reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Kinia1 - a kto CI teraz bezpośrednio wypłaca ZUS czy pracodawca (ile jest pracowników u Ciebie) bo może przeszłaś na "garnuszek ZUS a tam płaca nie za miesiąc kalendarzowy a za każdej L4 osobno...

ewka - ja 1 ciąży miała pod sam koniec 104cm, a w sumie 100 chwile po 30t potem już wolno rósł, a nawet pod sam koniec obwód zmalał bo "opadł"
...ale chyba ciężko się porównywać to jak z biustem ;-)

reklama
Iwo jakby tak się dało znaleźć pracę "od ręki" to już dawno by zmienił. Rozmowa zobaczymy do wtorku mają dzwonić jak będą zainteresowani. Niestety na rodzinę średnio możemy liczyć, stad też moje załamanie całą sytuacją.

Malusiu mam nadzieję, bo co już myślę, że będzie dobrze to wszystko się chrzani :-/

Goska z tego co wiem pracodawca nadal, bo jest dużo pracowników, powyżej 500 nawet i lepiej jak zliczyć wszystkie działy. W poniedziałek postaram się to wyjaśnić. ..

Mama Tomeczka - w środę mam spotkanie z genetykiem to się dowiem co mogło spowodować taki wynik. Lekarz który robił usg mówił że takie wyniki pappa mogą świadczyć o późniejszych problemach z łożyskiem i 3 trymestrze dziecko może wolno rosnąć.

Podpaski i podkłady to w aptece kupowałam.

Laseczki - wczoraj miałam ślub. Zacznę od tego, że była u nas od Wielkiego Piątku moja mama. Przyjechała wcześniej, by zrobić obiad świąteczny i posprzątać. Wyglądało to tak, że nonstop próbowała mną dyrygować. Ona jest pedantką. Do tego myśli, że wszyscy się na nią patrzą (nawet śmieci nie wyrzuci bez ułożenia fryzury jak na wesele).. Więc za to, co odwaliłam na ślubie miała focha przez parę godzin.
No to przejdę do meritum :-D Ślub był w urzędzie. P. zaczął mówić swoją przysięgę. Zachciało mi się śmiać jak zobaczyłam, że zapiął marynarkę na oba guziki, a potem jak zobaczyłam jak zawiązał krawat ;-) Przyszła kolej na mnie i gdy miałam powiedzieć, że zakładamy rodzinę, to zaczęłam się śmiać, a już zwrot "związek małżeński" wywołał u mnie niezłe parsknięcie. To było niekontrolowane i było pewnie efektem stresu. Ogólnie, co oglądamy filmik, to nas to bawi
:-D

A i póki co te osoby, ktore nie przyjechaly z mojej strony, a ktore ja zapraszalam nie zadzwonily nawet z zyczeniami. Taki tępy manifest, by pokazać, że ślub cywilny nie ma dla nich znaczenia. Betony. My jesteśmy szczęśliwi i nikt nam tego nie odbierze
:tak:

hej dziewczęta

Cyntia dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia :) a ja też reaguje śmiechem gdy złapie mnie stres i mam wystąpić publicznie, to jest silniejsze ode mnie.

MamaTomeczka a dlaczego Tomuś urodził się w 36 tygodniu ciąży ? Ja swoje rzeczy higieniczne kupowałam przez internet Apteka internetowa: Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty | AptekaGemini.pl polecam mają bardzo dobre ceny

Kinia współczuję sytuacji :( mam nadzieje, że mąż dostanie pracę a Ty wyjasnisz sytuację z wypłatą.

Ja dziś miałam fajny dzień, rodzinny we trójkę spacerowaliśmy po pparku, później błogi odpoczyne na balkonie. Mąż ma tydzień wolnego więc w ogole już jestem szczęśliwa. Jutro rano jedziemy na wioskę do teściów na parę dni myślę, że do czwartku. Zapowiadają ładną pogodę :) Pewnie będzie mnie mniej, bo mężowy ma robić jakiś projekt na komputrze.

Kinia1 - to jedyne co mi przychodzi do głowy to to że kadry czy osoba która liczy wypłaty nie dostała L4 na czas i te 700żł to końcówka przedostatniego L4

co do pieluch to ja ledwie zdążyłam 1 paczkę 1-nek wykorzystać, a 2-jek ledwie 2 paczki ;-) na 2 miesiące córka ważyła już 6300:szok: na samym cycku się tak "spasła" (na 4 miesiące 8400)
...po roku jej przeszło i teraz szczuplutka

reklama
Cyntia, i dobrze. To był Twój i Twojego P dzień i nikt nie ma prawa Wam mówić, że coś nie tak było. Kochana, ciesze się z Waszego szczęścia. Zasłużyłaś :* Wcześniej pisałam, ale jeszcze raz napiszę "Wszystkiego Najlepszego Na nowej drodze życia :*". Jak możesz wstaw zdjęcie ze ślubu w naszym zamkniętym wątku. Na pewno każda z nas z chęcią Ciebie zobaczy :) Musiałaś pięknie wyglądać.

Kinia, smutno się robi jak tak piszesz <przytul>:*

madziullka, asicka, ucałujcie swoje dzieciaczki od cioci forumowej :*:) Jak się czują Wasze maluszki

mamaTomeczka, przy jednej i drugiej pampersy miałam tak. Jedynki tylko jedno opakowanie, dwójek tylko dwa opakowania, a później trójki i dość długo używałam ich. Nie ma sensu kupować najmniejszych pampersów dużo, bo na początku dzieciak bardzo szybko rośnie.

Do góry