reklama
Monika K-W
Fan(ka)
Wspolczuje ci anula z tymi rozstepami. Anetko ja wiem ze to cisnienie to norma, ale ja z ta norma jakos gorzej sie czuje niz z tym moim niskim cisnieniem.:-(
U mnie rozowe wstreciuchy sa na piersiach i troszke na udach i wcale sie nie przyzwyczailam do nich i jest mi nadal przykro, ze sa!!! ble
i czym ja sobie na to zasluzylam.....
mnie brzuch tez strasznie swedzi, garniera czerwonego mam i tone innych balsamo- kremow i nic nie pomaga za specjalnie na to swedzenie. Probowalam juz nawet oliwa z oliwek.
I tak mam wrazenie ze swedzi mniej niz swedzialo na poczatku.
i czym ja sobie na to zasluzylam.....
mnie brzuch tez strasznie swedzi, garniera czerwonego mam i tone innych balsamo- kremow i nic nie pomaga za specjalnie na to swedzenie. Probowalam juz nawet oliwa z oliwek.
I tak mam wrazenie ze swedzi mniej niz swedzialo na poczatku.
Monika K-W
Fan(ka)
Kurcze anetka dobrze ci ze jakby co to maz sie pjawi za 15 min, bo moj to ma godzine drogi z pracy wiec naprade sie boje....:-(
anula88
MAMY SIEBIE :0)
MONIKA jak zadzwonisz do męża i powiesz że się "zaczeło" to pewnie szybciej przybędzie niż w ciągu godziny :-) ...
Też nie możemy panikować zabardzo że nie zdążymy do szpitala czy coś bo faktycznie tak będzie hmm chociaż to będzie się działo samo z siebie i nie będzie raczej czasu żeby myśleć o tym że nie wolno panikowac i się denerwować
Też nie możemy panikować zabardzo że nie zdążymy do szpitala czy coś bo faktycznie tak będzie hmm chociaż to będzie się działo samo z siebie i nie będzie raczej czasu żeby myśleć o tym że nie wolno panikowac i się denerwować
nie wiem jak na Was ale na mnie najlepiej działa zwykła oliwka w zelu...
rozstępów na brzuszku nie mam...trochę na piersiach ale nie jestem pewna czy
to z tej ciąży czy po córci...
a na swędzącą skórkę to zamiast oliwkę do wanny (bo to troszkę dużo by zeszło)
to może lepiej na nie wytarte, mokre ciało wetrzeć a resztę delikatnie zetrzeć
ręcznikiem...
najprostrze rzeczy - najlepsze:-)
rozstępów na brzuszku nie mam...trochę na piersiach ale nie jestem pewna czy
to z tej ciąży czy po córci...
a na swędzącą skórkę to zamiast oliwkę do wanny (bo to troszkę dużo by zeszło)
to może lepiej na nie wytarte, mokre ciało wetrzeć a resztę delikatnie zetrzeć
ręcznikiem...
najprostrze rzeczy - najlepsze:-)
sami
Fanka BB :)
Anula fajny wąteczek założyłaś
No to ja opisze moje obawy - w sumie są podobne do waszych.
Również bólu aż tak bardzo się nie boje tylko tego wszystkiego co się wokół będzie działo
Boję się, że zacznie się w nocy a ja będe cała spanikowana a mojego M jeszcze nie będzie i będe sama z tym wszystkim. Boję się też, że nie zdąży przyjechać - bo fakt faktem musi przejechać prawie 1000km to jest przy dobrych wiatrach 8-10 godzinek jazdy.
No a może też urodze w godzinke hehe:-)i już przywita mnie rozdwojoną.
Najlepiej jak dzidzia urodzi się w terminie albo w bliskich okolicach terminu to wtedy na 100% M będzie ze mną. Bo tak troszke się martwie (troszke to mało powiedziane - okropnie ) że będzie jechał jak wariat z tych Niemiec do tego szpitala.
No to są takie moje największe obawy jak narazie. Mam też nadzieje, że trafie na jakąś fajną położną :-)
A gin mi ostatnio powiedział, że kobieta jak już ma te skurcze częste , które robią się już co 10 minut to robi się taka jakby otępiała, zapomina, niewie co robić itp. i że to jest normalne ponoć - ale mnie pocieszył, dobrze, że już torba prawie spakowana.
No to ja opisze moje obawy - w sumie są podobne do waszych.
Również bólu aż tak bardzo się nie boje tylko tego wszystkiego co się wokół będzie działo
Boję się, że zacznie się w nocy a ja będe cała spanikowana a mojego M jeszcze nie będzie i będe sama z tym wszystkim. Boję się też, że nie zdąży przyjechać - bo fakt faktem musi przejechać prawie 1000km to jest przy dobrych wiatrach 8-10 godzinek jazdy.
No a może też urodze w godzinke hehe:-)i już przywita mnie rozdwojoną.
Najlepiej jak dzidzia urodzi się w terminie albo w bliskich okolicach terminu to wtedy na 100% M będzie ze mną. Bo tak troszke się martwie (troszke to mało powiedziane - okropnie ) że będzie jechał jak wariat z tych Niemiec do tego szpitala.
No to są takie moje największe obawy jak narazie. Mam też nadzieje, że trafie na jakąś fajną położną :-)
A gin mi ostatnio powiedział, że kobieta jak już ma te skurcze częste , które robią się już co 10 minut to robi się taka jakby otępiała, zapomina, niewie co robić itp. i że to jest normalne ponoć - ale mnie pocieszył, dobrze, że już torba prawie spakowana.
reklama
Madziallenka
Optymistyczna
Bardzo fajny wąteczek!!!
Ja mam podobne obawy co wszystkie, ból mnie nie przeraża, chciałabym tylko żeby nie było komplikacji żadnych i wszystko poszło naturalnie... i szybko. Wtedy będę spokojniejsza na pewno. I przedewszytkim chciałabym wiedzieć co się dzieje, żeby być informowaną co się ze mną robi itp..., bo taki niepokój i niepewność są chyba przerażające...
A swoją drogą to obawiam się że w szpitalach nie będzie miejsca, podobno kwiecień jest dość obleganym miesiącem.... :-(
Podziel się: