reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

M_KTOSIU - tylko sa dwa znieczulenia: ZZO i podpajeczynowkowe - to nie jest to samo....w Polsce do znieczulenia porodu stosuje sie ZZO a do cesarki podpajeczynowkowe ( to jest niestety gorsze.....:-( moim zdaniem)...

KASIU - w Polskich szpitalach tez pozwalaja sluchac muzyki przy zabiegach....nie jest tak zle...:-D

Ale coz, najlepiej gdybysmy wszystkie urodzily naturalnie i do tego jeszcze bezbolesnie.....czego wszystkim zycze...:-)

reklama
aneta no wlasnie a niewiesz czemu nie chca dawac zzo do cesarki?
a na czym wlasciwie polega to podpajeczynowkowe:confused:

M_KTOSIU - bo to jest tak, ze przy ZZO mozna normalnie funkcjonowac, mozna chodzic itd tylko nie czuje sie bolu....a przy podpajeczynowkowym to tak jakby Ci nogi odcielo (i brzuch tez):-D , normalnie nie czujesz ze masz w ogole te czesci ciala, nie poruszysz nimi ani troszke....
Dlatego tez ZZO nie daja do cesarki bo jest za slabe chyba.....a u Was to nie wiem, czy to jakies inne, czy inne dawki....?:confused: :dry: :-)

Madziallenka - to dobrze.
Mloda_mamusiu podobno pod koniec ciazy zdarza sie opuchlizna, poprostu tak jest. Ja juz zdjelam obraczke bo tez troche nie wygodnie mi sie zrobilo.
Co do zgagi to u mnie jest tragedia. jestem glodna a od 2 dni ograniczam jedzenie (bez przesady oczywiscie) z powodu zgagi, no nie daje rady poprostu.

Z moich dolegliwości to dalej oczywiście ZGAGA :wściekła/y: i chyba będzie mi towarzyszyć już do końca (od grudnia ją mam niemal codziennie), a tak pozatym to nic więcej oprócz bólu nerki, która o sobie nieraz przypomina i boli jak cholera, aż chce się ściany obgryzać.

Rozstępy jeszcze - narazie mnie nie dopadły ale jestem na nie przygotowana a i opuchlizny też jeszcze niemam.

Niczka ja tez mam takie skurczyki i bole kosci ogonowej jakbym miala okres dostac, wiec chyba tak ma byc.
Anula ja ci wspolczuje z ta wysypka wiem co to znaczy bo tez milam meczylam sie znia chyba ze dwa tygodnie a potem natsrepne dwa skura mi schodzila. Ja milam alergie chyba na mandarynki chociaz dermatolog twierdzila ze to wysypka po infekcji zatok ta moja to najpiwer byly takie kropeczki z woda a potem przechodzily w wybroczyny krwotowczne. Najgorsze bylo to ze cholernie swedzialo, nogi rece pod cycuszkami ramiona uda. Nic mi nie pomagalo dopiero ATARAX taki lek przeciwhistaminowy i szare mydlo. :tak:

U mnie standardowo zgaga ale o dziwo przeszła mi po zjedzeniu Grześka w czekoladzie :baffled: .
No i pojawiła się opuchlizna w niedzielę to ręce tak mi spuchły, ze palce to wyglądały jak parówki:laugh2: , serdelki. Teraz tez widzę, że są opuchnete. Ta dolegliwosc to juz pewnie pozostanie do końca.

mi bardziej o wiele puchna nogi szczegolnie kostki a ja z tymi moimi kostakmi od zawsze mialam problemy czeste skrecenia itp wiec musze sie przynaznać ze bola i to dpsc mocno czasami pomimo ze staram sie nie chodzić i sie ograniczać... a co do krocza to takie dziwne uczucie nie jest to wielki jakis bol ale taki jakiś dziwny , czuje ze jak chodze to ze ide jak pingwin :( masakra co do zgagi to miałam ja pare razy tylko w ciazy i ostatnio jak bylam w szpitalu to tak przez 2 dni mnie meczyła ,, wiec wspolczuje wam kochane bo to okropieństwoo :( pozdrawiam

reklama
ja dzielnie walcze z tym moim uczuleniem-maści cudowne mam poprostu hie hie odrazu mi po nich lepiej teraz tylko czekam aż pozbęde się tego gówienka do końca :happy:

Do góry