reklama
no termin mam na 4 marca.. ale mowia ze szybsicej urodze slyszalyscie ze porod sie odbywa 20 tygodni od pierwszego kopniecia...
to jezeli bym mila tak rodzic to w tym tygodniu;pjakos to chyba wychodzi...;p
A cola ciaze sie nie balam teraz zaczynam odczuwac jakis lek przed tym wszystkim
A cola ciaze sie nie balam teraz zaczynam odczuwac jakis lek przed tym wszystkim
hehe tak slyszlalm ale nie wiem czy to prawda
a ja juz ludzie to moze yc straszne;p ale ze mna to beda mieli tam na tej porodowce;p
hehe a co do kopanai to teraz jak juz jest duzy to tak fajnie mi brzuch lataczasami mnei to denerwuje bo tak tam wariuje ze cala po lozku latam jak leze
hehe a co do kopanai to teraz jak juz jest duzy to tak fajnie mi brzuch lataczasami mnei to denerwuje bo tak tam wariuje ze cala po lozku latam jak leze
Ostatnia edycja:
Kurde wogole jak ta ciaza zleciala pamietam jak bylam w 24 tygodniu i kiedy bedzie chciaz 32 a tu juz 38 i leciiii teraz to tylko godziny mnei dziela od porodu.... a co do porodu to moiwa mi ze jestem chyba jedyna ktora chce miec lewatywe centralnie ja chcem wiecie zle bym sie czula jkbym im sie tam...(wiem ze oni przywykli no ale ...)dlatego wole miec a pozatym to jakies nowe doswiadczenie;p
wogoel to w 12tc myslalm kiedy bedize chociaz 20tc w 24tc kiedy bedzie chociaz 32tc w 32tc kiedy bedzie chciaz 35tc potem nie moglam sie docekac 36tc a jak zaczelo sie 37tc to juz mi sie odechcalio tego ;p
wogoel to w 12tc myslalm kiedy bedize chociaz 20tc w 24tc kiedy bedzie chociaz 32tc w 32tc kiedy bedzie chciaz 35tc potem nie moglam sie docekac 36tc a jak zaczelo sie 37tc to juz mi sie odechcalio tego ;p
No korzystaj z najpiekniejszych chwil bo okres ciazy mi sie wydaje wlasnie taki ...
nim sie obejrzysz to bedzie juz koniec tak jak ja pamietam jak niedawno sie dowiedzialm ze jestem w ciazy a tu juz polecialos trasznie
Dobra ide spac dobranoc
teraz msuze odpoczywac przed porodem bo nie wyrobie;p
ludzie ja tylko tym porodzie normalnei masakra
Dobra ide spac dobranoc
ludzie ja tylko tym porodzie normalnei masakra
Ja też tylko porodem żyje:-):-)
Dziś znowu mi się śniło że urodziłam ;-) nawet o tym dla M nie powiem bo on to już myśli że ja mam coś z psychą nie tak ciągle tylko ten poród i poród :-):-):-).
Aida a co do tabletek to nie zgadzam się z Tobą, kwas foliowy należy brać jeszcze przed planowaniem ciąży, gdyż jest on najważniejszy w rozowju dziecka zwłaszcza w pierwszych tygodniach ciąży. I tabletki to nie jest sama chemia tylko witaminy , których nie ma w pożywieniu w takich ilościach lub które nie są dobrze przyswajane przez organizm. Dlatego tabletki dla kobiet w ciąży to podstawa. I gdybyśmy miały jeść tyle żeby zaspokoić potrzeby na witaminy w czasie ciąży to chyba wszystkie byśmy popękały :-):-):-)
Dziś znowu mi się śniło że urodziłam ;-) nawet o tym dla M nie powiem bo on to już myśli że ja mam coś z psychą nie tak ciągle tylko ten poród i poród :-):-):-).
Aida a co do tabletek to nie zgadzam się z Tobą, kwas foliowy należy brać jeszcze przed planowaniem ciąży, gdyż jest on najważniejszy w rozowju dziecka zwłaszcza w pierwszych tygodniach ciąży. I tabletki to nie jest sama chemia tylko witaminy , których nie ma w pożywieniu w takich ilościach lub które nie są dobrze przyswajane przez organizm. Dlatego tabletki dla kobiet w ciąży to podstawa. I gdybyśmy miały jeść tyle żeby zaspokoić potrzeby na witaminy w czasie ciąży to chyba wszystkie byśmy popękały :-):-):-)
Wiesz Moja gin powiedzial mi ze wystarczy brac kwas do 12 tygodnia ciazy o i tak robilam z reszta kazy lekarz inaczej mowi jeden tak drugi tak moja oleznaka np miala 3 razy termin zmieniany a ja wcale no normalnei am na 6 marca a z usg na 4 no ale ja cos zrobie zeby wcesniej ...
a co do snow ludzie to mysllam ze tylko ja mam jakies takie porycie ale slyszlalm z eto normalne moze byc;p
reklama
Ja mam w sumie dwa terminy. Jeden to potwierdziły 4 usg - 22 marzec
no a drugi to z daty ostatniej miesiączki- 7 kwiecień. Mam nadzieję że ten marcowy jest prawidłowy bo inaczej to szału dostane i chyba sama wywołam jakoś poród :-):-)
no a drugi to z daty ostatniej miesiączki- 7 kwiecień. Mam nadzieję że ten marcowy jest prawidłowy bo inaczej to szału dostane i chyba sama wywołam jakoś poród :-):-)