reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciążowe dolegliwości

ja tez dzis nie moglam jakos spokojnie przespac calej nocy,sami czasem tez mam ochoty w ciagu nocy wstac i cos spalaszowac ale jak na razie udaje mi sie w godzinach nocnych trzymac z dala od kuchni za to blizej kibelka:)
m_ktosia tez zauwazylam ze jak np. nie pije nic od 19 to moje wycieczki nocne na toalete ulegaja znacznemu skroceniu:) cos za cos

reklama
Hana odpoczywaj sobie ile możesz to ostatnie tygodnie takiego luzu.... trzeba to maksymalnie wykorzystać... Trzymaj się !!!
A nasza niunia będzie Natalka, miała być Julia, ale Natalką śliczne!!! Pozdrowienia dla córci!!!

NICZKA - gin mowi ze to mogl byc kawalek czopu sluzowego, bo w czasie ciazy moze odpadac kawalkami.....ale jesli nie ma pasm krwi to jest ok i nie oznacza rozpoczecia porodu....;-)
A co do tego swedzenia to slyszalam, ze moze to byc objaw cholestazy - wlasnie takiej choroby watroby wystepujacej w ciazy. Podobno najpierw zaczynaja swedziec rece i nogi. Powiem szczerze, ze jak mnie tak swedzialo to tez spanikowalam ze to moze to, ale po zmianie balsamu swedzenie minelo...:-)

A tak poza tym bardzo ciezko mi sie oddycha, jakby mi pluca rozrywalo taki bol czasami....:sick:

dzięki Madziallenka:-) ,

a tak w ogóle ...uprzedzam Natalki sę trochę niesforne i indywidualistki:-)
ale i tak jest najkochańszą dziewczynką na świecie:-)

tak też sobie jeszcze myślałam...
miłość macierzyńska jest wielka ale rośnie z każdym dniem i z każdym rokiem jeszcze bardziej
Natuśkę kocham niesamowicie, mam nadzieję,że rodzeństwo przyjmie bez zazdrości...
Tego małego Szkraba też już nie mogę się doczekać i kocham przemocno...

...ale czy miłość do dwoga dzieci jest zawsze równa? -
- taka myśl mnie dziś dopadła...
...czy będę równie mocno kochać?

głupie myśli - prawda?

ja chyba do pracy bede zabierac balsam bo tez mnie strasznie swedzi brzuch. Dziewczynki ratujcie ma ktoras dobry sposob na problemy z posiedzeniem w toalecie bo ja odkad trafilam do tego szpitala i wyszlam to nie moge dojsc do normy :zawstydzona/y: . A wogole musze wiecej lezec i nie moge spacerowac i to moze dlatego sama nie wiem. Ratunku !!!

MONIKA to moze byc przez ten szpital ale i nie koniecznie, ja wyczytałam, ze pod koniec ciąży (tak własnie gdzies na naszym etapie) to moga sie pojawiac takie problemy, szczególnie jesli zazywasz żelazo.
Spróbuj sliwki suszone, codziennie rano koniecznie na czczo zjedz sobie ze dwie, trzy powinno pomóc.
:happy:

Monika - ja od początku ciąży jem otręby pszenne i jeżeli robię to regularnie to jest ok - spróbuj mi bardzo pomogły.

na mnie to działa też kapustka kiszona z pobliskiego warzywniaka:-) ,
ale nie tylko...
dobre też są buraczki duszone...wypróżnienie gwarantowane:-D :-D :-D

reklama
Do góry