reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża

reklama
Podejrzewam ciążę robiłam betę HCG i wyszedł mi taki miałam plamienia w dniu miesiączki i to nie był okres po tym plamieniu zrobiłam badanie beta hcg temperatura w pochwie utrzymuje się od 37 do 37,5 wizytę mam do lekarza dopiero 10 września 7 września niby mam dostać okres ale nie chce żeby był.Czuje się jak bym była w ciąży
Jakim cudem.mialaś plamienie w dniu miesiączki, skoro miesiączkę masz miec 7.09?

No ale Ty mówisz, że jesteś już po terminie miesiączki, a w tym przykładzie widać, że dziewczyna zrobiła betę grubo przed terminem, więc nie była w ciąży i miała ujemną betę tylko w momencie jej robienia w ciaży nie była
Ona napisała dalej, że ma mieć okres 7 września, więc ciężko zrozumieć o co chodzi 😉 może chodziło o plamienie w dniu owulacji

Po pierwsze jak beta jest negatywna, to nie możesz czuć się jakbyś była w ciąży, bo w niej nie jesteś, a za objawy ciążowe jest odpowiedzialne beta hcg i rosnący progesteron.

Po drugie, skoro masz mieć okres 7 września to chyba jest oczywiste, że jest za wcześnie na robienie bety i testów.
ja miałam ostatni okres 11 lipca w sierpniu 9 dostałam plamien i później po tych plamieniach zrobiłam betę HCG

ja miałam ostatni okres 11 lipca w sierpniu 9 dostałam plamien i później po tych plamieniach zrobiłam betę HCG
Te plamienie jakby w terminie okresu, więc równie dobrze mógł to być skąpy okres. Widzę, że na wyniku bety masz datę pobrania 20 sierpnia, więc jakby to plamienie świadczyło o ciąży to ta beta byłaby pozytywna.

w sierpniu miałam mieć miesiączkę a miałam plamienia implatycyjnego
Jakie plamienie implantacyjne jak ty masz ujemną betę… Jeśli już to możliwa była ciąża biochemiczna, ale tą betę mogłaś zrobić jak już całkiem spadła, przecież to 11 dni od plamienia było zrobione. Nie wiem czemu wrzucasz nam nieświeży wynik.
Powtórz betę jak twierdzisz, że jesteś w ciąży.

reklama
Do góry