reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

No wyszłyśmy:cool2: wyniki rezonansu bedą dopiero pod koniec tygodnia. Swoja droga to skandal by w szpitalu tylko jedna osoba była w stanie to opisać. Odstawiamy leki przeciwzapalne i czekamy na rozwój sytuacji :sorry2:

reklama
dziewczyny, a ja już też mam dość tego kataru, ale jakoś damy radę:)

dzisiaj kupiliśmy fotelik:) używany, ale w takiej cenie, że ja jestem bardzo szczęśliwa - wartość rynkowa - 1100 zł, a my za 500 kupiliśmy:) wygląda jak nowy:)Maxi Cosi Cabrio + baza Family Fix Skórzewo • OLX.pl (dawniej Tablica.pl)

ale jestem szczęśliwa, bo jak myślałam o zakupie nowego z bazą to mnie ta kwota trochę przerażała:) na liście kolejny punkt do skreślenia:)

Iwo super, że wyszłyście:) trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:)

Cześć laski :-) jaka u Was pogoda? U mnie wczoraj cały dzień padało, a dziś pochmurno i jak na razie bez deszczu :tak: masakra, cały czas bym spała :zawstydzona/y: nic mi się dziś nie chce. Wczoraj tak się narobiłam przy tych meblach, że myślałam, że odjadę tak mnie nogi bolały od łażenia :-( ja wczoraj jak wszystkie rzeczy wypakowałam ze starych mebli to usiadłam na wersalce, rozejrzałam się po pokoju i o mało się nie rozryczałam tyle tego było :szok: ale mąż wrócił z pracy i moment złożyliśmy tą szafę, pomógł mi jeszcze wszystko poukładać w szafie i gites :tak: zostało mi tu kilka rzeczy ale to już na spokojnie sobie dzisiaj ogarnę :-)

iwo trzymam kciuki za pozytywne wyniki rezonansu :tak: daj znać jak będziesz coś wiedziała i jak po odstawieniu tych leków przeciwzapalnych.

kasiulka trzymaj się kochana, wszystko będzie dobrze :tak: leż i odpoczywaj, już niedługo :tak:

mychunia wycieranie nocha nie zaszkodzi :-D ja na początku ciąży też miałam katar, później zapalenie oskrzeli doszło i taki miałam straszny kaszel chyba przez 3 tygodnie i tak sobie myślałam, że jak będę tak kaszleć to mi jeszcze wyleci :-D ale na szczęście kaszel minął, a dzidzka rośnie :tak:

ludzik fotelik ładny :tak: ale to sam fotelik samochodowy kosztował 500zł?

ok, ja idę coś zjeść bo mi w brzuchu flaki jeżdżą :-D

Kasiula, ale to nie ważne czy ubywa ich 1,2 czy 5 cm w ciągu dnia, powinni to monitorować, bo dzisiaj ubędzie 2 cm, a jutro 10 i co wtedy?? Masz rację upomnij się i niech Ci wytłumaczą czemu tak rzadko to sprawdzają. Tym bardziej, że jak będzie mało wód, albo wcale muszą szybko reagować, bo Maleństwo szybko trzeba przewieźć do innego czpitala, czyż nie?

Marchewa chore to, bo ja mam co wizytę takie mega szybkie usg, tak, żeby sprawdzić ilość wód i serduszko malutkiej... Tym bardziej prywatnie lekarka powinna sprawdzać takie rzeczy ;/

Mychunia te przeziębienia i katary to zmora w ciąży - ani leków wziąć porządnych, ani nic, a na dodatek stres czy maleństwu nie zaszkodzi. Ja teraz też przez te pogody się boję, bo nie daj Boże coś to żeby się Mała z zapaleniem płuc nie urodziła, jakby mnie teraz jakaś choroba złapała ;/ A pogody kiepskie. Kochana uważaj na siebie, bo to wszystko ma wpływ na Maleństwo. :*

Iwo w końcu w domu, oby już tak pozostało. Rezonans mam nadzieję wyjdzie wzorowo, a po odstawieniu leków też nic się córci nie pogorszy. Tulasy dla Was kochane, dzielne jesteście, zwłaszcza Twoja córcia, że to wszystko tak wytrzymuje.

Ludzik fajny fotelik :) Ja dostałam Coneco, ale nie gardzę, bo to prezent, więc się cieszę bardzo :) Co do kosztów Maxi Cosi to są przerażające :( Ja niestety nie mogłabym sobie na taki pozwolić ;(

Ewka u mnie pogoda jak u Ciebie - wczoraj deszcz dzisiaj zachmurzenia, ale padało chyba wcześniej, bo wszystko mokre... To się kobieto narobiłaś - Ty nie przesadzaj też zbytnio... Chyba, że chcesz już rodzić to idź na spacer lepiej :p

Cześć dziewczyny,

my wczoraj byliśmy u mojej kuzynki po południu i w rezultacie trochę się zasiedzieliśmy, ale dzieciaki to już tak dawały popalić, że chyba taki dzień był. Nadia dzisiaj dała pospać do 8 - cud po prostu, ale może to przez pogodę... Co prawda ja nie spałam już jakiś czas, ale za to wyleżałam się. Mój A nadal zwlec z łózka się nie chce ;/ Czasami chciałabym tak jak on leżeć, nie wstawać i mieć wszystko gdzieś, ale jak ja nie wstanę to dziecku nikt nie zrobi śniadania, kakao i innych rzeczy, on uważa, że jak ja nie pracuje tylko siedzę w domu to się nie męczę chyba niczym? I że zawsze od samego rana jestem w świetnym humorze zwarta i gotowa do pracy domowej ;/ Faceci czasami są tak bardzo ograniczeni i zapatrzeni w siebie... ;/ haha najbardziej chce mi się śmiać z tego, że cały czas mówi, że jak się Majka urodzi to on będzie do niej w nocy wstawał i ją karmił, nawet jak będzie pracował od rana. Zobaczymy ile tak wytrzyma i czy dobudzi się w ogóle jak będzie Majka płakała.

hej hej

Ewka
fajnie, że już masz szafę złożoną i pomału sobie układasz w niej.

Ja wczoraj byłam na wizycie ale tylko się zdołowałam, nawet nie chce mi się opisywać. Napiszę tylko, że zapis ktg wyszedł niebardzo i w czwartek mam iść na przepływy. W zasadzie nie wiem na ile ktg jest niepoprawne a na ile naciągane z tymi przepływami, bo kosztują 180 zł. Chciałam zeby mi w szpitalu zrobili ktg ale babka powiedziała, że nie zrobią, tylko w momencie jak nie będę czuła ruchów a Fabian się tak wierci, ze brzuch ciągle faluje.

Dziś u nas tez pochmurnie, ale zapowiadają upały. Nadia od rana marudna i płacze. Dzieci uczą cierpliwości, nie ma co :)

miłego dnia

Nie, 500zł fotelik z bazą kosztował ( taki sam zestaw w sklepie 1100zł). Normalnie baza sama kosztuje coś ok 600zł. A ja chciałam bazę, bo my jeździmy dużo i jakoś mi to bardziej wygląda bezpiecznie, a mamy auto z IsoFixem, więc w sam raz, a do tego baza taka informuje czy fotelik jest dobrze i bezpiecznie zamontowany.

No u Nas dziewczyny tez pogoda nie rozpieszcza. Jest po prostu zimno. Już mam tej pogody dość.

Ewka zazdroszczę, że masz gdzie rzeczy układać:) My na razie szukamy jakie mebelki dokupić do naszej sypialni co by mała miała swoje miejsce.

Kinia, ja też w sumie nie wiedziałam, czy będziemy mogli sobie pozwolić na nowy fotelik w tej klasie co nam się podobał z bazą, ale trafiła się taka oferta, więc od razu zadzwoniłam i kupiliśmy.

Wikki mam nadzieję,że wszystko dobrze. A to tylko próba wyciągnięcia kasy. Czasem mam wrażenie, że lekarze prywatnie próbują od swoich pacjentek wyciągnąć kasę i zlecają kolejne konsultacje.

ewka dzięki uspokoiłaś mnie, bo czasem czuję jak coś mi strasznie w nosie dokucza, a nie umiem tego wydmuchać i jak tak smarkam czasem boli mnie brzuszek :-(

Kinia dziś mam mieć usg a lekarze twierdzą ze wody sie odnawiaja a mi tak bardzo nie lecą te wody . Ale i tak powinni kontrolować częściej a ja mam co nie cały tydzień . Wiki oby było wszystko dobrze .

reklama
Wikki a miałaś wgląd w to ktg? Jakie było tętno? Tzn jak się wahało, w jakim przedziale - pamiętasz?

Ludzik no to fajnie, że jednak Wam się udało kupić :)

Kasiula to niech robią i to jak najczęściej, niech sprawdzają wszystko.

Do góry