reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Jestem po ktg. Czekam na lekarza. Tętno dochodziło do 170 wiele razy, ale położna mówi, że zapis ładny. A niby norma jest do 160 - to już sama nie wiem.

Ale nabawiłam się wstydu, bo się posiusialam podczas ktg :/ I głupia zaczęłam się z tego śmiać, eh. Mam gacie i spodnie mokre i tak czekam na lekarza. P. ma mi donieść podpaski, ale co tyłek mam mokry, to mam :( Wiocha.

reklama
Czekam teraz na USG. Norma jest od 110 do 160. Najwyzej napiszę sms-a do mojego gina co o tym myśli, bo on kiedyś się zaniepokoił, gdy było 161.

cyntia to &&&& :* chociaż chłopcy to chyba mają trochę większe tętno, ale lepiej spytaj lekarza :* a posiusianiem się nie przejmuj ;-) ja z brzuchem jak kichałam, kasłałam albo śmiałam się, to nieraz popuściłam :-p takie uroki ciąży :cool2:

asia
:* dobrze, że w miarę gładko to idzie :*

phoebe no niby na piersi są tak często kupy, ale żeby aż odparzenie? Dlatego pomyślałam o mm... Nie wiem... może coś w mm Małą uczula? Może ma nietolerancję laktozy? Zwłaszcza, że mało przybiera... a w mm masz jednak laktozę- chyba, że kupujesz jakieś specjalne mleko... w PL są preparaty ułatwiające trawienie laktozy, może to by Wam pomogło? Taka nietolerancja nie musi być od początku, może się ujawnić później :* ja bym spróbowała albo z innym mm, jakimś specjalnym albo podałabym te kropelki...:*

Cyntia mi w tamtym tyg wychodziło 3 razy tętno 180i przez to byłam na obserwacji,:-(nie kazali ci powtórzyć?

Już dzisiaj wszystko przygotowałam,mała się z brzuchu tłucze,ledwo co zjem a ona wariuje;-)

Mona - cieszy się że niebawem mamusię zobaczy. Piękny suwaczek!!!!!!!!

Cytnia - myślę że powninni cię zostawić chociaż może samo badanie go stresuje i stąd to tętno. Torbe zabrałaś, prawda?

Phoebe - w PL jest dobra maść Tormentiol, jakby nie schodziło to może uda ci się załatwić.

Phoebe - oby maść pomogła na tę maleńką pupke!

Asia - życzę Ci, aby udało się szybko i bez stresów przejść całą procedurę!

Iwo - możliwe, że badanie go stresowalo. Te pasy były mocno zaciśnięte, a on na co dzień tak nie szaleje. A co tam u Ciebie? Udało się ustalić coś więcej co do wypłaty? A jak zdrówko córci w ogóle?

3 godziny w oszczanych portkach :D i to nie była kropelka ;)
Mam mieszane odczucia:
- łożysko na tylnej ścianie, a niby całą ciążę (według 3 lekarzy) na przedniej.
- waga prawie 3300 g - czyli młody przybrał tylko 300 g w ciągu 3 tygodni?
- tętno przekraczalo 170 ale, że w trakcie, gdy młody szalał, więc niby ok. Mam detektor tętna płodu, więc będę obserwować (zazwyczaj jest ok. 135).

- łożysko II/III stopień, czyli norma.

Wczoraj rozwarcie wewnętrzne 1 cm. Dziś 1,5 - 2 "palec wchodzi luźno". Trzeba czekać w domu :)

reklama
Cyntia - w ostatnich dniach to potrafią odesłać a pacjentka i tak za kilka godzin wraca z piękną akcją porodową

Co do wypłaty to uratowac się raczej nie da, przelem powinnam mieć w pt to zobaczę, jak się zachowac w stosunku do koleżanki nie wiem..........
Juleczka OK, bierze leki i na razie nic nie nawraca. No może po basenie wieczorem jedno z kolan boli ale pod koniec m-ca zrobimy badania to zaobczymy czy coś się dzieje. Kolejne spotkanie z reumatologiem mamy 15.10

Do góry