reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Może wszystkim się wydaje, że potrzebujemy takiego zainteresowania. Ja sobie przyrzekłam, że nigdy nie będę wydzwaniać i się dopytywać.. ale i tak nigdy tego nie robiłam, bo wydawało mi się że jest to stresujące. A teraz już mi się nie wydaje- WIem to!!!!!

reklama
Z ta opuchlizna, to wiem ze nie jest regula (ja tez puchne od osmego miesiaca, a ta znajoma nie puchla wcale i dopiero ja zlapalo pare dni przed ), tak naprawde to nic nie jest..no chyba ze juz dostaje sie boli partych to juz wiadomo ze sie rodzi :) z tym czopem tez jest roznie, wody plodowe nie zawsze odchodza, bole podbrzusza tez nic nie oznaczaja, moze byc tak ze na KTG bedzie zapis do 100 i nic sie nie czuje a moze byc 40 i juz sie wyje..cholercia tak jak kazda z nas inaczej przechodzila ciaze tak kazda inaczej urodzi, u kazdej inczaej sie zacznie...z jednej strony szkoda bo gdyby bylo tak ze porod zaczyna sie takimi i takimi objawami u kazdej tak samo to o ile latwiej by bylo sie polapac.

Anek@ takie same objawy u wszystkich bardzo ułatwiłyby nam życie, i o ile mniej stresu bysmy przezyły ale cóż. Taki los.

Anek, ja myślałam, że jak się nie czuje skurczy, to na ktg też nie mają one prawa się pojawić... to mi się taka opcja chyba podoba ;D że one są a ja ich za bardzo nie czuję...niestety jak do tej pory wszystkie zapisy ktg były zgodne z syganałami odbieranymi przeze mnie--- czyli NIC :)

kasianka jak lezalam na patologii to sie przekonalam, ze co do odczuc jesli chodzi o skurcze jest bardzo roznie, byly dziewczyny, ktore praktycznie nic nie czuly a zapisywaly im sie skurcze.

Idzia a teraz ustalili ci termin z uwzglednieniem wszelkich niuansów? W sumie ponoć te z pierwszych usg sa w miarę dokładne. Co ci wg tego wychodzi?

Kasianka biedactwo nie zazdroszczę ci. Tym bardziej, gdy tyle się naczytałaś na marcówkach o wszystkich porodach, a sama musisz czekać. U nas dopiero się zaczyna więc pewnie mniejszą presję odczuwamy. No i ja na szczęście jeszcze nie mam wiecznych telefonów z pytaniami. No ale kto wie co będzie, jak termin się bedzie zbliżał...

Lidijka!!! Ty się pytasz kto to zrobił!!! ;)

Dziewczynki jak już opracujecie metodę odczytywania objawów porodu to proszę zdradźcie i mi :)

dziewczyny tak sobie czytam stare nasze wypowiedzi i byla wsrod nas Joasia a teraz juz chyba dawno jej nie bylo - a moze ja slepa jestem!! wiecie cos???

jak juz znajdziemy metode przepowoiadania porodu toi ja chyba opatentujemy ;)

magdalena - teraz zostaly uwzglednione moje dlugie cykle przy wyznaczaniu daty porodu i z pierwszych usg wychodzilo podobnie :) zaobaczymy jak to bedzie :)

glowy do gory dziewczyny :)

reklama
Joaśka napisała 27 lutego:
Joaśka pisze:
Uprzejmie donoszę, ze wylądaowałam na zwolnieniu. Niestety szyjka zaczęła się szybko skracać i mam teraz leżeć.
Z sieci tez nie będe korzystać, bo w domu nie mam, a u rodziców nie będę częstym gościem.

A poza tym obie czujemy sie dobrze.

Pa, może nawet na ok pół roku.

Trzymam kciuki za nas wszystkie
tak więc długo możemy nie usłyszeć co u Niej...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry