reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwości

A ja dzisiaj odczuwam kłucie z lewej strony pod zebrami, najbardziej to jak mocniej oddycham i się tak zastanawiam czy to nie mój synuś uciska mnie na jakiś nerw oby tak było, a nie znowu jakis innej natury problem.

reklama
Ale smiesznie, MONA, mnie dzisiaj tez kluje po lewej stronie pod zebrami.....A z kolei jak gdzies ide, dluzej niz 10 min., to zaczyna mnie kluc pon prawej stronie w dole brzucha, bol taki jak kolka, tylko nie w tym miejscu....

ANETA fajny zbieg okolicznosci:happy: , a klucie w dole brzucha to juz u mnie prawie codziennośc własnie szczególnie jak za długo chodzę, a w moim przypadku to jest kilka minut.
Moze na tym etapie ciązy to normalne (z tymi zebrami) bo różnimy się tylko dwoma dniami .

a ja przed chwila skarzylam sie mojemu M ze boli mnie po prawej stronie pod zebrami - jakbym cos naciągnela pod skórą. dzwne uczucie

mi tez czasami tak sie jakoś trudno oddycha jakby powietrza mialo mi braknac, ,, i jak spie dluzej na lewym czy prawym boku to zaczyna mi ta strona dretwiec ale juz mi lepiej ze nie jestem sama z tymi dolegliwosciami widocznie to jest normalne

Mnie wczoraj bolał brzusioo ehh czułam się tak jakbym miała zaraz dostać okres :baffled: a to wszytsko przez to że skraca mi się szyjka:eek: i są duże szanse na to że urodze wcześniaczka ... i cycuchy mnie strasznie bolą :baffled: i są takie pełne że przesada,leje mi się z nich normalnie biała siara ciurkiem :eek: i to tak okrutnie że wkładki nie pomagają hehe musze je dosłownie co15-20 minut zmieniać :wściekła/y: ...masakra normalnie :tak:

Normalne, to zależy od organizmu,jedne produkują mniej pokarmu i dopiero więce3j jest produkowane po porodzie a inne już zaczynają dużo wcześniej ... ja siare zauważyłam już gdzieś około 3 miesiąca ciąży :-)

Ja jeszcze siary niemam - nawet jak nacisne :confused:
Młoda mamusiu ja mam podobnie tak jak ty tzn. w nocy się budze i jak za długo leże na prawym czy lewym boku to mnie on boli i się budze i potem to już niewiem co mam ze sobą zrobić.

reklama
Ja tez ja zaobserwowalam tak gdzies ok. 3 miesiaca, wycieka jak sie nacisnie piers, ale od czasu do czasu samo sie troszke uleje....:-D , szczegolnie wieczorem jak wezme prysznic....

Do góry