- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Oj widze ze z tym spaniem to u Was nie jest tak zle!
Ja w nocy spie na boczku raz jednym raz drugim, ale za dlugo nie moge za dlugo na jednym bo moje kilogramki daja o sobie zanac. Zaczynają mnie bolec stawy miednicowe i uda, mimo poduszki między nogami i pod brzuchem. Czasem mam białe noce tzn 3 godzinki slucham radia albo ide właczyć tv. Przy okazji zgłodnieję i musze cos zjesc. Ale to nie zdarza sie co noc-cale szczescie,bo bym zwariowala.
I zauwazylam, ze zaczynam sie pocic w nocy, nie wiem czy to jakis znak czy po prostu jest mi za cieplo. Moze to po tej herbacie z lisci malin (piję ją wieczorem), hmmmm nie wiem.
Ja w nocy spie na boczku raz jednym raz drugim, ale za dlugo nie moge za dlugo na jednym bo moje kilogramki daja o sobie zanac. Zaczynają mnie bolec stawy miednicowe i uda, mimo poduszki między nogami i pod brzuchem. Czasem mam białe noce tzn 3 godzinki slucham radia albo ide właczyć tv. Przy okazji zgłodnieję i musze cos zjesc. Ale to nie zdarza sie co noc-cale szczescie,bo bym zwariowala.
I zauwazylam, ze zaczynam sie pocic w nocy, nie wiem czy to jakis znak czy po prostu jest mi za cieplo. Moze to po tej herbacie z lisci malin (piję ją wieczorem), hmmmm nie wiem.
Anek@
Fanka BB :)
Wam tez jest tak goraco ?? o matko ja sie w nocy gotuje, a jeszcze te leki ktore biore powoduje uderzenie goraca i kolatanie serca wiec w nocy to masakra (musze je brac co 8 godzin i akurat wypada ze biore o 2 nad ranem), jak rano wstaje to musze brac prysznic bo jestem cala mokra, poza tym ucisk macicy i trudnosci z oddychaniem tez daja popalic. Lidijka a u Ciebie ta herbatka z malin tez chyba robi swoje moze odstaw na jedna noc i zobacz czy jest poprawa.
Acha, czyli to normalne! Dziek Dorii!
Bo juz myslałam ze to kolejna jakas dolegliwosc.
Dokładnie zrobie tak jak pisze Anek@ i będe te herbatke piła po południu a nie na noc.
Po wymazie z pochwy mam jakies niegroźne bakterie i biorę globulki, ale wczoraj nie wziełam bo tak jakby bolały mnie nerki wieczorem. Zobacze jak bedzie dzisiaj. Wezme i bede obserwowac.
Bo juz myslałam ze to kolejna jakas dolegliwosc.
Dokładnie zrobie tak jak pisze Anek@ i będe te herbatke piła po południu a nie na noc.
Po wymazie z pochwy mam jakies niegroźne bakterie i biorę globulki, ale wczoraj nie wziełam bo tak jakby bolały mnie nerki wieczorem. Zobacze jak bedzie dzisiaj. Wezme i bede obserwowac.
Anek@ mnie też podobnie, rano 7-8 już wstaję, chociaż moglabym pospać dłużej bo nic nie muszę, a 12-13 muszę się położyć przynajmniej na godzinkę bo odlatuję, a później to już mogę chodzić do późna w nocy. I strasznie bolą mnie nogi w pachwinach, nie wiem czy to mały gdzieś naciska czy poprostu miednica się rozsówa, za kilka dni mam wizytę to zapytam jaka może być tego przyczyna, a do tego kilka dni temu zdrętwiał mi najmniejszy palec u lewej ręki i wcale to nie mija - może nie uschnie.
Anek@
Fanka BB :)
marianek no niestety bol w pachwinach tez u mnie sie pojawil i bol krocza zwlaszcza wieczorami lub gdy sie w nocy obracam, bede musiala zapytac sie gina w piatek co jest grane czy to normalne. Ojj idzia faktycznie jestesmy niedolezne jednak koncowka ciazy jest okropna, ja juz marze zeby urodzic.
Te bóle w pachwinach to faktycznie "robota" miednicy, tzn położna mówiła, ze to dzieciatko juz zaczyna sie wstawiać czy też przymierzać główką w kanał rodny. To już ten czas!!!!
W sobotę byliśmy w IKEI w Gdańsku (a ile było "ciężarówek" aż Michu sie zdziwił, a my tylko uśmiechałyśmy sie do siebie) i tak mi sie piśku chciało, ze miałam uczucie, ze zaczyna mi sie szyjka rościagać-co za dziwne uczucie,tylko nie bolało. Po wizycie w wc ulżyło. Ale tak to jest jak smakowała herbatka z cytrynką a później co 5 min siku.
W sobotę byliśmy w IKEI w Gdańsku (a ile było "ciężarówek" aż Michu sie zdziwił, a my tylko uśmiechałyśmy sie do siebie) i tak mi sie piśku chciało, ze miałam uczucie, ze zaczyna mi sie szyjka rościagać-co za dziwne uczucie,tylko nie bolało. Po wizycie w wc ulżyło. Ale tak to jest jak smakowała herbatka z cytrynką a później co 5 min siku.
reklama
Uff, nadrobiłam zaległości w czytaniu w tym wątku, ale naprodukowałyście
Ja jak na razie nie zauważyłam żebym się pociła w nocy (może dlatego że śpie nago ) ale jeśli chodzi o przewracanie się z boku na bok to rzeczywiście koszmar. W dodatku jak wiadomo trzeba to robić dość często bo wszystko boli. Moją ulubioną pozycją przed ciążą też była na brzuszku i ciężko było mi się przestawić na spania na boczkach : i też marze kiedy wreszcie położe isę na brzuszku.
A co do wstawania, to czasem jak mężuś idzie na rano do pracy (6.00 pobódka) to też już potem nie moge zasnąć, nadrabiam to w ciągu dnia ;D
Ja jak na razie nie zauważyłam żebym się pociła w nocy (może dlatego że śpie nago ) ale jeśli chodzi o przewracanie się z boku na bok to rzeczywiście koszmar. W dodatku jak wiadomo trzeba to robić dość często bo wszystko boli. Moją ulubioną pozycją przed ciążą też była na brzuszku i ciężko było mi się przestawić na spania na boczkach : i też marze kiedy wreszcie położe isę na brzuszku.
A co do wstawania, to czasem jak mężuś idzie na rano do pracy (6.00 pobódka) to też już potem nie moge zasnąć, nadrabiam to w ciągu dnia ;D
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: