reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwości

KASIRA te pachwiny to chyba nic poważnego bo mnie też bolały (dosyc mocno-chodzic nie mogłam) aż pojechałam do szpitala i tam jedyna diagnozę jaką dostałam to, że mi się szyjka skraca (ale nie wiem czy to dla tego mnie bolały). Przepsali mi fenoterol i ból minął-moze idz do lekarza.
Sama nie wiem.:eek:

reklama
Widzę dziewczyny, ze wszytkie z nas drecza te same bole....Mnie tez czasami lapia kurcze w nocy. No i tak ze 2, 3 razy na dzień strasznie twardnieje mi brzuch, to podobno normalne skurcze macicy, ale strasznie nieprzyjemne...:-( No i czasami tak mnie krocze boli jakbym dostała od kogoś kopniaka...:baffled: Poza tym ból kręgosłupa i nerw kulszowy....No ale pan doktor mowi ze to wszystko normalne...na szczescie...

ja ostatnio male chodze, wiec kregoslup i pachwiny az tak nie dokuczaja, ale za to dretwieje mi reka, a w szczegolnosci jeden palec. Podobno po ciazy minie (alez ci lekarze dowcipni).
Skurcze jakos mnie nie dotykaja - jeszcze, odpukac

Jeżeli chodzi o drętwienie, to od paru dni tez sie pojawia, wtedy kiedy położe sie do łóżka i leże na lewym boku to drętwieje mi lewy posladek, jak sie odwroce na 2 bok, to dretwieje drugi....:-(

ojj skurczyki to cos co sie przyplatalo i nieche odplatac nawet magnez niepomaga ...jak w nocy w lydke zlapie to az łzy w oczach mam ...a macie tez taki objaw jakby wam slon siedzial na klatce piersiowej??? jak powiedzailm lekarzowi to sie smial z mojego okreslenia i pytal kiedy ten slon najczesciej siada:-D

No tak, jakos gorzej sie oddycha....a jak siade jakos niewygodnie, to juz w ogole, jakby ktos mi na pluca naciskal....chyba robi sie w brzuszku coraz ciasniej....

NICZKA I ANETA mi tez drętwieje pośladek:eek: i mały palec u prawej ręki:eek: ( chociarz ostatnio tez chyba mial coś takiego w lewej:baffled: ).
To widzę, że nie jestem odosobniona w swoich dziwnych dolegliwosciach :tak: .
Jak powiedziałam lekarzowi o palcu to tez powiedzial, że to normalne, tak sie w ciaży dzieje "ale jeszcze nikt nie opracował naukowo dlaczego i co jest za to odpowiedzialne"

A ja myśle, ze bierze sie to po prostu z ucisku na rozne nerwy. W koncu dzidzia musi sie jakos zmiescic w brzuszku i pewno sie tam wszystko przesuwa....

reklama
Jeżeli chodzi o dolegliwości to hmm ... nie mam żadnych mdłości,zgagi,ani nic tego typu ....
Jedyne co to się strasznie męcze przy wchodzeniu po schodach,mieszkam na 3 piętrze więc zanim się wturlam to góry to zdąże się nieźle zmachać :-) ... i jak siędze zadługo w jednym miejscu to zaczyna mnie boleć kręgosłup :-) ...

Do góry