reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
czesc kochane! udany dzisiaj dzien bo zrobilam pierwsze zakupy :-) mozecie zobaczyc w watku zamknietym.

Cyntia dzieki za linka do tej komody. nie moglam sobie tego jakos wyobrazic :sorry: mam nadzieje ze z mama jakos sie uklada. ja tam nie mam pojecia jeszcze o maluszkach ale mam kolezanke fizjoterapeutke maluszkow i z tego co wiem to jak zawsze sie przekreca na jedna strone i spi na tej samej, to warto go przekladac na ta druga i sprawdzic wlasnie z fizjoterapeuta czy wszystko ok, albo jak mozna mu pomoc rozwinac druga strone. cos takiego ;-)

iwo dzieki za informacje o mychuni. oby maly mial juz plucka rozwiniete jak przyjdzie na swiat.

Asia juz sesja? czekamy na zdjecia! a nie boisz sie ze jak polozysz malego do srodka to maz sie na niego polozy :laugh2: bo ja bym sie bala :sorry:

agamemnon ale te rehabilitacje to sama mozesz z nim robic czy musisz gdzies chodzic? tak jak dziewczyny mowia, super ze tak szybko sie zorientowaliscie ze cos jest nie tak bo jednak nic powaznego sie nie dzialo.

Susel a ja nie moge zobaczyc twoich zakupkow. Gratuluje ci ich :-) ja jutro bede miala troszke wolnego czasu to powrzucam tez te ciuszki fajniesze. Mam tylko nadzieje ze nie bedziecie mialy nic przeciwko ze tu ale :-/ hmm nadal nie mam dostepu do zamknietego :-(

No ta sesja szybko bo ta moja fotografka niestety czesto wyjezdza i w piatek zrobimy totki tylko mi a w grudniu juz moim ukochanym.
Ja sie nie boje polozyc malego w srodku bo moj Szym spi spokojnie, a jak jeszcze kot jest miedzy nami to mam beke z niego bo sie nie ruszy ;-) wiec o misia sie nie boje.

Cyntia jak spotkanie z mama? Mam nadzieje ze obeszlo sie bez nerwow!

Zycze wszystkim spokojnej nocy i jak najwiecej snu.

Ja dzis dostalam w prezenie pol torby z Ikei pampersow :-) i drugie pol ubranek. Chcialabym sie odwdzieczyc i kupic dla synka mojej kolezanki jakas fajna zabawke albo jakies super ubranko on urodzil sie w maju.

Cyntia - czy Ty dostałaś ode mnie prywatną wiadomość? Bo nie widzę u siebie w wysłanych i nie jestem pewna czy w ogóle wysłała się ta wiadomość czy poszła w kosmos...

Marchew - dostałam i jestem Ci bardzo wdzięczna za to, że skontaktowalas się z tamtą dziewczyną. Miałam Ci odpisać, ale nie ogarniam rzeczywistości ;) Trochę mnie przestraszylo to, że u nich to tyle się ciągnie. Biedny dzieciaczek.
Znam jedną osobę, która miała szczelinę odbytu i dopiero operacja zlikwidowała problem. Chirurg stwierdził, że u Adiego to jednak nie szczelina, a rozdarcie naskórka. Oby....

Asia - no nieźle! Pampersy idą jak woda! Teraz ja napisałam w sprawie dodania Cię do wątku ;)

Z mamą póki co spokojnie. Ja mam dystans, bo to nie jest łatwo tak raz dwa uznać, że sprawy nie było i jest wszystko ok.

Ponadrabiam przy następnym karmieniu....

Agamemnon - Adi też ma często odruch moro (nawet przez sen) i zawsze, gdy zmieniam pieluszkę leci na prawy bok. Śpi też na prawym. Ale myślę, że u nas to normalne. A jak się nazywa to, co dolega małemu? Długo będziecie rehabilitowac go?
Hm no B jak zmieniam pieluszkę to rączki ma w odruchu moro, zaczyna być spięty (wystraszony) i tak z prawego na lewy bok się "buja" jakby nie mógł złapać równowagi czyli tak niestabilnie leży. No i to już jest jedna nieprawidłowość.
Druga sprawa rączki, dziecko musi mieć je ciągle rozluźnione, nie ma prawa mieć dłoni zbitej w piąstkę. B ma lewą ciut zbitą jak się spina. H miał dwie non stop!

Właśnie w tym wszystkim chodzi o to tzn zawsze zastanawiam się co by było gdybym nie pojechała do neurologa bo dla mnie takie objawy byłyby normalne? Jak by się później zachowywał? Jak rozwijał itp? Bo ja po H po prostu jestem też i przewrażliwiona więc tak czy siak bym neurologa odwiedziła, no ale gdyby nie H to dla mnie B tez nie wykazuje czegoś niepokojącego.

iwo
, 5 razy dziennie reha. No i tak, dziecko ma byc wyspane, najedzone, nie wolno budzić. Już dawno powinnam B stymulować, a spi jak zabity.

mamoTiA noo specjalne smoczki są do kaszki :tak:Też pamiętam, jak H zagęszczałąm zeby dziadyga spał :-pNic mu to nie dało niestety. Szkoda, ze B nie moge czegoś przyłożyc na spanie :dry:
Zdrówka dla Toma! Taka pogoda dziadowska, ze choroby się pałętają. Nie wiem jak ja będę w taką zimnicę z dwójką się turlać do tego przedszkola, boszzzz

suselku, sama będę ją robić B. Jak się jedzie do tej babeczki to ona daje szczegółową rozpiskę co i jak, tam na miejscu ćwiczy się na lalce i na dziecku no i trzeba jechać z kimś, kto ma kamerkę i kameruje wszystko, zeby w domu mozna było zobaczyć.
Zaraz zerknę na wątek co kupiłaś :tak: Jak się czujesz??

Kurde, dzisiaj B znów od 2 do 4 nie spał :baffled:Wykończy mnie jak tak będzie co noc!

Jak podnieść matce ciśnienie? Przypomnieć sobie 10 minut przed wyjściem że się lekcji nie odrobiło :wściekła/y:. Dobrze że mogłam jej pomóc ale i tak się spóźnili............

Agamemnon - jak rozumiem to są ćwiczenia które sama z B będziesz wykonywać? Nie musisz gdzieś jeździć?
WOW już macie miesiąc!!!!!!

Cyntia a mama zostala u ciebie czy ponechala tego samego dnia?? Dzieki ze tam napisalas do admina.

Iwo moj Prezes tez tak ma. He i to jakos nadzwyczaj czesto. Grrr

Agamemnon ja podziwiam cie ze tak szybko zauwazylas i zareagowalas.

Chwale sie zdobyczami. Ale zeby nie zasmiecac watku wrzuce tylko kilka fotek

Załączniki

• 1414049393730.jpg
    1414049393730.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 42
  • 1414049405154.jpg
    1414049405154.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 36
  • 1414049416078.jpg
    1414049416078.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 36
  • 1414049427444.jpg
    1414049427444.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
iwo, a no, samodzielne ćwiczenia :tak: Jak się dzisiaj czujesz??

Asia nooo łowy super! :-) Wzięłaś tamte ciuchy od koleżanki?? Jak tam dzisiaj samopoczucie??

reklama
Aga no wlasnie te ciuchy to od niej. Zaplacilam 200 plus ostrzyglam ich za free ;-)
Samopoczucie super, dziekuje. Wlasnie zagospodarowalam 3 polki w szafie dla malego ;-) i zabieram sie za obicie puf.

Do góry