reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciążowe dolegliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no to ja wstaje z mężem ok 8.00 i Gabrysia tez sie tak budzi
ja nie odczówam zmęczenia az tak bardzo i wieczorkiem chodzimy spac ok 23.00

chrapac to nie chcrapie ale mój Daniel ostatnio zacząl i strasznie mnie to denerwuje

reklama
Oj widze ze z tym spaniem to u Was nie jest tak zle!
Ja w nocy spie na boczku raz jednym raz drugim, ale za dlugo nie moge za dlugo na jednym bo moje kilogramki daja o sobie zanac. Zaczynają mnie bolec stawy miednicowe i uda, mimo poduszki między nogami i pod brzuchem. Czasem mam białe noce tzn 3 godzinki slucham radia albo ide właczyć tv. Przy okazji zgłodnieję i musze cos zjesc. Ale to nie zdarza sie co noc-cale szczescie,bo bym zwariowala.

I zauwazylam, ze zaczynam sie pocic w nocy, nie wiem czy to jakis znak czy po prostu jest mi za cieplo. Moze to po tej herbacie z lisci malin (piję ją wieczorem), hmmmm nie wiem.

Lidijko ja też się pocę. Czasami w nocy muszę się przebrać bo cała koszula jest mokra i mam tak już od jakiegoś czasu.

Wam tez jest tak goraco ?? o matko ja sie w nocy gotuje, a jeszcze te leki ktore biore powoduje uderzenie goraca i kolatanie serca wiec w nocy to masakra (musze je brac co 8 godzin i akurat wypada ze biore o 2 nad ranem), jak rano wstaje to musze brac prysznic bo jestem cala mokra, poza tym ucisk macicy i trudnosci z oddychaniem tez daja popalic. Lidijka a u Ciebie ta herbatka z malin tez chyba robi swoje :) moze odstaw na jedna noc i zobacz czy jest poprawa.

Acha, czyli to normalne! Dziek Dorii!
Bo juz myslałam ze to kolejna jakas dolegliwosc.

Dokładnie zrobie tak jak pisze Anek@ i będe te herbatke piła po południu a nie na noc.

Po wymazie z pochwy mam jakies niegroźne bakterie i biorę globulki, ale wczoraj nie wziełam bo tak jakby bolały mnie nerki wieczorem. Zobacze jak bedzie dzisiaj. Wezme i bede obserwowac.

Anek@ mnie też podobnie, rano 7-8 już wstaję, chociaż moglabym pospać dłużej bo nic nie muszę, a 12-13 muszę się położyć przynajmniej na godzinkę bo odlatuję, a później to już mogę chodzić do późna w nocy. I strasznie bolą mnie nogi w pachwinach, nie wiem czy to mały gdzieś naciska czy poprostu miednica się rozsówa, za kilka dni mam wizytę to zapytam jaka może być tego przyczyna, a do tego kilka dni temu zdrętwiał mi najmniejszy palec u lewej ręki i wcale to nie mija - może nie uschnie.

no tak - zrobilysmy sie zniedolezniale - wiecie ile rzeczy stluklam przez ostatni miesiac ??? maz sie smieje ze bedziemy musieli zastawe zmienic bo sie niekompletna robi :)

i w nocy tez sie strasznie poce ...

marianek no niestety bol w pachwinach tez u mnie sie pojawil i bol krocza zwlaszcza wieczorami lub gdy sie w nocy obracam, bede musiala zapytac sie gina w piatek co jest grane czy to normalne. Ojj idzia faktycznie jestesmy niedolezne :) jednak koncowka ciazy jest okropna, ja juz marze zeby urodzic.

Te bóle w pachwinach to faktycznie "robota" miednicy, tzn położna mówiła, ze to dzieciatko juz zaczyna sie wstawiać czy też przymierzać główką w kanał rodny. To już ten czas!!!!

W sobotę byliśmy w IKEI w Gdańsku (a ile było "ciężarówek" aż Michu sie zdziwił, a my tylko uśmiechałyśmy sie do siebie) i tak mi sie piśku chciało, ze miałam uczucie, ze zaczyna mi sie szyjka rościagać-co za dziwne uczucie,tylko nie bolało. Po wizycie w wc ulżyło. Ale tak to jest jak smakowała herbatka z cytrynką a później co 5 min siku.

reklama
Uff, nadrobiłam zaległości w czytaniu w tym wątku, ale naprodukowałyście ;)
Ja jak na razie nie zauważyłam żebym się pociła w nocy (może dlatego że śpie nago ;)) ale jeśli chodzi o przewracanie się z boku na bok to rzeczywiście koszmar. W dodatku jak wiadomo trzeba to robić dość często bo wszystko boli. Moją ulubioną pozycją przed ciążą też była na brzuszku i ciężko było mi się przestawić na spania na boczkach  ::) i też marze kiedy wreszcie położe isę na brzuszku.
A co do wstawania, to czasem jak mężuś idzie na rano do pracy (6.00 pobódka) to też już potem nie moge zasnąć, nadrabiam to w ciągu dnia  ;D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry