reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża w liceum

reklama
Jak narazie to wystarczy mi ta..:p
A moja mam walsnie mowila ze usuniecie pierwszej ciazy moze skonczyc sie tym zebym jzu nigdy nei mogla miec dzieci nawet powiedzial ze jakbym nie chciala sie dzieckiem zajmowac to ona by sie nim normalnei zajmowala...no ale co ty jaj je nie oddam go ...:p wczoraj byla znajoma mamy u nas i pokazywalam jej rzeczy dla dzidzi i walsnei bo moja mama kupila posciel dla dziecka z wool stara i pokazywalam rozek moaj amam sobie go zlozyla i tak jakby dziecko tam bylo trzymala;p a kolezanka mamy mowi ciesz sie bo bedzie tak ja: " mamo ide an dyskoteke" mama:" dobrze idz idz dizecko i niczym sie nei martw" hehe no naepwno bede chcialas sobei gdzies pochodzic od czasu do czasu ;p

Hehe przeciez dziecko w tym wiku to nei koniec swaita moze jakbym mlodsza byla to tak ale mam w tym roku 19 lat to ani to tak zle nei wyglada ani nic... mama mi pomoze jak cos i bede jeszce mogla i pokorzystac z zycia i byc z dizeckiem;p
Bo tego tak naprawde sie obnawaija mlode mamy ze juz na dyskoteke nie pijda albo cos ale jak si ema pomoc od kogos to wszystko sie da..:p

A mi macierzyństwo dało sporo:) mianowicie nie mam juz kompletnie ochoty żeby chodzić na jakieś dyskoteki czy imprezy ze znajomymi. Najchętniej bym siedziała cały czas w domu i patrzyła jak wygina mi się brzuszek:).
Ewelinka masz bardzo dorosłe podejście -jestem pełna podziwu:) . Mi chęć pokochania Stworka z brzuszka przychodziła powoli ale teraz to nie ma chyba Nikogo ważniejszego od Niego:tak::tak:
Tak myślę żeby wybrać się z M na basen :-), tyle że jak taka Słonica wejdzie do wody to pewnie poziom automatycznie tak się podniesie że szok:-D:-D:-D

Aida suoer że mama tak Ci pomaga :). Moja to wczoraj powiedziała że nie umie się przyzwyczaić do tego że mam brzuszek no ale w sumie to i dobrze, niedługo rodzę a ją ominie odzwyczajanie się od brzucha :-D:-D

Wiesz moze jjej trudno jest moja na pocatku to tez nei chciala o tym gadac ani nic teraz tez niby tak fajnei ale czasmi widac ze jej nie pasuje ale mysle e jak sie urodzi to bedzie luz...
a co do wychodzenia z domu to ja od poczatku ciazy do 36 tygnida ani myslec o jakms wyjsc az do wtedy walsnie ;p a mowili mi ajk jeszce brzucha nie mialam wez sobie powichodz jeszcze poki mozesz a ja nie nie bo ja w ciazy no i tak wlasnie ;p
to w ktorym ty juz tygodniu jestes?

Tydzień chyba 35 się zaczyna :).Nie wiem bo suwaczek mam z miesiączki a termin na 22 marca więc ogromna różnica:).
Moja dziś już pojchała pampersy kupić i poduszkę specjalną bo na początku dziecko będzie spało ze mną w moim łóżku ,a łóżeczko to tylko jak ja będę musiała w dzień coś zrobić i nie będę Go miała ciągle na oku.
Ja mam czasem ochotę wyjść gdzieś z M , na pizze czy coś, ale wszędzie tu u mnie to są takie miejsca dla palaczy a nie chcę truć Maluszka , więc wolę żeby M zrobił mi coś pysznego w domku i tyle :).

EE to ty juz tez niedaleko;p jajku ja juz nie moge sie doczekac kiedy to sie stanei jak sie urodzi..az mnie ciarki przeszly
Dzisiaj rano jak przewrocilam sie na lewy bok to taki skorcz dostalam ze postawil mnei na nogi potem taki bol tylko jak na miesaiczke czy to si ejuz nie zaczyna:p

A jaka specjlna poduszke jak ona wyglada no ja tez juz mam pampersy ale tylko jedna paczke do szpitala i podklady poporodowe kolezanka co ostatnio rodzila poradzila mi co tak narpawde sie przydaje i jest wygodne jak chcesz to moge ci napsaic;p

reklama
Ja niedługo chyba urodze :p tez dziś rano miałam taki dziwny skurcz no i teraz ciągle mi brzuch boli tak dziwnie no i niedobrze mi jak cholera. Na razie nie panikuję bo ja to od początku ciązy zmagam się z bólami i skurczami także dopóki wody nie odejdą to będę "spokojna" mimo że chciałabym żeby to było już....:-)

Napisz napisz:p a co do poduszki to nie wiem , Mama wie :D

Ostatnia edycja:
Do góry