reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Nie, nie było u mnie inaczej. Ale mam trochę wiedzy w tym temacie. Każdy ma
swoje doświadczenia,ale nauka rządzi się swoimi prawami.
W ogóle Twoje obliczenia wskazują na coś zupełnie odwrotnego.
Autorka pytania zrobiła test kilka dni przed miesiączką, gdzie wyszedł już pozytywny. Czyli beta była już powyżej 10 albo i 25 (zależy jaki test). Więc proszę nie pisz bzdur,że w tym wypadku 2 tygodnie różnicy są normalne. Bo nie są.
Ja też mam wiedzę. 😉 zrobiła test 2 dni przed i miała słabą kreskę. 😉 Ja miałam słabe kreski przy becie nawet ok 5 więc wcale nie musiała być niewiadomo jaka a termin ciąży wg kalkulatorów liczy się zazwyczaj na podstawie 14 dniowej fazy lutealnej. Nie każdy ma taką fazę lutealną. Nie jesteś lekarzem i nie Ty jej robiłaś USG-nie wiesz w jaki sposób lekarz zmierzył zarodek a uwierz, potrafią się pomylić. Kilka tygodni temu miałam USG w odstępnie 2 dni u 2 różnych lekarzy a różnica w pomiarach była 8mm- moje dziecko tak szybko nie rośnie. Poprostu ten pierwszy źle zmierzył i zarodek był według jego obliczeń mniejszy o 4-5mm, 2 dni później zarodek był 8mm większy. 😉

reklama
Ja też mam wiedzę. 😉 zrobiła test 2 dni przed i miała słabą kreskę. 😉 Ja miałam słabe kreski przy becie nawet ok 5 więc wcale nie musiała być niewiadomo jaka a termin ciąży wg kalkulatorów liczy się zazwyczaj na podstawie 14 dniowej fazy lutealnej. Nie każdy ma taką fazę lutealną. Nie jesteś lekarzem i nie Ty jej robiłaś USG-nie wiesz w jaki sposób lekarz zmierzył zarodek a uwierz, potrafią się pomylić. Kilka tygodni temu miałam USG w odstępnie 2 dni u 2 różnych lekarzy a różnica w pomiarach była 8mm- moje dziecko tak szybko nie rośnie. Poprostu ten pierwszy źle zmierzył i zarodek był według jego obliczeń mniejszy o 4-5mm, 2 dni później zarodek był 8mm większy. 😉
Dobra, nie mam zamiaru się kłócić. Żyj w swoim świecie. Powodzenia.

Ogólnie tak naprawdę nie wiemy ile ma nasz ciążowy cykl. Zakładając, że autorka miała pozytyw w 26dc to tak naprawdę ciężko określić kiedy była owulacja, bo jasne mogło to być książkowo w 14dc, ale równie dobrze mogła wyłapać bardzo wczesną ciąże (sama miałam cień na teście, a dzień wcześniej beta 1.4 czyli negatywna choć dziwnie równa). Jak była bardzo wczesna to w sumie może mieć takie przesunięcie.
O mierzeniu nie wspomnę.

Prawda jest taka, że i tak się nic nie zrobi. Pozostaje tylko czekać. Szczególnie, że jest zarodek z akcją serca

Do góry