reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rybcia21 ja nie wiem jak mam oceniać te ruchy, bo w sumie nie mamy porównania. Są mocniejsze niż kiedyś, bo dzidziuś większy, ale czy są generalnie intensywne czy nie? Chyba w drugiej ciąży powiem. Ja czuję ruchy głównie z lewej strony w dole i z prawej u góry, chociaż już nie siegają do żeber (ufff). No i czasami jakieś kłucie w pachwinie, taką jakby blokadę, że boli zrobienie kroku.

reklama
czekam do wieczora jak sie nic nie bedzie działo to pojade do mojej ginekolog na kontrole mam nadzieję ze bedzie miała wolną wizytę

lidijka - mialam zle obliczony termin porodu ktory nie uwzglednial 35dniowych cykli - po 14 dniach od terminu lezalam juz na patologi a po 18 urodzilam (porod zaliczono jako w termoinie po skorygowaniu daty porodu)

A ja dalej nic :( coraz gorzej ze mną bo puchnę straszliwie i od dwu dni mam ścierpniętą prawą dłoń. A skurczy jak nie było tak nie ma :(:( kpi sobie ze mnie to maleństwo jeszcze będąc w brzuchu :) żadnego szacunku dla starej matki ;)

Kasianka glowa do gory, nie wiem czy to jest regula, ale moja znajoma na pare dni przed porodem tez strasznie spuchla..

Anek@, oby to nie była reguła, bo u mnie opuchlizny jakiejkolwiek brak a tylko 3 dni do terminu. poza tym moja znajoma od 8 miesiąca chodziła spuchnięta i urodziła w terminie, więc to pewnie zależy od osoby.

Dokładnie!
Ja wczoraj sie zorientowałam,ze butów jesienno-wiosennych nie włoże, moze tylko na droge do szpitala, kurtki nie dopinam, losie kto mi to zrobił????

Opuchlizna to raczej marny objaw porodu ;) mam ją już od miesiąca ;D ..bardziej mi dokuczają te ścierpnięte dłonie, bo wszystko mi z nich wylatuje :( no i ciągłe telefony z pytaniem czy to już (mój gin kazał mi się przygotować na połowę marca- i do dzisiaj mu nie mogę tego wybaczyć- byłabym spokojniejsza, gdyby tego nie mówił...) ale co tam. będę twarda :)

reklama
Ja telefonów już prawie nie odbieram, bo wkurzają mnie te ciągłe pytania "czy już? kiedy?" przecież wiedzą na kiedy mam termin to po kiego grzyba się pytają?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry