reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Grzanka objechaliśmy nasze osiedle dookoła, równymi chodnikami ( bo byliśmy tylko 30 min.), więc trudno określić tak w 100%, ale okej jak na moje:) Na pewno bardzo lekko się prowadzi i nie musiałam się z nim siłować:)

A co do wrażeń na szczęście dziś dzień tylko z rodzicami, więc uspokoi się maluszek:) teraz w śr M ma urodziny, więc znowu jakiś najazd mały będzie ( przyjedzie teściowa i znowu będzie gadać,że u Nas w domu jest za zimno - 21st, to za zimno dla takiej małej istotki jak ona i potem nagada siostrze M i będzie kazać jej dzwonić i Nas namówić co byśmy dogrzewali już mieszkanie - a my je raczej wietrzymy, co by mała miała odpowiednio wilgotne powietrze i nie miała problemów z nosem).

Suselku dobrze, że psychicznie co raz lepiej u Ciebie, a fizycznie w pierwszym trymestrze może być różnie. Zobaczysz minie, II trymestr będzie lepiej, żeby w III być trochę bardziej ociężałym:) A tak w ogóle to już 9 tydzień to zaraz będziecie się chwalić światu:)

Tydzień temu o tej porze miałam ostatnie parcie...:) jejku to już tydzień nam minął:)

Grzanka, a gdzie robiłaś USG bioderek?? hmm dodzwonienie się gdziekolwiek graniczy z cudem, a terminy dostaję z kosmosu, lepiej było może przed porodem się umówić:) - chyba pójdziemy prywatnie.

hej laski :-D

wczoraj złamałam dietę cukrzycową i zjadłam sobie 2 kawałki sernika na zimno na ur teścia :tak:
ja rano byłam na badaniach krwi (glukoza na czczo i odczynnik coombosa) po południu już wyniki :-) potem wyrejestrowałam się z urze]ędu pracy i wróciłam do domku :-D

Grzanka czyli tak samo jak ja:) właśnie staram się gdzieś umówić i odbijam się od ścian - skończy się to prywatą.

Ja rodziłam w Raszei, a USG udało mi się umówić na 6tydz. życia Zosi - nie wiem czy pójdziemy prywatnie w 4, a w 6 na NFZ zobaczymy jeszcze. Wychodzi na to, ze USG powinno się umawiać jeszcze w ciąży:) w ciemno strzelając kiedy się urodzi:)

hej dziewczynki

Ale się złaziłam - dziś robiłam badania i okulistę miałam a że i nieszczęsne krople to trzeba był autobusem jechać. Mimo dużej wady wzroku nie ma przeciwskazań do porodu SN. Tego się spodziewałam bo wada nie rośnie mi od 18 r. ż.
Potem zahaczyłam o galerię i stwierdziłam że się nie nadaje :-( co sklep to musiałam usiąść i odpocząć. Za chiny nie wiem co młodej kupić od siostry, nic mi się nie rzuciło w oczy :sorry2:. Za to jutro już będę miała łożeczko i finito. :-D:-D:-D

Grzanka, Ludzik - pamiętam ze 10 lat temu nie było lepiej z tym usg. Nam co prawda się udało bo w przychodni wskazali miejsce gdzie będzie termin ale cuda na kiju dosłownie.

Grzanko - jak dzisiejsze karmienia

Mychunia - mam nadzieje że ta glukoza wyjdzie OK, bo czasem jak zjesz coś niewskazanego wieczorem to rano jest podwyższony wynik :-(

Agamemnon, Cytnia - jak sobie dajecie radę z maluszkami?

Susełku - jeszcze chwila i bedziecie się chwalić swoim szczęściem

reklama
Do góry