reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
mamaTomeczka Ty to jesteś prze agentka. Ja akurat jestem taką osobą, że bardzo cieszę się jak mnie ktoś odwiedzał. Zresztą ja w szpitalu po porodzie spędziłam 3 tygodnie i ogólnie była ciężka sytuacja u mnie więc potrzebowałam towarzystwa do wsparcia.
julia Współczuję choróbska. Zdrówka życzę!
emalia Witamy! Ja śluz generalnie cały czas mam wodnisto-kremowy. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok i żebyś ujrzała swoją fasolinkę :*
asicka Myślę że musisz zrobić tak jak mamaTomcia mówi. Z góry powiedzieć że nie życzysz sobie odwiedzin przynajmniej jeszcze przez kilka dni po powrocie! No i że mają się zapowiedzieć telefonicznie. Nie przejmuj się! Bądź zdecydowana!
wiki Ja przez całą pierwszą ciąże smarowałam się po każdej kąpieli/prysznicu balsamem Garniera tym czerwonym i na szczęście nie wylazł mi żaden rozstęp. Teraz smaruję się tym samym :)
Kinia Współczuję bóli. Oby szybko poszły precz!

A ja czekam aż Zuza wstanie z drzemki i jedziemy do moich rodziców dziś :) Domek wysprzątany więc teraz relaks :D
Aha, załączyłam zdjęcia naszego bobaska w odpowiednim wątku ;)

Noooooo u nas dziś leniwa sobota, m w domku, pobawił się od rana z Gabrysiem, ja się obijam choć miałam sprzątać... :baffled: jedyne co zrobiłam w ramach "nieobijania" się, to poszłam dziś na rower :-p

wiikki ja w pierwszej ciąży używałam balsamu Babydream fur mama - dla mnie super zapach no i skład ma bardzo dobry :happy: zawsze będę go polecała :happy: teraz też go używam, naprzemiennie z jakimś Garnierem z syropem klonowym - też jest niezły :happy: też nie miałam rozstępów na brzuchu i mam nadzieję, że teraz również tak pozostanie ;-) mam na tyłku i kilka na biodrach, ale one wyszły jeszcze przed pierwszą ciążą, gdy namiętnie się odchudzałam z kości do ości :crazy: marzy mi się zabieg usuwania tych na tyłku, ale to jak wygram w totka :hmm:

emalia
ja na początku ciąży śluzu w zasadzie nie miałam, potem pojawiło się sporo wodnisto-kremowego, teraz mam dużo, ale to pewnie od lutki dowcipnej :confused: trzymam kciuki za Was, tym razem będzie dobrze :happy2: spanie do 10????? - marzenie ściętej głowy :szok: :-D

Julia, jak się Kochana czujesz?

Emalia, witaj :) Podaj swoje dane to dopiszę Ciebie do listy, a datę porodu dopiszemy jak będziesz znała :) https://www.babyboom.pl/forum/stara...7/lista-ciezarowek-ze-staraczek-2013-a-68928/

asicka, Kochana ja też mam dużą rodzinę. Jak urodziłam o 23:35, to na drugi dzień w szpitalu dużo osób zaczęło mnie odwiedzać, aż w końcu dla mamy powiedziałam (źle się z tym czuje, ale musiałam), żeby poszła do domu, bo zmęczona jestem i nie miałam nawet kiedy odpocząć. To samo w domu jak co chwilkę ktoś do mnie przychodził. Kobieta musi po porodzie dojść do siebie.

A u mnie w domu źle.. mąż do pracy właśnie pojechał, a teściowa jak ***** mnie traktuje ;) Oliwka co chwilę basiu, basiu (zamiast babcia mówi basia), a teściowa nie odwróciła się do dziecka i nawet nic nie powiedziała ;/ Teść sam od siebie z nami rozmawia, a ta głupia ***** nie chce rozmawiać. Do mnie odzywa się tylko aby opieprzyć, a tak to nawet obiadu nie gotowała jak w kuchni byliśmy dopiero jak poszłam na górę. Nie wiem o co jej chodzi, przecież nie zarazi się;/

Hej dziewczynki:-)

No ja czuje sie dzis o niebo lepiej:-) chyba przez to ze poprzednia noc nie spalam tak sie fatalnie czulam:-\

Malus no to faktycznie niepowazna ta tesciowa:-\ z czym ma problem? Jak ja miwszkalam z tesciowa.to tez sie mijalysmy..teraz ja niemam nawet ochoty na rozmowe z nia!

Benfica rowerek?:-) fajnie:-) ja dzis mialam troche mobilizacji i posprzatalam w domu maz w szoku bo myslal ze bedzie ogarniac mieszkanie:-)

Emaila mam nadzieje ze.uslyszymy od ciebie!!":-):-):-)

Oj Malusiu Ty to trafiłas na nie fajnych teściów...:-/ Ja za swoimi też nie przepadam ale idzie wytrzymać jakoś...

Tej nocy mało co spałam...:-/ co 1-2 godziny siku... Brzuch swedzi... Bok boli jak nie jeden to drugi no i plecy też:-/ wogóle czuje jakby Ania się zsunela dużo niżej... Po pierwsze o wiele częściej chodzę do łazienki... Bo drugie czuje ciągle taki ucisk na ten pęcherz i ból:-/ a no i też ból w pachwinach... Większy niż do tej pory... I jeszcze jak się ruszę cokolwiek to boli brzuch na dole... Częściej też jest twardy... Pozatym wszystko bez zmian... W czwartek wizyta... Eh... Ja to Wam tylko marudze ale musicie ze mną jakoś wytrzymać:-)

reklama
Asicka wiadomo my wysluchamy:-) zal sie ile wlezie hehe:-)
No koncowka jest nie do pozazdroszczenia:-\

Dzis urodzil sie mojego brata synek Oliwier 4100g 57cm wiec kawal chlopczyka z niego:-)

Do góry