reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

reklama
ANULKA - a czym sie smarujesz kochana??? Mnie tez tak swedzialo i to nie tylko brzuch, ale rece i nogi....szok normalnie :szok: Ale zmienilam balsam do tego oliwka i jest super :-D

MONICZKA - pod koniec ciazy czesto troche podnosi sie cisnienie niestety, pociesz sie, ze to przynajmniej nie jest nadcisnienie tylko calkowita norma te 125/80....

Samego porodu jako tako się nie boje,wiem że musi nadejść prędzej czy później,ból napewno będzie nie miły ale trzymam się tego że wytrzymam go i wcale nie będzie tak najgorzej,pozatym są znieczulenia .Najważniejsz na porodówce będzie również opieka lekarzy,pielęgniarek-położnych,napewno będą nam wszytskim bardzo pomagały i nas wspierały.A najwspanialsza będzie oczywiście chwila w której już ujrze syneczka,taka jestem ciekawa jak wygląda... a chwlla w której będe mogła go przytulić i pocałować będzie NAJWSPANIALSZA :happy: :happy: ....

Jestem strasznie niecierpliwa,chciałabym znać dokładny dzień i godzine rozpoczęcia porodu,wydaje mi się że najgorzej będzie jak dopadnie mnie w nocy,kiedy będe sobie spała w najlepsze hehe oczywiście pewnie zerwe się na równe nogi i odrazu odechce mi się spać...
Wtedy też pewnie pojawi się panika,nie będe wiedziała co mam najpierw zrobić,iśc się wykompać czy co ... ?? ... ALBO BOJĘ SIĘ TEŻ TEGO ŻE NIE ZDĄŻE DO SZPITALA DOJECHAĆ HEHE I MALUCH ZACZNIE WYCHODZIĆ PO DORDZE,MAM BLISKO COPRAWDA ALE PORÓD CZASEM BYWA EXPRESOWY :-)

Ajj chciałabym mieć to już za sobą ...
:-)

A JAK JEST Z WAMI KANGURKI ...CO WAS PRZERAŻA NAJBARDZIEJ ??

MONIKA racja też się tego boje że będe sama hmm nie będe wiedziała zabardzo od czego tu zacząć co najpierw zrobić,dzwonić i czekać aż ktoś przyjedzie,wzywać taxóweczke-pogotowie ... zawsze jak ktoś z tobą jest to tak czujesz się bęzpieczniej,jest raźniej ....

ANULKA - ja to mam takie obawy jak Ty. Bolu nie boje sie tak bardzo i samego porodu tez raczej niezbyt.......Tylko tego samego poczatku. Przeraza mnie, ze nie wiem kiedy to sie zacznie, ze M bedzie w pracy (jedyne pocieszenie, ze bedzie w stanie dojechac do mnie w ok 15 min.), no i ze tez nie bede wiedziala co mam robic itd itp.........:dry: :-p :zawstydzona/y:
No i ze bedzie tak szybko jak u mojej mamy (przy pierwszym porodzie pierwsze skurcze poczula o 7 rano, a urodzila o 8:40.....:baffled: )..............

Kochana smaruje sie oliwką w żelu,kupiłam w aptece specjalmy krem na rozstępy dla kobiet w ciąży Vichy,do tego mam nawilżający balsam też Vichy ... w łazience stoją też inne balsamy a ja już warjuje i smaruje się już chyba wszytskim co mi w łapy wpadnie bo nie moge wyrobić cholerne dziadostwa sie powiększają i jest masakra ... i to tylko na brzuchu tak swędzą,najgorzej jak w nocy mnie dopadnie i zaczyna sedzieć ehh ...ale już się wycfaniłam i przy łóżQ na szafeczce stoji oliwka także szybka reakcja musi być ... staram się nie drapać ale czasami naprawde jest masakra i mam ochote wziąć jakąś szorstką gąbke czy coś i zacząć się drapać ... Oczywiście minimalne rozstępy pojawiły się na udach i na tyłeczQ ale są maluśkie oczywiście nie przestaje się smarować i mam nadzieje że zdąże urodzić zanim będą big hehe chociaż tym na brzuchu nie dorównają za nic .... A wszyscy do okoła chcą być mili i mówią że one po porodzie zejdą-jasne że im wierze hehe z czasem pewnie zrobią się bladsze i to na tyle ....

Expresowy poród niby fajna rzecz bo się nie męczysz długo i wogóle ale najgorszy ten strach że nie zdążysz ...
Jakbym musiała wezwać pogotowie np to oni na dojechanie potrzebują z 20 minut bo im to się nie spieszy ...

Moja kumpela rodziła szybko ... ok 4 rano obudziła się i czuła że boli ją brzuszek jak na miesiączke,co chwile chciało jej się siusiu,myslała że ten ból zaraz minie i jak wstaa do wc odeszły wody,zdążyła się podmyć,szybko do szpitala i co się okazało że ledwo zdążyli ja dowieść do szpitala, w szpitalu 2 skórcze parte i mała wyskoczyła .... także mała już przed 6 i to sporo była na świecie ....

ANULKA - ja tez mialam balsam z Vichy, a takze Pharmaceris M......i na rozstepy nic nie pomoglo (tzn na brzuchu nie mam, ale na udach, lydkach :baffled: ), na swedzenie tez nie pomoglo.....tak samo jak kilka roznych innych balsamow....I kupilam normalny balsam z Garniera do skory bardzo suchej (taki czerwony)....smaruje najpierw cale cialko tym balsamem, a potem brzucho, piersi, uda, tylek, biodra i lydki :-D oliwka w zelu........Swedzenia nie ma, jak reka odjal......na piersiach i brzuchu rozstepow nie ma, a gdzie indziej....trudno.....:-) ;-) :zawstydzona/y: :dry: :confused:

Dziadowskie te rozstępy są noooo :wściekła/y:

Ja mam na piersiach ale takie cieniutkie i nie dużo,na brzuchu to mam łooo całą ekipe :laugh2: ,na tyłeczku też malutkie i na udach ...najgorszy to brzuch już nie chodzi o wygląd bo się pogodziłam z tym że okrutnie to wygląda ale jak to cholernie swędzi to masakra ... mam nadzieje że coś wynajde żeby nie swędziało,jak kupiłam ten krem VIchy to nie sedziało,myślałam że będzie super extra fajnie a tu myk powróciło grrr :wściekła/y: może jakos wytrzymam hehe

reklama
a ja musze sie pochwalic - jak narazie ani jednego wstręciucha tzn rozstępu:-). mam nadzieje ze tak juz zostanie. ale za to mam strasznie suchą skórę. az mnie szczypie cale cialo. niestety oliwka nie pomaga. musze zakupic cos bardziej natluszczającego

Do góry