reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Phoebe mi polozna mowila ze mozna w takich sytuacjach kapac w tym proszku nadmanganian potasu to jest takie fioletowe i to jest tez na rany, nie wiem czy dostaniesz takie cos u siebie? Ja to kupilam w takiej malej saszetce. Nie odstawiaj od razu od piersi, sprobuj innych metod jeszcze.

My z Lenka w czwartek jedziemy na warsztaty chustonoszenia. Chuste kupilam juz dawno, raz probowalam zawiazac i mi nie wyszlo, wkurzylam sie i schowalam ja do szafy. Ostatnio zadzwonili ze szkoly rodzenia, do ktorej chodzilismy, ze organizuja cos takiego to sie zapisalam, moze sie naucze jak mi ktos pokaze:)

reklama
hej dziewczynki

Wypatruje wieści o Ludziku ale milczy jak zaklęta :laugh2: brak wiadomości do dobra wiadomość!!!

Na wieczór miałam takiego wkur.. ze do tej pory mam cukier poniesiony. Kumpela do mnie dzwoni i mówi że zapomniała dostarczyc mojego zwolnienia w sierpniu i teraz mi obetną o 20% ( Gosia mogą tak?). Niby wypłatę sierpniową dostałam normalna ale nie wiem co teraz a jeszcze łóżeczko mam kupić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przecież miała tylko zleźć z 4p na parter!!! Ona mówi że mi odda tą kasę ale to spora suma i nie wiem jak się zachować. Jakie jest Wasze zdanie??

Jak nie mandat to US a teraz to no ile można!!!!!!!

hej dziewczyny
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

dziś musiałam wstać po 7, bo o 8 mogę już mieć kuriera z rzeczami dla męża
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
dziś w sumie ma ich przyjechać 3
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

z drugiej strony i tak bardzo źle sypiam jak mąż wyjeżdża na takie delegacje, jak się okazało wczoraj i w jedna i w druga stronę jest kierowcą
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
wyszedł z domu o 4.10 i jeszcze nie dojechali, bo mówił, że zadzwoni...

dziś pierwszy raz poczułam czkawkę mojego syna, dziwne uczucie
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

a rano się wystraszyłam, bo obudził mnie ból brzucha z lewej strony, ale na szczęście ten "skurcz" po chwili przeszedł...

a ja się wkurzyłam wczoraj na maxa :wściekła/y: teściu dostał w spadku po ciotce dom jak go sprzeda kupimy sobie mieszkanie :tak: do września mieszkała tam taka babka ci miała się niby ciotkom opiekować, ale tego nie robiła i jeszcze ją biła itp :wściekła/y: wystawiliśmy dom na sprzedaż, a teraz się okazało, że gdzie się nie ruszymy wszędzie długi po tej babce do spłacenia :wściekła/y: największy w gazowni ok 6 tys :wściekła/y: i te pieniądze co zbieraliśmy na podatek od spadku (kwota też nie mała) trzeba ruszyć żeby długi pospłacać :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Na chwilke tylko, pozniej postaram sie odpisac dokladniej, ale zaraz musze do przychodni dzwonic i malego do szkoly odprowadzic.

Dziewczyny od urodzenia mala myje przy kazdym przewijaniu woda, uzywalam sudocrem ktory byl super przy moich chlopakach, ale nie pomogl, maz dostal od kolezanki z pracy linomag ten zielony, polozna polecila metanium, teraz uzywam krem na sutki, bo pisze ze jest tez wlasnie na popekana skore, czyli i na ranki moze byc( jest prawie identyczny jak linomag ale bardziej gesty). Kilka razy kapalam mala w rumianku i nic. Samej mi sie chce plakac jak ona sie zanosi przy przewijaniu.
Zadzwonie zaraz do lekarza, moze przepisze jakas masc i od razu niech sprawdzi czy jakas infekcja sie nie rozpoczyna od katarku.

Uciekam sie ubierac. Do pozniej.

Jestem wykończona po nocy - szkoda, że nie przez skurcze. Mam nadzieję, że z uchem przechodzę już ten moment kulminacyjny i będzie coraz lżej. Aż mnie mnie, kuwa, mdli z bólu. Pospałam z pół godziny i się obudziłam o północy z bólu. Wzięłam paracetamol. Gó. daje :/ No ale coś tam przyćmił po jakimś czasie, na tyle, że pospałam 2 godziny, a później znowu, więc znowu wzięłam paracetamol i jak łaskawie zaczął działać, to znowu te 2 godziny snu, a później męczarnie.

Mam jechać na ktg, a P. już ma dąsy, bo sobie ustawił coaching i dopiero po 13 mnie zawiezie. Kurczę, koleś przestawia ten coaching co chwilę, ludzie potrafią mu na ostatnią chwilę odmówić, ale on to już nie może poprzesuwać - no ktg nie jest przecież ważne.
A jeszcze mnie wkurzył z rana aż się poryczałam. Obudziłam się i mu zaczęłam opowiadać o nocy - to, co Wam tutaj, a ten mi przerwał tekstem "ku*wa, weź Ty się posłuchaj". Nie życzę nikomu bólu ucha, gdy nie można wziąć leków przeciwbólowych, które go uśmierzą, ale chcę, aby na P. to przeszło, tylko jak to zrobić :cool: Hehe, no jakbym sobie coś tam wyskrobała i mu wrzuciła do ucha? Oj, sam pomysł mi humor poprawił :laugh2:

Mychunia - a ta babka nie żyje tak? To nie da się jakoś umorzyć tych długów? No w końcu są po niej. Okropna sytuacja.

Iwo - może zadzwoń na infolinię ZUS-u podpytać? Ja nie słyszałam o takiej sytuacji, ale nie fajnie by było....

MamaTomeczka - no fajnie się mężu zachował! Oby więcej takich ludzkich odruchów miał. Od razu milej jest przecież.

Ostatnia edycja:
phoebe a może to wina mleka, którym dokarmiasz? Ja bym zaczęła od tego, a nie od piersi... qrcze współczuję :* bo przy takim Maleństwie, to naprawdę nic nie wiadomo...

cyntia
oj Ty za dobra jesteś dla swojego P :no: już kilka razy napisałaś o takich jego niemiłych zachowaniach :no: Kochanie wszyscy mamy prawo pomarudzić zwłaszcza, że masz powód :* współczuję bólu ucha, oby szybko przeszło :*

iwo
ja bym się nie szczypała - jej wina, więc niech oddaje Ci kasę :wściekła/y: nikt na pieniądzach nie śpi... no prawie nikt ;-)

mamaTomeczka oj zazdroszczę czasu z Tomem :cool2: mojego w tygodniu ciągle nie ma :-( a w weekendy też woli spędzać czas z Gabrysiem niż bawić Grzesia... ale jeszcze trochę - im Grześ starszy tym łatwiej :happy: a ja się zbieram, żeby znów na łeb hennę położyć i jakoś się nie mogę zebrać :confused2: włosy nadal mi lecą garściami :no:

Cześć :happy:
Pierwszy dzień jesieni i u nas typowo jesiennie - pada od rana i zimno :cool: siedzimy z Grzesiem w domu i jajko zaraz zniosę chyba :sorry: A znów wyjechał... :-(

Już P. zadzwonił, że coś tam poprzesuwał i będzie godzinę szybciej. I mówi, że jakby tylko coś się działo, to mam natychmiast dzwonić. To mu powiedziałam, że nie będę mu marudzić i sobie pojadę taksówką :ninja2:

reklama
hej!
No i co, miałam już być na porodówce i nie jestem, choć dzień się jeszcze nie skonczył (plis plis plis).
Od 6 mam skurcze ale nieregularne choć dosyć wyczuwalne. Zapisuje sobie na kartce co ile je mam i czekam aż będą systematycznie się pojawiać. Wzięłam sobie nawet z rana gliceryniaka co by wiedzieć, ze to na pewno skurcz a nie ból brzucha z powodu niewypróżnienia ;)
Mam nadzieje, że Ludzik urodziła i teraz zabierze mnie z Cyntią :tak: Cyntia, zgadzasz się nie? :-p
Nie piałam Wam wczoraj, Błażej waży 3,5kg :happy:

kurde czekajcie, sasiadka po coś lezie, wysyłam posta a potem poodpisuje

Do góry