reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

reklama
Artystka a co z ojcem dziecka? oczywiscie jak ciaza byla zagrozona to dobrze postapilas i widze ze chcesz skaczyc szkole napewno sie uda zobaczysz nauka nie zajac nie ucieknie dobrze ze chcesz:)

Czyli nie tylko ja byłam w takiej sytuacji ...:-)
Wszystkie młode- przyszłe mamy - będzie dobrze, bo musi byc :tak:
ja zaszłam w ciąże po pierwszej klasie lo( w wakacje) a w kwietniu tego roku (2klasa lo) urodziłam Mateuszka ( już będąć pełnoletnią) czyli podobna sytuacja jak u Karolina20. Teraz robie ostatni rok.

Z tym, że u mnie była inna sytuacja bo mój wychowawca wiedział o ciąży szybciej niz rodzice... ale to długa historia:-D
Momentami jest cieżko, ale trafiło mi sie naprawde grzeczne i wesołe dzieciątko ( nie wiem po kim- napewno nie po mnie;-)), nie marudzi przy ząbkowaniu, długo spi w nocy, mało płacze itp.
Wiadomo dużo osob sie odsunęło, dużo plotkowało, ale teraz kiedy maksimum czasu poświęcam synkowi nie są ci ludzie mi do niczego potrzebni.
Ogólnie radzimy sobie, M ma w miare dobrze płatną prace i co najważniejsze stałą ( jest żołnierzem) i robimy wszystko by Mateuszek był szczęsliwy:tak:

Jakoś tak sie nie ,,chwaliłam" tym na bb wcześniej bo myślałam że ktoś mnie potępi, wręcz ukrywalam to :tak: Bo niektórym się wydaje, że jak młoda mama to od razu i nieodpowiedzialna i sie nie umie dzieckiem zająć...
Ale sie rozpisałam ;p

Pewnie że się da:-) Ja zaszłam w ciążę mając 16 lat (byłam 2 drugiej klasie LO), urodziłam w lipcu, a od września miałam nauczanie indywidualne. Szkołę skończyłam wręcz śpiewająco (średnia 5.00:-)), maturę też zdałam super i teraz jestem na drugim roku studiów zaocznych:tak: Aha po drodze wyprowadziliśmy się z M na swoje, zrobiłam prawo jazdy i zaszłam w drugą ciążę:-D:-D. W marcu skończę 20 lat i będę mieć prawie 3 letnią córeczkę i półrocznego synka:-) Dzieci są największą radością mojego życia i jestem naprawdę szczęśliwa i spełniona:-)

A kiedy poszłaś na studia? Odczekałaś, aż dziecko pójdzie do przedszkola, czy od razu złożyłaś papiery na uczelnię, a dziecko do żłobka? Bo mam dylemat...Co prawda jeszcze nie urodziłam, ale chciałabym mieć już gotowy plan w głowie.

pozdrawiam

W czerwcu odebrałam świadectwo maturalne i od razu złożyłam papiery na studia zaoczne , teraz jestem na 2 roku a mała z babcią w domu :-)

netefe pewnie, ze idz 1,5 roczku to juz takie dzieciatko, ze spokojnie dasz rade ze szkola, u mnie na roku, a jestem juz na drugim jest dziewcyna, ktora ma 2-letnia cireczke, druga kolezanka urodzila w polowie 1-szego roku, a po miesiacu byla juz w szkole, zaoczne studia to nie mordega i idzie pogodzic szkole z wychowaniem dzieciaczka, ja wlasnie zaczelam 2 rok i tez staram sie o male serduszko i jakby udalo mi sie zajsc w najblizszym czasie to termin mialambym na poczatek 3 roku, czyli akurat na liencjat;-)

Zgadzam się z przedmówczynią;) ja poszłam od razu po liceum, moja córka Jula miała wtedy 15 miesięcy. Studia zaoczne to bajka w porównaniu z dziennymi ;-) zjazdy są co dwa tygodnie zazwyczaj i do tego w weekendy, poza tym to wspaniała okazja by oderwać się od codzienności i wyjść do ludzi (a to też jest bardzo potrzebne:tak:)

Cornellka ojciec? ojciec dziecka dosypal mi na imprezie jakichś prochów i zrobił to co chcial. I wtedy zaszlam w ciąże i od tamtej pory nie mam z nim kontaktu zadnego.. On sie wcale niczym nie interesuje. Zreszta jak dziecko ma mieć ojca ćpuna narkomana który woli imprezy i jest nieodpowiedzialny to lepiej jak wcale go nie ma.

reklama
Co za skur*** ale o alimenty mam nadzieje, że wystepujesz? Ja bym tego tak nie zostawiła...ja bym go oskarzyła, a dzidzius jak sie urodzi to mozna zrobic test DNA i wtedy ponioslby swoja odpowiedzialnosc

Do góry