reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwości

Kasiu jeśli chodzi o piasanie pracy to ja też "rodzę ją w wiekich bólach"... w sumie wiem o czym pisać, a jestem taka roztrzepana i wciąż myślę o czym innym, że strasznie męcze sie przy jej pisaniu. Zastanawiam sie czy nie dac sobie spokoju i nie wrócić do pisania końcem kwietnia:happy:

:-) może masz rację z tym dobrym dniem maluszka:-) chyba sie położę i dam jej wiecej miejsca na fikanie:laugh2:

reklama
Anetko ja ciebie nie chcę martwić, ale czytałam, że własnie takie mdłości i ogólne osłabienie organizmu... wymioty, biegunka niektórym kobietom towarzyszą przez cały 9 m-c ciąży i owszem, są zwiastunem zbliżającego się porodu, ale niekoniecznie musi on nastąpić dziś, jutro, ani pojutrze... tylko w terminie, albo i po... no i trzeba poprostu jakoś to przetrwać.

Pamiętaj, duuuuużo pij, żeby nie odwodnić siebie i maleństwa. Polecam ci taką herbatkę dla kobiet w ciąży z minerałami z firmy Hipp - ja cały okres ciazy ją piję. Można ją pić na zimno i na ciepło i reguluje perystaltyke jelit. Prawie nie ma smaku, wiec nie powinno ci jej odrzucić. No i staraj sie mimo wszystko coś jeść.

ostatniej nocy śniło mi się, że byłam na porodówce (sen z serii...) no i, że leże na tym łóżku porodowym i jakaś pielęgniara lezie w moją stronę z takim ogromnym nożem kuchennym i mówi, że trzeba będzie naciąć krocze:szok:

A_rwen_ka miałaś sen!!! No uśmiałam się po pachy...:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D A położna powinna spytać czy wyrażasz zgodę...!!! ;-)

Agutek śliczna córunia!!! Ucałuj i uściskaj ją od nas!
Pocieszyłaś mnie z tą lewatywką i ogólnie twoje wrażenia z porodu wyraźnie mnie pokrzepiły...:tak: :tak: :tak:

arwen fajne masz sny :-) :laugh2: :-) :laugh2: :-) nizly film horror bys mogla nakrecic

a ja mialam piekny sen sluchajcie, bo wiozlam sie do porodu takim zaje..stym autkiem z odkrytym dachem, w stylu angielskim takie male szybkie gustowne cacko dla kobietki z klasa, oczywiscie mialam bialy szal co mi powiewal i rekawiczki skorzane takie wiecie bez palcow zapinane z przodu na zatrzask z dziurkami na kostkach, co pasuja do takich autek i wlosy na wietrze rozwiane i kierownica miala taka srebrna obrecz i wszystko bylo poprostu piekne... :cool2:

no tak, mi też się nie podobał ten sen:eek: . Ale wiecie co? Tylko takie horrory mi się śnią, albo takie dziwne niedorzeczności.
Madziallenka słyszałam, że u nas w szpitalach krocze nacinają rutynowo..., żeby było szybciej. Tłumaczą to tym, że lepiej żeby naciąć niżby samo miało pęknąć, bo potem podobno źle się zszywa...:baffled:

:-D A_RWEN_KA - sen niezly....:-D A z tym nacinaniem krocza, to juz nie wszedzie to jest rutyna......przynajmniej ja wybierajac szpital w W-wie wybieralam takie gdzie rutyna to nie jest....:tak: moze jakos uda sie ochronic, a jak nie to trudno...
M_KTOSIU - Twoj sen piekny faktycznie :-)

reklama
Anetko ja w Rzeszowie mam do wyboru 3 szpitale i niestety wyczytałam w ankiecie którą zrobili organizatorzy akcji "rodzić po ludzku", że niestety w tych szpitalach krocze nacina sie rutynowo:dry: no i tak sobie myślałam kiedyś, że kurcze, no pojadę rodzić gdzie indziej... ale gdzie?? Do Krakowa chyba najbliżej jakaś cywilizacja większa niż Rzeszow... no a żeby tam sie dostać polskimi drogami schodzi przynajmniej 4 godz... wiec chyba skazana jestem na naszych rzeźników i nie pozostaje mi nic innego jak tylko być dobrej myśli:-( może akurat mój poród okaże się "ludzki":-D

Do góry