. Być może ta infekcja, którą masz nie jest przeszkodą :) Gin będzie wiedział co robić :)

Cześć dziewczyny!
ledwo siedzę:baffled:. Dzisiaj złapała mnie taka rwa kulszowa że dosłownie poruszam się jak moja prababcia. Wszystko mnie boli a najbardzie posladek kręgosłup i noga. Do tego wczoraj wieczorem dostałam skurszy dlugich i bolesnych ale nieregularnych- teraz też brzuszek mis ię spina:-(. I powiem szczerze trochę się martwię...

Dorinka dzięki za odpowiedź.
My nad porodem rodzinnym też sie zastanawiamy. M powiedział, że jak chcę to będzie. (Chociaż wiem że dla niego to b edzie trudne, bo na sam zapach szpitala robi mu się słabo. ) Ja sama mam mieszane uczucia. Pewnie zdecuduję jak poród się zacznie.

Witam i od razu zabieram się za narzekanie... Zauważyłam dzisiaj że obniżył mi sie brzuch :baffled: no i oczywiście panika jak nic bo zostałło mi jeszcze co najmniej 5 tygodni a przeczytałam ze brzuchol obniża sie tak na 2-3 tyg, przed porodem :-( Może któraś z Was wie cos o tym ? do lekarza idę we czwartek ale chyba zwariuje do tego czasu .... :-:)-:)-( pozdrawiam gorąco i mam nadzieję że zadne nowe problemy nie przyczepią się do żadnej z WAs

ICEDAL - ja kilka dni temu pisalam o tym samym :-D
Moj tez sie obnizyl :confused:....poki co rozkoszuje sie tym ze moge wiecej zjesc :-p i tym ze skonczyly sie klopoty z oddychaniem.....
Problemem jest to ze podczas spaceru czuje sie jakbym glowe malego miala miedzy nogami :sorry2: I jak siedze to musze sie niezle rozkraczac :cool2:
Powiem Ci ze poczytalam troche na temat tego obnizania sie....i jest t:-po cokolwiek dziwne....bo w kolejnej ciazy zazwyczaj obniza sie jak rozpoczcie sie akcja porodowa :shocked2: No ale coz - najwyrazniej mamy inaczej.....
Poprzednio z obnizonym brzuchem chodzilam miesiac :tak:

reklama
Icedal nie martw sie, ja mam bardzo nisko brzuch cala ciaze. Teoretycznie brzuszek opada 2-3 tygodnie pzed rozwiazaniem ale kazda z nas jest inna i inaczej moze pewne rzeczy przechodzic. Jest to Twoja druga ciaza z tego co zauwazylam i brzuszek moze byc juz dosc nisko na tym etapie ciazy. Jesli nie masz w tym momencie zadnych innych dolegliwosci to pewno wszystko jest w porzadku. A lekarz juz niedlugo Cie obejrzy i zbada dla pewnosci:tak:.

Do góry