reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

ja już też jestem zdechła.... jakoś okropnie się męczę ! dobrze że skurczki mi trochę minęły :eek:

reklama
Odpoczywajcie dziewczynki póki możecie ...już chyba każda z nas jest zmęczona "naszym stanem" no ale musimy jeszcze troszkę wytrzymać nie ma co ... a jakiś czas po porodzie dojdziemy do siebie i będzie już całkiem inaczej ;-) ... znając życie to będziemy marudziły że jesteśmy zmęczone i niewyspane hie hie oj my biedne jesteśmy :-) ale nasze maluszki wynagrodzą nam wszytsko :happy:

AGUTQ dziękujemy za informacje ...wszytskiego dobrego ci życzymy no i gratulacje !! Buziaczki dla córeczki :tak:

Agutek dzieki za opis, zawsze to troche uspokaja. Pozdrowienia dla coreczki.
Mnie dzis kolega pyta czy bede rodzic naturalnie, odpowiadam, ze przynajmniej bede probowc, a on , ze ooo to sie namecze itd, niby zartowal, ale kurde juz tak niewiele mi zostalo czasu do porodu, ze moglby sobie darowac - nadmieniam, ze on ma juz 2 dzieci, ostatnie urodzone niedawno bo w marcu.
A tak wogole to sie troche zaczynam bac porodu, tylko nie wiem czego dokladnie.

Ja to nawet dzisiaj jakas pełna wigoru jestem tylko nózki mnie pobolewaja, a zwłaszcza uda-takie jakby ciężkie.
A i standardowo zgaga:-(

a ja od kilku dni jestem zdechła.....boli w krzyżu i pachwinach! o brzuchu to już nie wspomnę.....
jest tak pięknie a je pewnie dziś nie wylezę nigdzie bo mi ciężko łazić:-(

No wiecie co??:eek: do porodu jeszcze tylko 16 dni, brzuch mały jak piłeczka... dzidzia powinna mieć coraz mniej miejsca i ruchy też powinny słabnąć... przynajmniej tak jest w podręcznikach:eek: a moje maleństwo dzisiaj wyjątkowo się rusza!!! Mój brzuch raz jest z prawej, raz z lewej strony, widzę kolanka!! Łokcie!! wypychającą się pupę... kopniaki w żebra..., no siedzę cały czas lekko odchylona do tyłu:eek:

:-D A_RWEN_KA - jak sie tak zywo rusza to myslisz,ze jej nie smakuja??? A moze wrecz przeciwnie??:-D

A u mnie bez zmian - bol jak na @, przy skurczach silniejszy - w dole brzusia i w ledzwiach, skurcze czasami regularne, ale jak uloze sie inaczej to mijaja (w weekend przeczytalam ze moga to byc tzw. "skurcze rozpoczynajace" wystepujace na kilka dni przed porodem.....jasne, jasne..bardzo ciekawe...:-D ), poza tym bola mnie cale biodra i krocze, maly czasami strasznie napiera w dol, kluje jakos nie przyjemnie wtedy, no i od piątku poranne wymioty i mdlości.......To chyba mniej wiecej tyle....:-D Zaraz rozpadne sie chyba na kawałeczki :-( :confused:

reklama
Mi natomiast dokucz bol krzyza ale to chyba nie przepowiada porodu tylko po prostu jest przeciazony. A i czasem w dole brzucha mnie ciagnie tak ze ciezko mi sie wyprostowam. hana Ty chyba masz podobnie?

A_rwen_a herbatniki sa smaczne wiec bankowo Twoja dzidzia je lubi. po prostu jest dzis w dobrym nastroju i sie kreci:-D .

Jesli chodzi M_ktosiu o otepialosc umyslowa to ja tez chyba na nia cierpie a niestety nie pomaga mi ona w pisaniu pracy:no: . Druga strona to taka ze nie chce mi sie tej pracy pisac;-) . Chcialabym to miec juz za soba.

Do góry